De Manta van FUN Factory! Een echte toy voor mannen. En voor vrouwen. En samen!

FOmdat ik er gewoon raaaazend benieuwd naar was, kocht ik voor mijn vriend (en ook een beetje voor mezelf :D) de FUN Factory Manta! 

Ja, ik verkoop FUN Factory producten, maar dat wil nog niet zeggen dat ik zomaar alles gratis krijg πŸ™‚ En deze moΓ©st ik gewoon hebben. Dus heb ik hem gekocht!

Wat is dat, die Manta? 

De Manta is een echte vibrator voor mannen. Dat zie je alleen al aan de vorm: die is duidelijk gemaakt om rond de penis te gaan. En dan kan rond eender welke penis. Want de beentjes van de Manta zijn super flexibel. 

FUN Factory omschrijft de Manta als een speeltje voor solo gebruik, maar ook voor koppels. En dat was uiteraard ook dΓ© reden waarom ik hem persΓ© wou hebben! πŸ™‚ Het is een super krachtige vibrator, met een flexibiliteit zoals alleen maar FUN Factory ze kan maken. (dat wil zeggen dat de Manta super flexibel is, maar toch met een zekere weerstand. Niet volledig buigbaar ofzo dus). Ik kan niet wachten om hem uit te proberen!

Hoe koop je de Manta?

De Manta zit verpakt in een typische FUN Factory doos. Het design is clean en duidelijk, met een levensgrote voorstelling op de buitenkant. 
Binnenin de doos zit de Manta in het rode karton. FUN Factory dozen zijn volledig gemaakt van karton, je vindt er geen plastiek in. Lekker ecologisch. 

Naast het speeltje zelf, krijg je er ook nog de typische rode oplaadkabel bij. Handig dat die zo opvallend is, als je meer dan 1 speeltje hebt liggen πŸ˜‰
De kabel is een USB kabel met een magnetisch systeem aan de andere kant. Die klik je zo makkelijk vast op je speeltje.
Net als alle andere speeltjes (en eigenlijk alles met een batterij), laat je de Manta de eerste keer best even volledig opladen. Dan gaat de batterij het langst mee. 

De handleiding is zoals altijd erg beperkt. In dit geval ook wel jammer, ik denk dat ze met meer uitleg veel mensen echt een plezier zouden doen. Gewoon wat tips en tricks voor het gebruik enzo.

De Manta is ook volledig waterdicht en kan dus perfect mee in bad of onder de douche.
In dit geval is het ook erg handig om de toy proper te maken. Boven in de flapjes heeft de Manta namelijk van die ribbels (waarover later meer) en dat kan wel eens een uitdaging geven bij het reinigen.
Over het proper maken van je speeltjes lees je hier meer. Maar ik kan je met de Manta echt wel een toy cleaner en een oude tandenborstel aanraden πŸ™‚

Simpel oplaadsysteem van FUN!

Knopjesssss

De knopjes van de Manta werken hetzelfde als alle andere FUN Factory toys. Je duwt op FUN voor fun πŸ™‚ Belangrijk is wel dat je eerst het reisslot afzet, want anders gebeurd er gewoon helemaal niets. Als je op FUN en plus (+) duwt zet je het slot af. Duw je op FUN en min (-), dan zet je het slot weer op. 

FUN Factory speeltjes beginnen altijd op standje 3. Dat is met deze Manta ook zo. Ik blijf het relatief bizar vinden om op een hogere stand te beginnen dat gewoon op het laagte. Want meestal zap ik toch eerst naar het zachtste standje om te beginnen.

De Manta heeft 12 verschillende snelheden: 6 normale rechtlijnige vibraties, 6 verschillende patroontje of intervalletjes. De meeste vrouwen zijn meer voor gewone rechtlijnige vibratie, maar voor mannen is dat misschien anders.

Nog een minpuntje aan het knoppensysteem is dat je, eens je in de patroontjes zit, je met plus (+) gewoon door de patroontjes blijft zappen. Duw je op min (-), dan springt de Manta automatisch terug naar de hardste rechtlijnige vibratie. En dat is niet altijd wat je wil πŸ˜€

Hoe werkt de Manta?

De Manta is dus in eerste instantie een speeltje voor de man. 

Je doet glijmiddel (op waterbasis) in de middelste ribbel en die verspreidt dat glijmiddel dan verder naar de andere ribbels. Dan zet je de flapjes rond de penis.
Daarna wordt het een beetje afhankelijk van man tot man: sommige mannen bewegen de Manta graag op en neer, anderen vinden het fijner het speeltje op 1 specifieke plaats stil te houden. 

Mijn vriend vond de vibraties voor hem alleen niet echt bijzonder. Hij vond het fijn een aangenaam, maar kreeg er geen orgasme van.
En dat op zich is niets speciaals. Er zijn mannen die echt houden van vibraties op hun penis (lees zeker ook de review van Jay op TessTesst). Anderen vinden er helemaal niets aan. 

Wat dan wel weer werkt is de Manta gebruiken in combinatie met iets anders: je hand of bijvoorbeeld een kleine masturbator, zoals een Tenga eitje (review hiervan volgt nog). 

Maar de Manta is niet enkel een speeltje voor mannen alleen. En dat was voor mij meteen duidelijk. Ik ben zelf namelijk grote fan van de vibraties van de FUN Factory Toys, dus uiteraard moest ik ook dit speeltje even op mezelf uitproberen.
De vibraties zijn diep en zalig, zoals we van FUN gewend zijn. Doordat de flapjes zo flexibel zijn, kan je het speeltje perfect gebruiken over de hele lengte van de vulva. 

Hoe maak je de Manta proper?

De Manta proper maken kan best wel een uitdaging zijn als je hem even laat liggen. Ja, ik spreek uit ervaring πŸ™‚
Door de ribbels natuurlijk, die gemaakt zijn om het glijmiddel goed te verdelen. Die ribbels zijn een uitdaging om te reinigen omdat er glijmiddel en andere lichaamssappen blijven tussen hangen. Klinkt niet smakelijk en Γ­s het gewoon ook niet. Mijn grootste tip bij het proper maken van de Manta is dan ook: meteen na gebruik volledig afspoelen en inzepen met een milde zeep. Ik ben enorme fan van het reinigingsproduct van HotStuff Amsterdam, maar helaas zijn zij nu ook overgestapt op een spray. Zo’n spray raad ik trouwens wel heel erg aan na de wasbeurt, dat zorgt ervoor dat alle bacteriΓ«n volledig weg zijn.

Wat kan je nu doen als je je Manta toch te lang hebt laten liggen? Dan gebruik je best een oude tandenborstel (of een tandenborstel die je hier specifiek voor gebruikt) om tussen de ribbels in te raken.
Meer over het proper maken van je toys lees je trouwens hier.

En samen?

Ja, we zijn er he: vibraties in combinatie met iets anders (zoals penetratie bijvoorbeeld), vibraties die werken voor zowel man als vrouw,… Ik hoef er hier geen tekening bij te maken πŸ™‚ Voor ons is dit een geweldig speeltje om samen te gebruiken.

Door de handige ring kan je bij verschillende posities de Manta tussen 2 lichamen op z’n plaats houden. En dat zorgt voor een stevige vibratie voor beide partners.
Toegegeven, het is soms wel wat zoeken naar de juiste houdingen en wie de Manta zal vasthouden, maar het is het wel waard.

Ik persoonlijk zal niet meteen een orgasme krijgen van enkel de vibraties die ik via de penis doorkrijg. Maar het is wel echt zalig. Hetzelfde geldt eigenlijk voor mijn partner: hij krijgt niet enkel door de vibraties een orgasme. Maar het normale orgasme wordt er wel enorm voor versterkt. Het gevoel is totaal anders en veel intenser. 

Wat vind je ervan?

Dit is echt een winner. We vinden het beiden zalig.
Het is wat zoeken, het is zeker niet het meest handige koppelspeeltje. Maar het is wel een geweldige!
En daarbovenop je kan de Manta als man Γ©n als vrouw ook perfect apart gebruiken. 
Ja! Dit is een echte aanrader!

Je kan de FUN Factory Manta kopen voor €99,90 bij Loveware
Of als je me een plezier wil doen, kan je hem ook gewoon kopen via mij! πŸ™‚

2 thoughts on “De Manta van FUN Factory! Een echte toy voor mannen. En voor vrouwen. En samen!

  1. Deze heb ik ook voor mijn vriend gekocht.
    En hij vind het geweldig. We gebruiken hem regelmatig. Dan wordt hij helemaal wild.
    En zo hebben we het graag. Lekker wild.. πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *