Sextoy Review: Manta van FUN Factory! Een toy voor de penis en nog veel meer!

Omdat ik er gewoon raaaazend benieuwd naar was, kocht ik voor mijn vriend (en ook een beetje voor mezelf :D) de FUN Factory Manta! 
Ja, ik verkoop FUN Factory producten, maar dat wil nog niet zeggen dat ik zomaar alles gratis krijg. 🙂 En deze moést ik gewoon hebben. Dus heb ik hem gewoon zelf gekocht!

Wat is dat, die Manta? 

De Manta is een echte vibrator voor de penis. Dat zie je alleen al aan de vorm: die is duidelijk gemaakt om rond de penis te gaan. En dan kan rond eender welke penis. Want de beentjes van de Manta zijn super flexibel. 

FUN Factory omschrijft de Manta als een speeltje voor solo gebruik, maar ook voor koppels. En dat was uiteraard ook dé reden waarom ik hem persé wou hebben! 🙂 Het is een super krachtige vibrator, met een flexibiliteit zoals alleen maar FUN Factory ze kan maken. (dat wil zeggen dat de Manta super flexibel is, maar toch met een zekere weerstand. Niet volledig buigbaar ofzo dus). Ik kan niet wachten om hem uit te proberen!

De speeltjes van FUN Factory zijn altijd helemaal van silicone gemaakt. Om dat te verduidelijken leg ik best eerst uit hoe andere speeltjes gemaakt worden: je hebt een hard vorm en die wordt in de silicone gedopt, zodat er een silicone omhulsel ronde de vorm zit. Bij FUN Factory is dat niet zo: de silicone wordt in een vorm gegoten, zodat het speeltje aan de bovenkant gewoon echt helemaal uit silicone bestaat. Dat is een relatief uitzonderlijke manier van vibrators maken!

Hoe koop je de Manta?

De Manta zit verpakt in een typische FUN Factory doos. Het design is clean en duidelijk, met een levensgrote voorstelling op de buitenkant. 
Binnenin de doos zit de Manta in het rode karton. FUN Factory dozen zijn volledig gemaakt van karton, je vindt er geen plastiek in. Lekker ecologisch. 

Naast het speeltje zelf, krijg je er ook nog de typische rode oplaadkabel bij. Handig dat die zo opvallend is, als je meer dan 1 speeltje hebt liggen. 😉
De kabel is een USB kabel met een magnetisch systeem aan de andere kant. Die klik je zo makkelijk vast op je speeltje.
Net als alle andere speeltjes (en eigenlijk zo goed als alles met een oplaadbare batterij), laat je de Manta de eerste keer best even volledig opladen. Dan gaat de batterij het langst mee. 

De handleiding is zoals altijd erg beperkt. In dit geval ook wel jammer, ik denk dat ze met meer uitleg veel mensen echt een plezier zouden doen. Gewoon wat tips en tricks voor het gebruik enzo.

De Manta is ook volledig waterdicht en kan dus perfect mee in bad of onder de douche.
In dit geval is het ook erg handig om de toy proper te maken. Boven in de flapjes heeft de Manta namelijk van die ribbels (waarover later meer) en dat kan wel eens een uitdaging geven bij het reinigen.
Over het proper maken van je speeltjes lees je hier meer. Maar ik kan je met de Manta echt wel een toy cleaner en een oude tandenborstel aanraden. 🙂

Simpel oplaadsysteem van FUN!

Knopjesssss

De knopjes van de Manta werken hetzelfde als alle andere FUN Factory toys. Je duwt op FUN voor fun. 🙂 Belangrijk is wel dat je eerst het reisslot afzet, want anders gebeurd er gewoon helemaal niets. Als je op FUN en plus (+) duwt zet je het slot af. Duw je op FUN en min (-), dan zet je het slot weer op. 

FUN Factory speeltjes beginnen altijd op standje 3. Dat is met deze Manta ook zo. Ik blijf het relatief bizar vinden om op een hogere stand te beginnen, waarom niet gewoon op de zachtste stand? Want meestal zap je toch eerst naar het zachtste standje om te beginnen.

De Manta heeft 12 verschillende snelheden: 6 normale rechtlijnige vibraties, 6 verschillende patroontje of intervalletjes. De meeste vrouwen zijn meer voor gewone rechtlijnige vibratie, maar voor mannen is dat misschien anders.

Nog een minpuntje aan het knoppensysteem is dat je, eens je in de patroontjes zit, je met plus (+) gewoon door de patroontjes blijft zappen. Duw je op min (-), dan springt de Manta automatisch terug naar de hardste rechtlijnige vibratie. En dat is niet altijd wat je wil. 😀

Hoe werkt de Manta?

De Manta is dus in eerste instantie een speeltje voor de man. 

Je doet glijmiddel (op waterbasis) in de middelste ribbel en die verspreidt dat glijmiddel dan verder naar de andere ribbels. Dan zet je de flapjes rond de penis.
Daarna wordt het een beetje afhankelijk van persoon tot persoon: sommige bewegen de Manta graag op en neer, anderen vinden het fijner het speeltje op 1 specifieke plaats stil te houden. 

Mijn vriend vond de vibraties voor hem alleen niet echt bijzonder. Hij vond het fijn een aangenaam, maar kreeg er geen orgasme van.
En dat op zich is niets speciaals. Er zijn mannen die echt houden van vibraties op hun penis (lees zeker ook de review van Jay op TessTesst). Anderen vinden er helemaal niets aan. 

Wat dan wel weer werkt, is de Manta gebruiken in combinatie met iets anders: je hand of bijvoorbeeld een kleine masturbator, zoals een Tenga eitje (review hiervan volgt nog). 

Maar de Manta is niet enkel een speeltje voor de penis alleen. En dat was voor mij meteen duidelijk. Ik ben zelf namelijk grote fan van de vibraties van de FUN Factory Toys, dus uiteraard moest ik ook dit speeltje even op mezelf uitproberen.
De vibraties zijn diep en zalig, zoals we van FUN gewend zijn. Doordat de flapjes zo flexibel zijn, kan je het speeltje perfect gebruiken over de hele lengte van de vulva. 

Hoe maak je de Manta proper?

De Manta proper maken kan best wel een uitdaging zijn als je hem even laat liggen. Ja, ik spreek uit ervaring 🙂
Door de ribbels natuurlijk, die gemaakt zijn om het glijmiddel goed te verdelen. Die ribbels zijn een uitdaging om te reinigen omdat er glijmiddel en andere lichaamssappen blijven tussen hangen. Klinkt niet smakelijk en ís het gewoon ook niet. Mijn grootste tip bij het proper maken van de Manta is dan ook: meteen na gebruik volledig afspoelen en inzepen met een milde zeep. Ik gebruik zelf meestal een zeepvrije zeep om mijn speeltjes mee te reinigen en gebruik erna nog een Toy Cleaner spray. Dat zorgt ervoor dat alle bacteriën volledig weg zijn.

Wat kan je nu doen als je je Manta toch te lang hebt laten liggen? Dan gebruik je best een oude tandenborstel (of een tandenborstel die je hier specifiek voor gebruikt) om tussen de ribbels in te raken.
Meer over het proper maken van je toys lees je trouwens hier.

En samen?

Ja, we zijn er he: vibraties in combinatie met iets anders (zoals penetratie bijvoorbeeld), vibraties die werken voor zowel penis als vagina,… Ik hoef er hier geen tekening bij te maken 🙂 Voor ons is dit een geweldig speeltje om samen te gebruiken.

Door de handige ring kan je bij verschillende posities de Manta tussen 2 lichamen op z’n plaats houden. En dat zorgt voor een stevige vibratie voor beide partners.
Toegegeven, het is soms wel wat zoeken naar de juiste houdingen en wie de Manta zal vasthouden, maar het is het wel waard.

Ik persoonlijk zal niet meteen een orgasme krijgen van enkel de vibraties die ik via de penis doorkrijg. Maar het is wel echt zalig. Hetzelfde geldt eigenlijk voor mijn partner: hij krijgt niet enkel door de vibraties een orgasme. Maar het normale orgasme wordt er wel enorm door versterkt. Het gevoel is totaal anders en veel intenser. 

Bovendien neemt de Manta eigenlijk ook een stukje van de penetratie-diepte weg. Voor sommigen is dit misschien eerder een nadelig puntje, maar ik vind het echt positief. Er zijn van die momenten dat ik diepe penetratie minder goed kan verdragen en dan vind ik de Manta echt ideaal.

Wat vind je ervan?

Dit is echt een winner. We vinden het beiden zalig.
Het is wat zoeken, het is zeker niet het meest handige koppel-speeltje. Maar het is wel een geweldig!
En daarbovenop je kan de Manta zowel met penis als met vagina ook perfect apart gebruiken. 
Ja! Dit is een echte aanrader!

Je kan de FUN Factory Manta kopen voor €99,90 bij Loveware. 
Of als je me een plezier wil doen, kan je hem ook gewoon kopen via mij! 🙂

Zoals je vermoedelijk al wel weet, ben ik een grote voorstander van het financieel steunen van kleine zelfstandigen. Maar ik weet ook dat jullie graag op Bol gaan kijken. Dus daarom ook de link naar de Manta op Bol.

2 thoughts on “Sextoy Review: Manta van FUN Factory! Een toy voor de penis en nog veel meer!

  1. Deze heb ik ook voor mijn vriend gekocht.
    En hij vind het geweldig. We gebruiken hem regelmatig. Dan wordt hij helemaal wild.
    En zo hebben we het graag. Lekker wild.. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *