Sextoy review: CalExotics Hype, een ongewoon motiefje!

Ik kreeg een tijdje geleden de CalExotics Hype. In dezelfde doos zat ook de Red Hot Flare, van hetzelfde merk en jah… Die 2 speeltjes samen… Welja, ik was meteen verliefd. Het zijn echt prachtige toys, toch al zeker als je gewoon op uiterlijk afgaat. En kijk, hoe graag ik dat ook niet zou willen doen… Het zit in mij, ik kan niet anders. 😀

De verpakking

Ik zal er dan maar gewoon over beginnen he: de verpakking is echt heel mooi!
Of toch de buitenkant. Eens ik ze probeerde open te doen, werd al snel duidelijk dat ze ook niet echt praktisch is, er is niet over nagedacht. Het gaat allemaal om het uiterlijke. Maar goed: het is eens iets helemaal anders dan de standaard witte dozen met het speeltje er in het groot op, dus ik neem het ongemakkelijke er in dit geval met veel plezier bij. 

In de verpakking vind je heel eenvoudig de CalExotics Hype, een oplaadkabel en een heeeeeel erg ietsiepietsie klein briefje met wat uitleg op. Het is bijna grappig 🙂 Maar het volstaat wel, grappig genoeg.

Wat ik dan weer een beetje bizar vind is de beschrijvingen op de achterkant. Dual Wand? Dit is helemaal geen Wand vibrator. Instructions inculded? Jep, dat mini briefje dus.

CalExotics Speeltjes

CalExotics is zo’n merk waar ik me algemeen heel wat vragen bij stel. Ze verkopen zo vreselijk veel brol en dingen waarvan je op het eerste zicht al kan zien dat ze gewoon nooit kunnen werken. Met deze nieuwe reeks, lijken ze dat wat te hebben omgegooid. Er is duidelijk nagedacht over de speeltjes zelf en over de verpakkingen. Ik vind het wel mooi dat een bedrijf dat kan, hun visie bijschaven en verbeteren, ten voordelen van de klant en dan hopelijk op termijn ook zichzelf. 

De Hype!

Ik zei het al: ik vind het algemeen een prachtig speeltje! De verpakking is leuk en de hype is echt uitzonderlijk. Dat zwart/wit motief, zo heb ik echt nog maar heel weinig speeltjes gezien. 

Waar ik wel wat aan twijfel is de eigenlijke kwaliteit van het speeltje. Hoe “body safe” het is. Het voelt raar aan en ruikt wel een beetje naar plastiek. Ok, ok, ik weet dat ik er vaak over zaag en ook dat ik waarschijnlijk niet altijd gelijk heb (want plastiek geur zegt ook niet alles), maar in dit geval twijfel ik echt over het silicone-materiaal.
De verpakking laat het ook een beetje in het midden: “hygiënische siliconen”. Dat kan zo wat alles zijn.

En kijk, ook als ik met mijn vingers over het silicone wrijf, twijfel ik. Het speeltje heeft soms oneffenheden. Die je dan weer niet ziet door het motiefje. Oh zo verwarrend!

Maar goed, het is mijn taak hier om kritisch te zijn. Dat gezegd zijnde, heb ik er geen last van ondervonden en vind ik het materiaal best wel aangenaam.

Opladen

Het oplaadsysteem is eenvoudig: een USB-kabel met een pinnetje. Nu wil dat meestal zeggen dat je het pinnetje door het silicone moet duwen, wat ik altijd een beetje tricky vind, maar dat is met deze Hype niet het geval. Er is beneden namelijk een gewone metalen “ingang” zoals je dat bijvoorbeeld met je telefoon ofzo zou hebben (afhankelijk van de hip-heid  van je gsm, uiteraard).
Kabeltje erin en zeker de eerste keer best volledig laten laden! Zoals je op het zeer uitgebreide (humhum) briefje kan lezen, is de Hype volledig opgeladen als alle lichtjes branden.

Proper maken

De CalExotics Hype is ook makkelijk om proper te maken. Het speeltje is namelijk volledig waterdicht. Gewoon afspoelen onder de kraan en eventueel reinigen met een milde zeep. Ik hou wel van een toycleaner achteraf of een milde zeep tijdens het afspoelen zelf.

Let wel op! Omdat de kwaliteit van de silicone van de hype toch een beetje betwijfelbaar is, raad ik je wel aan het speeltje regelmatig proper te maken. (Dat raad ik je trouwens sowieso aan, maar ik weet hoe dat gaat 😀 ). Door de leuke zwart-wit kleuren zie je eigenlijk ook niet altijd even goed dat de Hype niet helemaal proper is. Better safe then sorry dus!

De Knopjes

De Hype heeft 2 knopjes. 1tje om de toy aan en uit te zetten. De andere om door de 10 verschillende standjes te zappen. Vrij gemakkelijk. 3 knoppen is áltijd makkelijker, maar het werkt prima met deze 2.
Je duwt 3 seconden op de aan-uit knop en de Hype gaat vibreren op de zachtste stand. Er zijn in totaal 3 rechtlijnige vibraties en dan 7 patronen. Om af te zetten duw je terug een paar seconden op de aan-uit knop. Ik heb liever dat een vibrator meteen uit gaat als je op de knop duwt, maar ik ben al lang blij dat de vibratie niet eerst van intensiteit veranderd. Pluspunten!

Hoe werkt deze CalExotics Hype?

Deze Hype is een “Rabbit Vibrator”. Dat wil zeggen dat je vibratie krijgt binnenin je vagina en bovenop je clitoris.
Dat werkt heel vaak niet voor mij. Want ieder lichaam is anders en het is naar mijn gevoel heel vaak wat duwen en trekken om de juiste vibratie op de juiste plaats te krijgen. 

De vorm van de Hype is zo gemaakt dat je zou verwachten dat de tip ook nog je G-spot raakt. Maar ik merkte al meteen de enorme flexibiliteit in de schacht van de vibrator. Ik begrijp niet goed waarom zoveel vibrators dat hebben tegenwoordig. In deze Hype zit gewoon geen enkele stevigheid op het middenpunt. (Ik kan hem letterlijk dubbel plooien).
En dat wil zeggen dat je ook op geen enkele manier druk kunt zetten binnenin je vagina. Of op je clitoris als je het speeltje buitenop zou willen gebruiken.
De vibraties kunnen dan wel heel goed zijn, maar ik heb die extra druk vaak wel nodig. Zeker inwendig.

Maar goed: ik heb de CalExotics Hype uiteraard uitvoerig getest. En algemeen valt het nog prima mee. Nee: G-spot stimulans lukt niet. Maar de vibraties op zich zijn zeker niet slecht. Ik kan er zonder problemen een orgasme mee krijgen en dat orgasme voelt best wel goed en diep aan.

Zoals gewoonlijk probeer ik het speeltje ook op verschillende manieren. Want zoals ik daarstraks al zei: ieder lichaam is anders.

Het armpje bovenop is flexibel genoeg om redelijk makkelijk tegen mijn clitoris te krijgen, wanneer het lange stuk inwendig is. Daarnaast vind ik het ook fijn om de vibraties op mijn hele vulva te voelen. Dan duw ik het speeltje meestal gewoon helemaal plat om mijn schaamlippen. Dat bovenste armpje zit dan wel wat in de weg, maar de eerste rabbit vibrator waarbij dat niet het geval is moet nog uitgevonden worden denk ik 🙂

En dan kan je uiteraard de tip van de vibrator nog gewoon tegen je clitoris houden. Daarvoor vind ik de vibratie dan weer iets te licht. Vooral omdat die door dat erg flexibele middenstuk gewoon niet zo goed tot bovenaan wordt doorgegeven. Beetje jammer, maar er zijn nog genoeg andere manieren waarop je deze toy kan gebruiken 😉

Samen?

Rabbit vibrators samen gebruiken is sowieso iets minder iets voor mij, dus we hebben dit speeltje niet echt uitvoerig samen getest.

Conclusie van Miss Poppie

Ik vind het echt een heel mooie toy. Echt, oprecht. Maar het is nogal een middelmatig speeltje. Het werkt wel en ik ben zeker dat ik er wel tevreden van geweest zou zijn mocht het mijn eerste speeltje zijn, maar dat is het natuurlijk niet. (ja, ik ben een verwend nest)

Je koopt de CalExotics Hype bij Bol voor net geen €40.

6 thoughts on “Sextoy review: CalExotics Hype, een ongewoon motiefje!

 1. Maar conclusie voor de verzameling kan je deze dus wel skippen 🤗 als ik lees over de silicone dat is dus niet j van het en kan ik beter voor een ander kadootje kijken ook al ziet die erg gaaf uit 😋😋

  1. Afhankelijk van hoeveel en wat voor speeltjes je al hebt, zou ik zeggen. Dan vind ik het Red Flare-zusje persoonlijk wel uitzonderlijker 🙂 Ik zal binnenkort eens mijn Top 10 maken!

    1. Hoi Anne!

     Ik heb de Gala helaas zelf niet, dus ik kan je er persoonlijk moeilijk op antwoorden.
     Ik denk dat ik dan persoonlijk eerder voor de FUN Factory Volta zou gaan, daar kan je meer mee en het is een soortgelijke toy.

     1. Ik heb de gala en de volta beide al, ik vind deze beide leuk.. Ik heb alleen nog geen opleg- of wandvibrator, maar ik weet niet of dat iets voor mij is. Ik hou van gerichte stimulatie zoals zumio 🙂

     2. Hoi Anne!
      Sorry voor de late reactie!
      Ik zou niet voor een opleg gaan als je voor gerichte stimulans bent. Een wand kan dan weer wel, naar mijn gevoel. Die vibratie is erg krachtig, waardoor het relatief gericht aanvoelt. En tegelijkertijd heel erg over heel je lichaam. Moeilijk om uit te leggen 😀
      Er zijn sowieso nog wel andere, gerichte speeltjes, die iets kunnen bijbrengen naast de speeltjes die je hier aanhaalt, denk ik.
      Maar wat een prachtige collectie heb je al! Hele goeie keuzes! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *