Review: 50 Shades Ben Wa Balletjes: genot of training?

De vaginale balletjes van 50 Shades of Gray…. De “Ben Wa” balletjes (want ze hebben er verschillende) en het is moeilijk om te herkennen aan de naam over welke het precies gaat. 🙂

Laat ik even eerlijk zijn: het zegt me niets, heel dat 50 Shades gedoe. In het 1e boek ben ik nog niet tot in de helft geraakt (gestopt toen ze haar eerste orgasme ooit kreeg, omdat hij aan haar tepels zat. Really?), de films vond ik verschrikkelijk. Je krijgt me er gewoon echt niet in mee, het wind me niet op, ik word er niet gelukkig van, laat ik het zo zeggen. Ook heel het BDSM gegeven dat er in voorkomt is uit de context getrokken en eigenlijk gewoon niet correct. Gemiste kans, lijkt me.

Wat ik wel positief vind, is dat het mensen hun denkwereld over seksualiteit heeft open getrokken. Nadenken over je seksleven is echt wel positief. Het heeft hen doen zoeken naar hoe ze hun seksleven beter kunnen maken. En dat is in mijn ogen echt heel erg goed!

Alleen jammer dat daar natuurlijk een hele grote commerce aan vast hangt. En dat er misbruik gemaakt wordt van die mensen die op zoek gaan naar dat extraatje voor in de slaapkamer. Want ja: dan wil je natuurlijk ook de productjes van 50 Shades zelf! Want dat zal dan wel hét van hét zijn! En daar betaal je dan ook voor (ookal valt dat in dit geval nog mee, aangezien ze €24,90 kosten).

De grootste vraag voor mij bij het testen van deze Ben Wa balletjes was dus ook: zijn ze hun geld waard?

Vaginale balletjes

Mijn grootste probleem met de meeste vaginale balletjes is dat ik ze eigenlijk gewoon niet echt hard voel. Het is fijn om ze in te stoppen, het is fijn om ermee te vrijen, leuk om ze als voorbereiding te gebruiken. Maar er echt enorm van genieten… Nope, dat is niet het geval bij mij. 

En eerlijk? Ik vrees bij de meeste vrouwen niet…
Ik zeg het beter écht zoals het is: de meeste vrouwen zijn niet zo gevoelig inwendig.
Je ervaart er wel iets van, natuurlijk! Maar er echt genot van krijgen?

De bedoeling van veel van die balletjes is dat je er je bekkenbodemspieren mee gaat trainen. Dat kan je eenvoudigweg door ermee rond te lopen. Vaak zitten er gewichtjes in vaginale balletjes die bewegen (zoals bij deze 50 shades Ben Wa balletjes), soms zijn het gewoon zware balletjes die helemaal niets doen.
Zoveel te groter en lichter, zoveel te makkelijker. Kleine en zware balletjes inhouden is echt niet zo eenvoudig. Maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van verschillende factoren: hou oud je bent, of je al kinderen hebt, hoe sterk je bekkenbodemspieren al zijn, …

De voordelen aan getrainde bekkenbodemspieren zijn relatief groot! Naast het feit dat zowel jij als je partner echt veel meer gaan ervaren tijdens de seks (genot, verschillende technieken, …), is het als vrouw gewoon heel gezond om sterke en gecontroleerde bekkenbodemspieren te hebben. Denk aan blaasverzakkingen, urineverlies enzovoort. Allemaal iets minder sexy, maar daarom niet minder dagelijkse kost voor veel vrouwen.
En uiteraard is het na de zwangerschap ook heel belangrijk je bekkenbodemspieren terug te gaan trainen.

De verpakking van deze 50 Shades Ben Wa balletjes

Genoeg over wat zo’n vaginale balletjes horen te doen! Tijd om deze 50 shades Ben Wa balletjes even van dichterbij te bekijken! Te beginnen bij de verpakking.

Het doosje is vrij basis. Wat eruit moet springen, springt er ook echt wel uit: het is van 50 shades.
En ja, echt veel uitleg krijg je dus niet bij dit soort producten. 

Buiten: “I’m going to put these inside you and then I’m going to spank you, for your pleasure and mine” krijg je eigenlijk bitter weinig informatie. 
En dat is jammer. Want dit soort speeltjes vragen daar eigenlijk echt wel om. Veel vrouwen denken namelijk dat als je dit soort balletjes koopt, je instant en ongelooflijk genot zal ervaren. En dat is (voor de meesten onder ons) gewoon niet het geval.

Wat wel leuk is, is dat je er een bewaarzakje bij krijgt. Dat is wel fijn voor de toch vrij zachte prijs van de balletjes. 
Beetje vreemd dan weer is het silicone met de metalen bal erin. Je kan de bal ook echt uit het siliconen hoesje halen. Dat helpt om alles proper te maken, natuurlijk, maar verder zie ik het nut er niet echt van in.

En nu we het toch over proper maken hebben: man wat een gedoe! Je moet de metalen balletjes er echt uit halen, anders zit er lichaamsvocht op alle plaatsen waar je dat niet wil… Alles proper maken en dan laten drogen… Maar het droogt gewoon super slecht binnenin die lege hoesjes. En als kers op de taart kan je dan op het einde ook nog proberen om die balletjes op de juiste manier terug in de hoesjes te krijgen. Bon, dit was dus niet mijn ding. Waarom toch doen fabrikanten zo iets?
Meer over het reinigen van je speeltjes vind je trouwens hier.

Door de prijs vraag ik me ook wel heel erg af wat voor materiaal ik eigenlijk in mij steek. Het silicone ruikt niet, dus dat is een goed teken. Maar de balletjes zien er redelijk verdacht uit: alles behalve 100% aluminium of een ander veilig materiaal. Niet helemaal blij mee dus.

Wat moet je doen met deze 50 Shades Ben Wa Balletjes?

De uitleg om de balletjes te gebruiken is meestal de volgende: om je bekkenbodemspieren te trainen breng je zo’n balletjes in en dan loop je er mee rond. Wel ja… Dat doet dus echt heel weinig bij mij. Het zal je spieren wel trainen, vermoed ik, maar ik train niet zo heel graag iets waar ik weinig van voel.

Wat beter werkt is op handen en knieën gaan zitten of op je rug gaan liggen en dan bewegen. Dat voel ik veel beter, maar is ook een super goede oefening om meer te leren ervaren inwendig. Focus je op wat je precies voelt, maar dan het genot zelf.

Gaan liggen en bewegen is ook een hele goeie oefening. Dan voel je de balletjes binnenin ronddraaien. Om op deze manier zijn deze vaginale balletjes eigenlijk nog best wel ok.

Wat is verder mijn mening hierover?

De 50 shades Ben Wa balletjes zijn licht en groot. Daardoor zijn ze eigenlijk echt ideaal voor beginners. Het zijn niet de beste balletjes die ik ooit probeerde, maar ze zijn zeker ook niet slecht. 

Alleen om ze proper te maken vind ik ze echt heel vervelend. Wil je deze balletjes echt graag? Vergeet dan zeker geen toy cleaner. Ook glijmiddel op waterbasis is echt wel handig om ze vlotjes te kunnen inbrengen.
En verder denk ik gewoon ook dat je voor €24,90 echt wel betere vaginale balletjes kunt kopen. Waar je minder opkuiswerk aan hebt… Maar dat is uiteraard mijn persoonlijke mening. 🙂

Deze 50 Shades of Gray Ben Wa balletjes koop je bij Bol voor €16,99.

4 thoughts on “Review: 50 Shades Ben Wa Balletjes: genot of training?

 1. Heej ruud,
  Is er een soort regel hoelang en hoevaak je zo’n balletjes in moet houden? Ik heb zelf de lelo luna vaginale balletjes al jaren in de kast liggen maar eigenlijk nog maar 1x getest, en dan uit het oog verloren. Maar door dit te lezen wil ik het wel nog is proberen.. 😉

  1. Wel, ideaal is een minuut of 10 a 15 per dag. Begin liggend en probeer je te concentreren op wat je voelt inwendig. Als je dat een week of 2 a 3 kan volhouden, dan ga je het verschil echt al beginnen voelen. Succes alvast!

 2. Net zoals jij, ik voel er helemaal niets van! Heb zelfs een setje van balletjes van 2.5cm die elks 90gr wegen.
  Ik voel niets en kan er zelfs mee rond huppelen en ze blijven mooi op hun plek!
  Verloskundige zei wel dat ik door paardrijden vrij sterke bekkenbodemspieren heb.

  Kan best, maar een vaginaal orgasme nog nooit meegemaakt!
  Wat moet je dan eigenlijk doen om toch een goed orgasme te krijgen?
  Ik ‘pomp’ tijdens de seks, wel wat vermoeiend en nog steeds niets.
  Wordt er moedeloos van, ik wil ook een mind-blowing orgasme

  1. Hoi Roos,
   Geen vaginaal orgasme kunnen “bereiken”, maakt dat je net hetzelfde bent als 80% van de vrouwen.
   Je hoeft er ook helemaal niets voor te doen. Geniet en laat los en geniet van het moment.
   Wil je een orgasme? Stimuleer dan tegelijkertijd je clitoris. Dat helpt alvast om een minstens even fijn duo-orgasme te bereiken!
   Vooral niet te veel moeite doen om iets te bereiken, moedeloosheid is alles behalve wat je nodig hebt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *