Sextoy Review: Puissante Coco

We hebben een nieuw merk met een gloednieuwe toy op de FUN Factory Party’s die ik geef. Dat lijkt niet veel bijzonder, maar we kiezen altijd heel bewust welke toys en merken we opnemen in ons assortiment. Want we willen weten wie het gedesignd heeft, waar dat gebeurde en waar het uiteindelijk gemaakt wordt.
Onder “Made In China” kunnen we helaas niet meer onderuit, maar weten dat het volledige bedenken en ontwikkelen in Frankrijk gebeurd, door een super tof Frans team, dat maakt deze Puissante Coco echt helemaal de moeite waard!

Het idee achter de Coco is ook best bijzonder: het is een speeltje met luchtdruk en vibratie, dat je alleen kunt gebruiken, maar ook met partner. En door de flexibiliteit van het stuk in het midden, zou het ook echt voor heel veel lichamen prima moeten passen. Echt goed gevonden en heel mooi uitgevoerd!

Leuk aan Puissante is ook dat het een heel jong merk is, met enkele mensen die het gewoon echt beter willen doen. Ze luisteren naar feedback en gebruiken die ook echt. 

Details

De Puissante Coco komt in een leuke donkerblauwe verpakking. Zowel aan de buitenkant als binnenin vind je enkele leuke quotes (in het Frans, weliswaar).
Beetje bizar is wel dat je aan de buitenzijde eigenlijk niets kunt zien over de toy zelf. Je hebt dus echt uitleg van de winkel/webshop/handleiding nodig om te weten wat je koopt. 

In de verpakking vind je het speeltje, een oplaadkabel, een jutte zakje voor bewaring en ook een duidelijke handleiding.

De Coco laden doe je eenvoudig met de magnetische oplaadkabel: die klik je op de metalen puntjes op de Coco.

De knopjes van de Coco wijzen zichzelf ook echt uit. Je hebt er twee: één voor elke motor. Het deel met luchtdruk en het deel met de vibratie zijn dus apart van elkaar aanstuurbaar.
Het vraagt wel even wat gewenning om te weten waar de knopjes zitten en welke knop precies wat doet. Ze zijn niet super voelbaar, dus het is wel een beetje zoeken soms. Maar dat is eigenlijk ook maar gewoon een detail.

Reinigen is trouwens ook makkelijk. De Coco is waterdicht, dus mag gewoon onder de kraan of zelfs mee in bad. En omdat er geen zotte ribbels of vormpjes aan zitten, is het eigenlijk echt kinderspel om deze toy terug te reinigen. 

De Test

Wat me meteen opvalt als ik de Coco in handen krijg, is de ongelooflijke flexibiliteit van het speeltje. Ik heb al wel vaker flexibele toys in handen gehad (en uitgetest, bv de Dolce en de Osé), maar deze Puissante Coco kan je echt bijna volledig twisten en draaien. Dat beloofd alvast veel goeds! 

Het idee achter dit speeltje is dat het uitwendig je clitoris kan stimuleren met luchtdrukgolven. Het smallere deel gaat dan inwendig, voor vibraties tegen je G-spot. Dit kan super leuk zijn! Als het past… En ik ga hier even kort zijn: dat doet het voor mij dus niet. Hoe flexibel dit speeltje ook is, door de grotere kop, waar ook de motor in zit, kan ik het grote deel net niet voldoende buigen om over mijn clitoris te plaatsen. Mijn clitoris zit redelijk laag richting mijn vagina, dus ik moet iedere keer heel veel moeite doen om dit soort toys op beide plaatsen te laten raken. Dat is dus niet alleen bij dit speeltje zo, denk maar aan de Lovense Dolce en eigenlijk ook alle rabbits die een korter deeltje hebben voor tegen de clitoris. 

Ondanks het feit dat het voor mij dus niet werkt om de Coco tegelijkertijd inwendig en uitwendig te gebruiken, heeft de Coco eigenlijk best nog wel veel voordelen. Omdat je de toy volledig kunt open plooien, kan je ook gewoon beide kanten apart van elkaar gebruiken en de andere kant wordt dan gewoon zo’n beetje het handvat. Zo kan je de luchtdruk echt prima gebruiken (en die voelt ook echt heel aangenaam, vind ik). 

En het inwendige deel kan je zo buigen dat het je inwendig ook echt raakt zoals je wil. Door de lichte verdikking op het smalle deel, voel je het speeltje ook echt goed in en uit gaan. En kan je met lichte druk dus ook je G-spot stimuleren. 

De luchtdruk voelt echt prima aan. De vibraties hadden voor mij nog net iets dieper gemogen. Maar op zich voelen ze ook niet echt slecht, het kan gewoon nog beter. 

Samen?

De Puissante Coco is ook bruikbaar tijdens penetratie. Let wel op: je gebruikt hier best voldoende (waterbasis) glijmiddel bij, anders is het voor niemand echt aangenaam.
Het inwendige deel is dun genoeg om goed te passen én er nog een penis bij te laten. Het is daarnaast ook dik genoeg om niet meteen naar buiten getrokken te worden bij iedere beweging. 

Het deel dat de clit stimuleert is ook best aan de grote kant om tussen je vulva-lippen te passen. Als je de Coco alleen gebruikt valt dit nog best mee, maar samen stoort het me wel een beetje. Het feit dat de bovenzijde zo plat is, is zeker wel een pluspunt, waardoor het aangenamer is voor de partner. Maar de breedte van de kop kan voor sommige vulva’s wel wat lastiger aanvoelen.

Best een stevig speeltje!

Conclusie

Ik ben fan van het merk Puissante en het idee achter Coco. Voor mij kan de Coco echter nog wel enkele verbeteringen gebruiken, vooral dan om het speeltje nog wat meer buigbaar te maken, zodat het nog beter bruikbaar is voor meerdere lichamen.

Dat gezegd zijnde zijn er ook echt al wel heel wat elementen die gewoon super goed zijn! Het idee van het dubbel plooien en op die manier echt super te zijn voor solo gebruik én met partner is echt super. De luchtdruk voelt heel fijn en ook de vibraties zijn gewoon goed.

De Coco is ook zeker een toy waar je perfect mee kan spelen en experimenteren. Je kan er eigenlijk echt heel veel mee: vibraties, duo-stimulatie, koppeltoy, uitwendige stimulatie, G-spot stimulatie… Het is nogal wat!

Je koopt de Puissante Coco bij Loveware voor €119!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *