Sextoy review: FUN Factory VIM

Ok, even mijn enthousiasme van de daken schreeuwen: “Jaaaa! FUN Factory heeft een wand uitgebracht!” De FUN Factory VIM. En ze hebben dat weer helemaal gedaan zoals FUN alleen dat kan. Zo van: “dit was het, wij doen het beter!”
Benieuwd of de VIM ook echt beter is dan andere wandvibrators? Ik vertel het je in deze Review!

Beknopt: de FUN Factory VIM is dus een wandvibrator. Deze zou een diepere vibratie hebben dan andere Wands. Maar ook lichter zijn en minder vibratie doorgeven in het handvat. Daarnaast zijn er nog andere aanpassingen gedaan die de VIM net een tikje beter maken dan andere Wands, zoals de geribbelde kop, waardoor glijmiddel beter zou blijven liggen.

Details

Zoals altijd bij FUN Factory, is ook de verpakking van deze FUN Factory VIM heel mooi gemaakt én volledig van karton. De vrolijke kleuren lachen je toe! Voor hun kleinere speetjes is het vanzelfsprekender dat de doosjes volledig van karton gemaakt zijn, dan voor zo’n megaton als een wandvibrator. Helemaal geweldig dus.

Je slide de buitenste hoes van de kartonnen doos. Als je die doos open doet, vind je de handleiding, de oplaadkabel en de VIM zelf. De handleiding is mooi groot en duidelijk en leuk om ideeën op te doen over hoe je de VIM best kan gebruiken.

Verrassend (voor mij althans) is de vernieuwde oplaadkabel bij de VIM. Nog steeds in het typische FUN Factory rood, maar een andere vorm en vermoedelijk krachtiger om op te laden. Kleine sidenote: je gebruikt deze kabel best enkel voor je VIM en niet voor andere FUN speeltjes. Niet alle kabels geven evenveel spanning door, dus dat kan gevaarlijk zijn voor je andere speeltjes.

Knopjes

Wel volledig volgens de gewoonte van FUN, zijn hun geweldige knopjes. Dat zijn er zoals steeds 3. Met de FUN knop zet je de Wand Aan en Uit. En het leuke eraan is dat dat ook echt heel snel gaat: met een korte druk op de knop, gaat de VIM uit. En dat is exact wat ik wil als ik een orgasme krijg! Zonder eerst nog 3 andere knoppen in te drukken.

Met de + zap je harder en harder door de 5 standjes van VIM. Met – ga je weer naar beneden. Super logisch!
Er zijn in totaal 5 snelheden: 3 rechtlijnig en 2 patronen.
De patronen kan je trouwens ook harder en zachter zetten, door wat langer op de + of – knop te drukken. Helemaal super!

Het enige wat ik persoonlijk anders zou hebben aangepakt, is de plaatsing van de knopjes. De grootte van een Wand als deze is net handig omdat je dan het uiteinde van het handvat kan vastpakken. Maar om de VIM te verzetten van standje, heb ik echt beide handen nodig. De plaatsing is gewoon niet 100% ideaal. 

Is dit dan anders dan bij andere Wands? Nope. Maar ik had ergens wel verwacht dat FUN Factory hier iets meer aandacht aan zou besteed hebben en dus misschien eens zou hebben herbekeken waar de knopjes het meest handig staan. Enfin, misschien hebben ze dat wel gedaan en blijkt dit toch de beste plaats. Wie zal het zeggen… 😀

Waterdicht? 

Nog een niet zo onbelangrijk detail: de VIM is niet volledig waterdicht, enkel spatwater-proof. Voor een Wand met zoveel ribbels en zo veel mogelijkheden om in water te gebruiken, is dat eigenlijk best wel jammer. Vooral dan op het stuk waar de kop aan de steel vasthangt. Je reinigt de VIM dus best met een vochtige doek, in plaats van met lopend water. 
En ook totaal niet van de gewoonte van FUN Factory, heb ik het gevoel.

Ik ben hier zelf iets minder blij mee. FUN Factory geeft zelf aan dat ze aan het proberen zijn de VIM alsnog waterdicht te maken, maar dat dat voor hen iets bijkomstig is. 

De Test van de FUN Factory VIM

Mag ik hier vanaf het begin gewoon superenthousiast zijn? Ik doe het gewoon!
De FUN Factory VIM is naar mijn bescheiden mening echt geweldig. Vooral omdat de VIM zo zacht kan! Je zet het speeltje aan en kan het direct gebruiken waar je maar wil. Bij andere Wands is dat vaak wat zoeken, omdat ze al van bij de eerste stand zo ongelooflijk hard gaan. Dat is met de VIM dus echt anders.

Voor mij gaan de standjes ook absoluut meer dan hard genoeg. En de vibraties blijven de hele tijd ook behoorlijk diep. Ook het feit dat je de standjes (bzz-bzz-bzz) harder en zachter kan zetten, vind ik super.

Waar ik in het begin wat aan twijfelde, is de vorm van het handvat en de ribbels op de kop. Want waarom zou je dat doen? Dat maakt reinigen toch gewoon extra lastig?
De ribbels op het handvat, zorgen voor een hele goede grip. Dus zelfs als je veel glijmiddel gebruikt, kom je er echt mee weg hier: de VIM gaat je niet ontglippen.

Die op de kop, zorgen er dan weer voor dat het glijmiddel langer aanwezig blijft en zich verspreid over de hele kop. Heel goed gezien en het werkt ook écht. Minpuntje eraan is wel dat de VIM niet waterdicht is, waardoor je extra goed je best moet doen bij het reinigen.

Een ander puntje van kritiek voor mij, is de flexibiliteit van de kop. Die buigt goed en vlot mee als je druk zet, maar dat wil ik eigenlijk niet. Ik wil net kunnen door drukken. Zodat ik echt door kan drukken tegen mijn lichaam. En dat gaat nu dus echt heel moeilijk, aangezien de kop gewoon zo iets heeft van “ah, jij drukt, dan zal ik gewoon mee blijven bewegen…”
Maar eerlijk: ’t is ook maar een detail, ik blijf de FUN Factory VIM geweldig vinden!

Conclusie

De FUN Factory VIM is echt een top Wand-vibrator!
De vibraties gaan heerlijk diep en van behoorlijk zacht tot behoorlijk krachtig. Daarnaast is de VIM licht, eerder klein van formaat, makkelijk vast te houden en op alle vlakken gewoon wauw!!

Je koopt de FUN Factory VIM voor €149,90 bij Loveware!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *