Review: de Secret Pleasure Chest, voor BDSM beginners.

BDSM en bondage. Het spreekt enorm tot mijn verbeelding. Maar ik ken er zelf verder ook heel weinig van. Toen ik van Easytoys iets mocht kiezen op hun website, viel mijn oog op hun Bondage Boxen voor beginners, de Secret Pleasure Chest! Ze zien er best wel leuk uit. Dus ik besloot me eraan te wagen! Want kijk, je weet maar nooit. 😉

Wat ik erg belangrijk vind om bij deze review te vermelden, is dat BDSM en alle vormen ervan altijd in samenspraak gebeuren. Praat met elkaar. Bespreek elkaars grenzen. Spreek een safe-woord af, zodat je partner altijd goed weet wanneer iets voor jou te ver gaat. Het is niet de onderdelen die je gebruikt die BDSM “gevaarlijk” maken, naar mijn menig. Wel de slechte communicatie onderling of het gebrek aan respect naar elkaar toe.
Daarnaast wil ik ook nog even zeggen dat ik echt heel weinig ervaring heb met BDSM. Ik volgde wel al enkele workshops enzovoort, maar als je er echt meer over wil weten, neem je beter eens een kijkje bij TessTesst.

De verpakking

De Bondage Box komt in een leuke en relatief discrete verpakking. Uiteraard is de doos waarin Easytoys speeltjes verstuurt, altijd een heel discrete kartonnen doos. Ik heb het dus over de doos waar de Secret Pleasure Chest onderdelen in zitten. 🙂 De “Chest” zelf dus. 😀

Het is een leuke doos dus, ik hou wel van de tekening erop. Als je een beetje doordenkt, zie je natuurlijk wel dat het een ondeugende doos is. Maar bij mij kan ze zeker blijven staan op de kast.
Het fijne eraan is dat het een doos is die je eventueel ook nog voor andere speeltjes kunt gebruiken. Ze is groot en erg handig in gebruik met de magnetische sluiting vooraan. Er is zelfs gedacht aan een kleine opening langs de zijkant, waardoor je eventueel je oplaadkabels kan laten lopen. Zo kan je je speeltjes veilig opbergen en ook opladen, zonder dat iemand het doorheeft.

Er zit verder erg weinig uitleg bij de doos. Op zich is dat geen probleem, maar de meeste mensen die deze doos kopen zijn beginners. En beginners weten niet persé goed wat ze met dit soort speelgoed moeten doen. Dan wordt er zonder al te veel nadenken geëxperimenteerd en dat experimenteren leidt al wel eens tot ongemakkelijke situaties of ongelukken. 
Een kleine handleiding met wat tips had dus, ook voor mij, wel leuk geweest. 
Bij Easytoys kan je ook wel alle uitleg gewoon op hun site vinden. Ze hebben een mooie blog en zelfs hopen video’s. Dus als je je wil verdiepen, kan dat zeker.

Een mooie, redelijk discrete en goed gevulde doos!

Wat zit er in de Secret Pleasure Chest?

Dat gezegd zijnde zit er wel heel veel om uit te proberen en te experimenteren in deze box! Als je graag wil uitzoeken wat je precies leuk vindt zonder er hopen geld aan te geven, zit je met dit soort box voor de meeste dingen wel goed. 

De speeltjes in de box zijn gemaakt van PVC en kunstleer. Algemeen ziet de set er redelijk goed en ook relatief stevig uit. De randen zijn mooi afgewerkt, de slotjes werken heel erg goed. Het is echt een mooie set voor een heel klein prijsje.

Als je de set aankrijgt, laat je de doos best eerst wel een paar dagen open staan. Alles stinkt namelijk behoorlijk naar een soort plastiek. Maar gelukkig trekt die geur al snel weg.

Handboeien

De handboeien die in deze Secret Pleasure Chest zitten hebben een lekker zachte binnenkant. Ze zijn wel relatief ruim. Ik kan niet zeggen dat ik smalle polsen heb en toch kon ik ze helemaal op het kleinste gaatje zetten en ze dan nog een beetje omhoog schuiven op mijn arm. Ik kan er zelfs uit wringen als ik dat wil.

Waar ik persoonlijk zelf wat meer moeite meer had, is verzinnen hoe je iemand kan vastbinden met 2 handboeien met metalen ringen eraan, zonder kennis van knopen of touwen of wat dan ook. Uiteraard kan je ze gewoon aan elkaar laten hangen met het metalen kettinkje ertussen. Maar dan hang je natuurlijk niet altijd ergens echt aan vast.

Enkelboeien

De enkelboeien zijn hetzelfde als de handboeien, maar dan gewoon ietsje groter. Voor mij waren de maten van beide prima trouwens, net als voor mijn vriend. Maar als je erg smalle enkels en polsen hebt, dan kom je er vermoedelijk niet met deze standaard maatjes. Ofja, dan kan je er dus gewoon uit.

Met de enkelboeien had ik dus dezelfde problemen als met de handboeien. Want hoe maak je die in godsnaam vast aan een boxspring? Met het touw? Daar heb ik het dus moeilijk mee. 😀
Ze zitten wel heel zacht rond je enkels, dus je kan gerust wat experimenteren met hou je ze graag wil vastmaken.

Het touw

Er zit ook een mooi rood touw bij deze Secret Pleasure Chest. Het voelt heel zacht aan en is ook erg flexibel. Ik ben relatief zeker dat ik er niet mee moet afkomen op de workshop “Bondage voor beginners”, bij Loveware, maar om te proberen de handboeien aan het bed vast te maken, kon ik hier toch wel al goed mee beginnen. 

Met het touw kan je natuurlijk nog andere constructies maken dan enkel onder het bed. Je kan de pols- en enkelboeien aan elkaar vastmaken, bijvoorbeeld op de rug. Eventueel zelfs met de halsband van hieronder er mee door. Gebruik je creativiteit. 🙂 Maar altijd met veel communicatie en respect met en voor je partner!

Halsband en riem

Er zit ook een halsband bij de Secret Pleasure Chest. Die ziet er ongeveer hetzelfde uit als de hand- en enkelboeien, dus het is soms heel goed kijken dat je wel de juiste dingen op de juiste plaats aan doet! Maar de halsband is een beetje breder en heeft ook geen metalen noppen erop.

Voor mij is het jammer dat ze hem zo breed hebben gemaakt. Ik heb, denk ik, een behoorlijk korte en dikkere nek. Dus zo’n brede halsband? Dan duwen de randen de hele tijd in het vel van mijn nek. Niet echt comfortabel dus. Ik kan mijn hoofd eigenlijk bijna niet meer bewegen. En ja, een halsband mag naar mijn mening best comfortabel zijn.

Echt een brede halsband…

De riem die erbij komt, is minder mijn ding. Ik heb echt moeite met onderdanigheid. Op zich is het prima dat je hem erbij krijgt, want zo kan je dus echt uitzoeken wat bij je past en wat je leuk vindt. Ik vind de riem er wel net iets goedkoper uit zien. Daarbij zie je echt dat het nepleer is.

De halsband heeft dus ook een ring (voor de rien) en je kan ervoor kiezen daar ook mee te spelen met het touw. Altijd wel een beetje voorzichtig zijn met de nek best. 

Flogger

Er zit ook een floggertje in de Bondage Box. Een flogger is een klein zweepje met verschillende losse stringen. Je hebt hele zachte floggers, waar je je (of je partner) amper pijn mee kunt doen. En je hebt er ook venijnige. Waar je echt rake klappen mee kunt uitdelen. 

Probeer een flogger (en andere zwepen) dus altijd eerst even uit. Let op dat je geen lichaamsdelen raakt die je beter niet raakt. Om veilig te zijn, sla je altijd best op lichaamsdelen waar genoeg vet op zit (zoals de billen). Let zeker ook op dat je met de uiteinden van de flogger de billen raakt. Raak je met het midden van de flogger? Dan zitten de puntjes waarschijnlijk op de onderrug en dat kan minder aangenaam zijn. 

Deze flogger is naar mijn mening het minst kwalitatieve van de hele set. Hij voelt behoorlijk goedkoop aan. Je kan ook op geen enkele manier echt door slaan met de flogger. Wat misschien ergens maar goed is als je nog aan het oefenen en het experimenteren bent.

Blinddoek

Er zit ook nog een blinddoekje bij de set.
Blinddoeken zijn leuk. Of je ze nu betrekt bij een echt BDSM spel, of gewoon gebruikt als extraatje tijdens het voorspel.
Als je geblinddoekt bent, wordt alles intenser. Ik die zoveel moeite heb met het overgeven van mijn controle, word ineens verplicht mij over te geven aan mijn partner. Als je niet ziet, wordt alles ook zoveel intenser. Iedere streling, aanraking, slag of lik wordt minstens dubbel zo gevoelig. Echt een aanrader! 

Ball Gag 

En dan zit er ook een Ball Gag (of mondknevel) bij deze Bondage Box. Hoewel mijn vriend me heel graag eens het zwijgen zou opleggen met dit soort bal in mijn mond, werd al snel duidelijk dat het met deze bal niet zou lukken. Het is gewoon een veel te grote bal.
Gewoon echt niet handig voor mijn (fysiek) veel te kleine mond. Bovendien kwijl je een stuk af als je zo’n ding in je mond hebt. En dat wordt uiteraard alleen maar erger als het zo’n grote bal is. Met een kleintje had het veel makkelijker geweest om te experimenteren of je het leuk vind of niet.
En met al dat speeksel is het ook wel jammer dat je het balletje niet kan losmaken van het (fake) leren bandje. 

De riempjes van de Ball Gag snijden ook een beetje in mijn mondhoeken. Iets minder een aanrader dus.

Conclusie

Dit is een hele leuke box voor beginners!
Hoewel sommige artikelen absoluut beter kunnen en ik van mening ben dat je beter investeert in degelijk materiaal, geloof ik ook dat je eerst moet kunnen testen en experimenteren voor je echt veel geld uitgeeft aan iets waarvan je niet zeker bent dat het iets voor jou is.

Naar mijn gevoel is het anders met vibrators: die zijn op zich wel leuk en de meeste vrouwen genieten ervan, maar er is zoveel op de markt dat het het moeilijk is om het kaf van het koren te scheiden.
Met dit soort BDSM speelgoed kan je eerst even experimenteren om te zoeken wat je leuk vindt, maar je leert al snel dat je op termijn beter degelijke kwaliteit koopt, afgesteld op jouw lichaam en jouw noden. Ik ben dus ook van mening dat je echte goeie kwaliteit beter gaat kopen in een winkel, zodat je het echt kan passen en voelen.
Maar dat gezegd zijnde vind ik dit echt een super leuke box voor beginners!

En voor €29,95 kan je gewoon niet sukkelen. Ok, er had een betere flogger en Ball Gag bij gekund, maar dit is echt zo goedkoop! Je kan de box trouwens ook nog kopen in andere kleuren, zoals zwart, roos en met luipaardprint.

Je koopt de Secret Pleasure Chest hier bij Easytoys!

3 thoughts on “Review: de Secret Pleasure Chest, voor BDSM beginners.

 1. Hey,

  Ik en mijn vriend hebben ook een BDSM paketje maar dan van pabo, de handboeien zijn enkel niet zo zacht. Maar waar we vooral mee “sukkelen” is met dat touw😅 want we willen elkaar ook eens kunnen vasthangen en een blinddoekje opzetten om het allemaal heel spannend te maken. Maar het touw komt steeds los. Door deze blog te lezen ga ik mij er eens in verdiepen! En anders ga ik zeker eens beginnen met zo’n workshop van jullie😃 fijne informatie! In het begin leek het allemaal niet zo moeilijk, maar dat is het zeker wel😅

  1. Ja, ik vind het ook allemaal niet zo gemakkelijk met die touwen en die boeien enzo 😀
   Maar ik heb al wel veel opgestoken van onze workshops, moet ik zeggen!
   In de FUN Factory party catalogus staat ook een leuke basisknoop waar je zeker iets mee kan om te beginnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *