Nieuwe Vlog: doe mee met de #SmartballChallenge!

We babbelen regelmatig via WhatsApp, Tess, Luna en ik. Een tijdje geleden kwam de vraag van Tess wat wij eigenlijk deden met al die balletjes die we toegestuurd krijgen. Hoe gebruik je ze eigenlijk best? Want zo balletjes, die vallen er toch niet zomaar uit? Wat is het nut er dan van?

Ik kreeg bij Loveware en FUN Factory Party al verschillende opleidingen rond de bekkenbodemspieren. Ik ben intussen ook goed bevriend met Ava, de seksuologe van FUN Factory. Zij ligt aan de basis van de SmartBalls en dus eigenlijk ook aan de basis van onze #SmartballChallenge!

Tijd voor een Challenge!

Omdat het inderdaad niet makkelijk is om te weten hoe je je bekkenbodemspieren net traint, maakten Luna, Tess en ik een video hierover en bedachten we de #SmartballChallenge! Doe je mee?
Lees verder onder de video. 😉

De video begint met wat uitleg over de bekkenbodemspieren en vanaf minuut 10 komt de uitleg over oefening 1! Je kan de video ook bekijken op mijn YouTube-kanaal!

Hoe gebruik je vaginale balletjes?

Om te beginnen gaat het niet enkel over het opspannen van je bekkenbodemspier, maar ook heel erg over het leren ontspannen. Want dat doen we met z’n allen veel te weinig.

We gaan met onze oefeningen dus focussen op knijpen, maar vooral ook op loslaten en leren voelen. Controle over die bekkenbodemspieren dus.

Hoe kan je mee doen met de #SmartballChallenge?

Wil je graag mee doen met de #SmartballChallenge maar heb je nog geen balletjes? Geen nood! We beginnen de Challenge op maandag 27 April, dus je hebt nog even tijd om de balletjes in huis te halen.

Volg je me al op Instagram? Ik zal daar regelmatig updates plaatsen over hoe het gaat met mijn Challenge, want ik doe uiteraard ook mee! En Luna en Tess ook! Het account van Luna vind je hier, het account van Tess hier.

Wat heb je nodig?

Omdat ik alles geleerd heb van de geweldige mensen van FUN Factory én omdat hun balletjes gewoon het best zijn voor de Challenge, hebben we ervoor gekozen om de #SmartballChallenge te doen met de Smartballs van FUN Factory.

Heb je zelf al balletjes? Dan kan je natuurlijk mee doen met je eigen setje! Let er wel op dat er zeker van die losse, bewegende gewichtjes in de balletjes zitten, want die heb je nodig!
Als je weinig budget hebt, kan je er ook voor kiezen om enkel de dubbele balletjes aan te kopen. De oefeningen zijn makkelijker als je beide hebt (dus een dubbele én een enkele), maar het moet niet! 🙂

Je koopt de dubbele Smartballs variant hier bij Loveware (voor €24,90).
De Smartballs Uno koop je hier bij Loveware (voor €19,90).

Je kan eventueel ook voor het setje van JeJoue gaan, dan heb je ineens 3 verschillende trainings-mogelijkheden. Je vindt het setje hier bij bol (vanag €49,90).

Hoe gaat de #smartballchallenge verder?

Op zondag 26 april komt er nog een Q&A video online. Als je dus nog vragen hebt voor we beginnen, stel ze nu!
De #smartballchallenge begint op maandag 27 april. De oefening voor deze week zie je in de bovenstaande video.
De video met oefening 2 komt op zondag 3 mei online.
De met oefening 3 komt op zondag 10 mei online.
Zondag 17 mei komt er als afsluiting nog een video online waar wij onze resultaten bespreken.

Doe je mee? Laat het me zeker weten! Super leuk! 🙂

2 thoughts on “Nieuwe Vlog: doe mee met de #SmartballChallenge!

 1. Hoi Miss Poppie, wat een leerzame video, ik heb er als man ook het nodige van opgestoken. Bedankt hiervoor.
  Ik heb eigenlijk nog wel een vraag. Als je zulk soort balletjes koopt, zit daar dan niet een uitgebreide instructie bij hoe deze het best zijn te gebruiken en welk effect dat heeft. Ik denk dat een verwijzing naar een echt goede instructie video, zoiets als deze, een hoop vrouwen kan helpen om nog meer plezier aan sex te laten beleven en ook de genoemde kwaaltjes kan helpen voorkomen. De link naar zo’n video zou al prominent op de verpakking en in de handleiding moeten staan.
  Als zelfs Luna en Tess bepaalde dingen nog niet wisten is er denk ik nog een hoop winst te halen uit een goede voorlichting.

  1. Ja, daar ben ik het absoluut mee eens. Het is een idee dat ik eens zal voorleggen aan FUN Factory. Zij proberen er werk van te maken om die educatie effectief beschikbaar te maken voor iedereen, maar dat is een erg traag proces.
   Daarnaast is het voor ons natuurlijk ook erg interessant om hier workshops enzovoort in te kunnen geven. 1 op 1 uitleg is vaak nog beter dan gewoon de basis die je in een handleiding kan krijgen.
   In elk geval erg bedankt voor de feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *