Mini Review: Latexvrije Condooms Getest!

Ik kreeg van Rebecca van Loveware een doosje met latexvrije condooms om te testen. Zij kreeg het op haar beurt van de Condomerie in Amsterdam.
“Condooms testen, ieuw!” hoor ik je denken.
Wel, aangezien ik zelf geen pil neem en mijn anti-conceptie dus gebaseerd is op mijn cyclus, heb ik helemaal geen problemen met condooms testen.
Dat wil namelijk zeggen dat wij altijd iets meer dan een week sowieso met condoom vrijen. Handig dus: nieuwe condooms uittesten!

Ik was wel al een tijdje op zoek naar condooms waar ik echt tevreden over zou zijn (en bij voorkeur ook mijn partner). Want ik heb nogal wel eens last van condoomgebruik. Last van irritatie inwendig, last van het feit dat je ze zo goed kunt voelen terwijl je vrijt, last van vanalles eigenlijk.
Dat is nu dus compleet verleden tijd! 🙂

Wat zat er in het doosje?

In het doosje kreeg ik een Durex Real Feeling, een Skyn Original en Large en dan ook nog een Protex Original. Daarnaast zat er ook nog een vrouwencondoom in en enkele andere condooms met smaakjes (van de Condomerie zelf).

Durex en Skyn kende ik al, Protex Original nog niet. Ik had zelfs nog nooit een latexvrije condoom geprobeerd. 

Ik gebruikte zelf meestal condooms van FUN Factory, dus die zal ik ook ineens verwerken in deze review! Gewoon om het verschil nog net iets duidelijker te maken.

Verschillen in condooms

Een van de grootste misvattingen over condooms is dat er zo iets is als een normale maat, die voor de overgrote meerderheid van de mannen past. Dat is dus niet zo. En het is niet zo dat je meteen naar een XL moet grijpen als de normale Durex maat je niet past.
Het gaat in principe ook eerder om de dikte van de penis, de omtrek, dan de lengte.
En er is ook niet één standaardmaat. De standaard van Durex is dus niet hetzelfde als die van een ander merk. Lastig is dat.
Een condoom zoeken dat bij je past, verhoogt de gevoeligheid enorm. Vooral voor de man, maar zeker ook voor de vrouw. 

Je kan eens kijken naar merken zoals bijvoorbeeld MySize, waar je aan de hand van een metertje kan kijken welk condoom van hen ideaal is voor jou.

En je kan eens een kijkje nemen op de website van de Condomerie.
Zij hebben dat namelijk prachtig opgelost met een eigen meet-systeem. Dankzij hun cijfercode kom je te weten hoe breed het condoom is qua omtrek, hoe lang het condoom is en hoe dik.
Het is sowieso wel even zoeken naar welk condoom nu net geschikt is voor jou. Maar geloof me, het is het waard!

Waarom Latexvrij? 

Dat is zo iets waar ik eigenlijk nooit eerder over nagedacht had, condooms zonder latex. Maar eens ik ze geprobeerd had, wist ik dat ik nooit meer terug kon!

Sommige mensen zijn allergisch aan latex en dan is het logisch om voor een latexvrije versie te gaan, maar er zijn nog tal van andere voordelen.
Ik vind het materiaal veel zachter voor mijn lichaam. Het is ook zo goed als geurloos en smaakloos. 

Dus geen irritatie meer, maar alles voelt gewoon ook veel beter aan.

Er is dan wel nog een verschil blijkbaar in condooms die gemaakt zijn van Isopreen (Skyn en Durex Real Feeling) en polyurethaan (Protex Original). Dit merkte ik pas bij het schrijven van deze review en het is dan ook meteen duidelijk waarom ik het éne echt beter vind dan het andere: het is gewoon een ander materiaal.

Latexvrije Condooms

Durex Real Feeling

De Real Feeling Condooms van Durex

Ik geef het eerlijk toe, ik ben geen fan van Durex. Het is over het algemeen echt geen goed merk. Hun glijmiddelen zijn van vreselijke kwaliteit en de meeste van hun condooms voelen verschrikkelijk aan.
Dus ik begon met een licht gevoel van ongenoegen aan het testen van deze condoom. En dat was blijkbaar nergens voor nodig.
De maat was prima voor mijn vriend, het condoom is geurloos en smaakt niet. Het glijmiddel erop lijkt prima en irriteert niet (al doe ik op condooms eigenlijk sowieso nog extra glijmiddel). 
Daarnaast zat de gevoeligheid ook helemaal goed.

We hebben achteraf nog wel eens een paar pakjes gekocht en toen bleek wel dat er soms precies wel eens enkele condooms tussen zitten die wat anders zijn van maat. Dat is toch wel wat jammer en zou ook niet mogen, lijkt me… Daarom kiezen we nu toch iets vaker niet meer voor Durex.

Skyn Original en Large

Het Orginal Condoom van Skyn

Van Skyn had ik dan weer wel relatief hoge verwachtingen.
En hoewel ik het ook een fijn condoom vind, is het toch mijn minst favoriete van alle latexvrije condooms. Er zat een klein geurtje aan, wat de anderen minder hebben. En ja, ik ben nogal gevoelig voor geuren.
Daarnaast zit het condoom qua gevoel wel goed. 

Wij hadden de Regular en de Large om te testen, maar erg veel verschil hebben we niet gemerkt. De Regular zat wel prima, dus in de regel wil dat zeggen dat we dan beter daar voor gaan. 

Ook van Skyn hebben we achteraf nog enkele doosjes bijgekocht en we waren er over het algemeen beide wel gewoon tevreden over. De maat was prima, het gevoel ook. Geen klachten! 😉

Protex Original 002

Het 0.02 Condoom van Protex Original

Dit is by far mijn (onze) favoriet van de latex-vrije condooms!
Het is een erg dun condoom en bij het vrijen voel je echt bijna niet dat er een condoom gebruikt wordt. Wat uiteraard zalig is!
Ik moet er wel bijzeggen dat je best echt nog wat extra glijmiddel toevoegt. Met condooms gebruik ik ook liefst glijmiddel op siliconebasis, omdat dat gewoon zoveel beter en langer glijdt. Zonder extra glijmiddel, voel je op den duur wel ietsje makkelijker het condoom, dat dan precies een klein beetje blijft haperen.

Deze Protex Original is ook volledig geurloos en smaakloos.
En zei ik al dat het echt ongelooflijk dun is!? Volgens de Condomerie zelf, is het momenteel het dunste condoom ter wereld!

Klein nadeel: om af te rollen was deze wel echt een stuk moeilijker. Omdat het condoom zo dun is, is het moeilijker om naar beneden te krijgen. Dus je bent daar tussendoor sowieso wel even mee bezig. 

En nog een ander nadeel is de prijs. Die is nogal aan de hoge kant. Eerder voor speciale gelegenheden dus 😀

Condooms met Latex

FUN Factory

Ik gebruikte al een hele tijd de condooms van FUN Factory zelf.
Uiteraard gewoon omdat ik die aan een redelijk prijsje kan krijgen dankzij mijn job als FUN Consulente.
En ze zijn op zich zeker niet slecht, ze zijn gewoon ook niet echt super. Ze zijn onderaan redelijk aan de smalle kant en dat was niet altijd even comfortabel voor mijn partner. Ik voel en ervaar persoonlijk een stuk meer dat we met condoom vrijen als we deze gebruiken. Daarnaast stinken condooms met latex ook gewoon echt hard, vind ik…

FUN Factory heeft 3 verschillende soorten condooms: condooms met ribbels, met verschillende reservoirtjes en met smaakjes. Qua maat zijn ze allemaal hetzelfde, maar het kan wel leuk zijn om met de verschillende modellen te experimenteren.

De condooms van FUN Factory

Conclusie

Vroeger was er al eens gezaag omdat er af en toe een condoom moest worden aangetrokken. Sinds we de latexvrije condooms gebruiken is dat eigenlijk zelden tot nooit meer een probleem.
En nee, ik zeg niet dat vrijen met een goed condoom even leuk is als vrijen zonder. Want als ik mag kiezen, kies ik nog steeds gewoon voor zonder.

Maar wat ik wel wil zeggen is: kies een goed condoom. Een condoom dat past bij jouw penis. En ik heb het hier dan ook specifiek tegen de man. Laat dat soort dingen niet aan je partner over, want zij/hij heeft jouw penis niet. Zoek gewoon zelf een condoom dat de exacte maat heeft voor jou piemel. Het materiaal en de dikte van het condoom, kan je dan eventueel nog samen met je partner beslissen.

Je koopt al deze Latexvrije Condooms bij de Condomerie.
De Protex Orginal is enkel daar te koop.

De andere Latexvrije Condooms, vind je ook bij Bol.
De Durex Real Feeling vind je hier. De Skyn condooms hier. De prijzen verschillen nogal afhankelijk van wat je kiest.

Condooms van FUN Factory kan je dan weer bestellen bij Loveware of gewoon via een berichtje aan mij!

6 thoughts on “Mini Review: Latexvrije Condooms Getest!

 1. Hoi Poppie,

  Wij hebben elkaar een paar weken geleden gesproken. Wij vonden beiden het Protex condoom erg goed,
  Maar op dit condoom zit best weinig glijmiddel.
  Gebruiken jullie naast het condoom ook nog een apart glijmiddel en zo ja, gaat dat op of onder het condoom? Ik heb hier nog geen ervaring mee…

  Groet, Vincent

  1. Hoi Vincent,
   Ik gebruik altijd extra glijmiddel op een condoom. Voor een extra aangenaam gevoel, kan je ook altijd wat extra glijmiddel in het condoom doen, voor je hem om doet dus. En dan ook nog wat uitwendig. Dus eigenlijk op én onder 🙂
   Ik gebruik hiervoor liefst silicone glijmiddel (op mijn blog vind je een review van pjur en uberlube als je hier graag meer over wil lezen), maar waterbasis kan ook prima. Allemaal afhankelijk van wat je leuk vindt!

 2. Hoi Poppy,
  Wat extra glijmiddel in het protex condoom doen is inderdaad een goede tip van jou want ik heb inderdaad ervaren dat dit bij het omhebben van het condoom inderdaad een nog comfortabeler gevoel geeft. En siliconenglijmiddel is inderdaad prettiger dan een glijmiddel op waterbasis. Het smeert beter en je hebt er veel minder van nodig.

  1. Hoi Jannie,
   Er zit altijd wel wat glijmiddel aan de binnenzijde van een condoom ook. Wat extra zorgt ervoor dat alles wat “vlotter” aanvoelt voor de persoon met penis. Als het condoom zo snel weer zou afglijden, dan heb je vermoedelijk niet de juiste maat, want die zou eigenlijk wel redelijk vast moeten blijven zitten. Hiervoor kan je kijken naar merken als MySize of eens een kijkje nemen op de Condomerie (winkel uit Amsterdam). Hier vind je condooms in alle vormen en maten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *