Review: Kegel Balls. Training voor je vagina!

Je weet het misschien nog niet, maar ik ben een grote voorstander van kegel of bekkenbodem speeltjes. Ze zijn echt heel goed voor je lichaam en erg gezond. Je traint er je bekkenbodemspieren mee en dat zorgt ervoor dat je beter kan aanspannen tijdens het vrijen, wat fijn is voor jou én je partner, zorgt voor intensere orgasmes voor jou en zorgt er ook voor dat je meer gaat voelen en ervaren tijdens de seks.

Maar ook naast het seksuele heeft je bekkenbodemspieren trainen veel voordelen. Zowel voor als na de zwangerschap is het erg goed om met je bekkenbodem bezig te zijn. Het zorgt ervoor dat alles in je bekken blijft waar het moet zijn, dat je geen verzakkingen krijgt van je blaas of je baarmoeder. Het zorgt ook voor een juistere houding en minder problemen met je blaas. Erg veel voordelen dus.

Over het algemeen zijn mijn spieren behoorlijk in orde, net omdat ik dat zo belangrijk vind natuurlijk. Maar over deze super kleine balletjes, die eigenlijk best zwaar zijn, maakte ik me toch wat zorgen 😀 

Het eenvoudige doosje van de Entice Kegel Balls

De verpakking

Welja, wat kan ik erover zegen? De verpakking is minimaal. Het is op de foto niet duidelijk dat dit Kegel Balletjes zijn. Het lijken eerder juweeltjes op een kanten zwarte onderbroek.

In het zwarte doosje vind je een plastieken zakje met de Kegel Balls erin en een klein zakje met trekkoord om de balletjes in op te bergen. Geen verdere uitleg. Ook op het doosje vind je verder weinig informatie. Jammer.

Het materiaal zelf zou volledig in orde moeten zijn, maar ik moet zeggen dat ze na een tijdje precies toch al wat sporen vertonen van verkleuring. En dat terwijl ik ze nog niet eens gebruikt heb. Maar misschien is dat een eigenschap van het staal waar de balletjes van gemaakt zijn. Zoveel ken ik er nu ook weer niet van. ðŸ™‚

Wat doen Kegel Balls? 

Euhm… Jah… Als het over gevoel gaat: helemaal niets.
Ik ben misschien niet de allerbeste testpersoon hiervoor, want ik voel dus, zonder overdrijven, echt helemaal niets van de balletjes. 

Het is dus de bedoeling dat je de balletjes inbrengt en er dan mee rondloopt. Door het gewicht van de balletjes gaan ze zakken. Zoveel de zwaarder en kleiner de balletjes, zoveel te moeilijker in te houden. 

Bij mij bleek dat dus geen enkel probleem. Tot ik er bijvoorbeeld een paar keer na elkaar mee ging zitten en rechtstaan. Ook naar het toilet gaan met de balletjes in leek me net een brug te ver 🙂 Dus er is zeker nog wel wat training mogelijk! 

Ik kan me zo ook al voorstellen dat er vrouwen schrik hebben dat ze de balletjes er niet meer zouden uitkrijgen. Laat ik die angst even van de wereld helpen: zwaartekracht doet hier echt wel zijn ding. De Kegel Balls zakken. En snel.

Door het gladde materiaal is het zelfs eerder moeilijk om ze in je te houden. Dus om ze er uit te halen: gewoon even duwen met de spieren in je vagina en ze komen vanzelf terug naar buiten. Mocht dat toch niet gebeuren: kalm blijven. Ga eventueel even liggen op je bed of neem een ontspannend bad. De balletjes zakken wel.

Ik vind de kleur en de vorm en het idee achter de balletjes wel heel mooi. Al moet ik eerlijk zijn dat ik denk dat er nuttigere dingen te kopen zijn als het over seksueel genot gaat en eigenlijk ook als het over seksueel welzijn gaat. Ze blijven wel echt heel mooi. Het lijken wel knikkers. Dus het is wel zo’n speeltje dat je al eens makkelijker kan laten slingeren. 😀

Dus wat vind ik ervan? 

Het zijn leuke balletjes. Ze zijn relatief zwaar en doordat ze zo glad zijn ook aangenaam om in te brengen en weet uit je te laten glijden. Hoewel ik niet zeker ben dat ik ze zelf nog veel ga gebruiken (ik vind balletjes met een bewegend gewichtje erin nu eenmaal leuker), kan ik ze wel aanraden aan vrouwen die graag met hun lichaam bezig zijn. 

Je kan de Entice Kegel Balls kopen bij Bol voor €15,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *