Review: Bed Bondage Set. Zonder boren toch stevig vast!

Het is intussen al een heeeeele tijd geleden dat ik van Willie hun Bed Bondage set kreeg. Niet dat ik er niet heel erg blij mee was (en ben!), maar dit is zo’n product dat bij mij gewoon altijd een hele tijd blijft liggen. 

Waarom? Omdat ik dit soort speeltjes niet zo heel veel gebruik. Misschien ligt het aan het feit dat mijn vriend en ik nog niet zo heel lang samen zijn. Misschien zijn we gewoon niet altijd even kinky. Of hebben we er momenteel even niet zo nood aan, aan al die nieuwigheden. Wie zal het zeggen. 🙂

Het is in elk geval dus even blijven liggen, deze Bed Bondage Set. Letterlijk! Want hij lag wel klaar, onder de matras, voor het geval we het toch eens op een spontaan moment zouden willen gebruiken.
Tot groot jolijt van onze kuisvrouw. Die gelukkig erg open-minded is. 😀

Een Bed Bondage Set??

Jawel, je leest het goed: een bed… bondage… set!
Naar mijn gevoel een geniale uitvinding, aangezien heel veel bedden tegenwoordig boxsprings zijn. En de meeste mensen dus geen baren meer hebben aan hun bed om handboeien aan vast te maken. En ja, ik weet het, daar zijn ontelbaar veel oplossingen voor. Maar als je niet wil boren of breken in je (huur)huis, dan kan deze set een prima alternatief zijn! 

De verpakking 

Weljah, ze moesten ergens op besparen natuurlijk. De verpakking is dus echt niets waard: een eenvoudige zip-zak met gewoon het logo van Willie erop geplakt moet volstaan. 

En ja! Dat is voor mij eigenlijk helemaal ok, zo lang wat er in de zak zit dan ook heel erg doet wat het moet doen. Het is wel een beetje jammer dat je dan achteraf op zoek moet naar iets om je Bed Bondage Set in te bewaren, eens je het graag wil opruimen. Maar dat is ook niet echt een groot probleem.

Maar een handleiding krijg je er dus ook niet bij… 🙂 

Hoe werkt het? 

Zo’n Bed Bondage Set is relatief eenvoudig om te installeren. Hij heeft 4 kanten: 2 voor de voeten, 2 voor de handen. Ik heb het eerst volledig op bed gelegd om te kijken wat de langste kant was, zodat ik wist wat de lengte en de breedte was. En toen toch: wat gesukkel! Ik ben namelijk de trotse eigenaar van een zalige Ikea-boxspring. Met topmatras. En ik wou dus in eerste instantie dit ding onder mijn onderste dikke matrassen doortrekken. Leek me logisch, om goed vast te zitten. Maar euhm. Met een bed van 1m80 en een meisje van nog geen 1m60, leek het me toch niet al te comfortabel te gaan worden! De dubbele matrassen waren te dik en de bondage set te kort om daar helemaal prima onder te kunnen en dan ook nog iemand comfortabel vast te binden. (tenzij je natuurlijk wel te vinden bent voor een stretch en uitrek sessie 😉 )

Dus dan maar snel beslist om alles onder de topmatras te leggen. 🙂

Een groot voordeel van de bondage set: je stopt de boeien makkelijk onder de matras in. Zo zitten ze goed verborgen voor mocht er toch eens iemand je slaapkamer in komen die ze niet hoeft te zien. En je voelt ze niet als je er op ligt. Erg subtiel en handig dus.

Wat vind Miss Poppie van de Bed Bondage Set?

Ik ben nogal een controle freak. Dus dit soort dingen zijn telkens weer best wel een grote stap voor mij. Daarom ook dat ik het belangrijk vind ze op voorhand klaar te leggen. En van ze dan een tijdje te laten liggen. Tot ik begin te denken: “waarom gebruiken we ze niet?”. Dat wil zeggen dat ik me er stilaan comfortabel bij voel. 

De eerste keer was wat zoeken. Want zo’n bondage set gebruiken wij dus eigenlijk niet, tenzij in the heat of the moment. Op een moment dat het past bij óns dus.
En dat wil zeggen dat je moet zoeken, op dat moment, met een systeem als dit. Want de boeien maak je dicht en span je aan met een trek systeem. En als dat uit de haakjes gaat, dan moet je de boeien daar eerst goed terug doortrekken en dat is wel wat gedoe. Een velcro systeem had naar mijn gevoel handiger geweest. Al werkt dit ook wel erg goed, eens de boeien door de haakjes zitten. 🙂

De boeien zijn ook niet echt zacht. Het materiaal zou zachter kunnen. Maar als je, zoals ik, eerder een beginner bent op bondage vlak, dan werkt dit eigenlijk prima en stoort het niet dat ze wat ruwer afgewerkt zijn zijn.

En eens je vast zit, vind ik het eigenlijk wel leuk.
Al vind ik het ook wel belangrijk om met mijn partner af te spreken wat mijn grenzen zijn. En wat ik leuk vind en wat niet. Want eens je vast zit, zit je ook wel behoorlijk vast.

Dat “controle overgeven” kan trouwens meerdere kanten hebben. En voor mij werkt eigenlijk heel bevrijdend. Het neemt een deel van je verantwoordelijkheden weg. Het zorgt ervoor dat ik dingen minder overdenk en meer gewoon kan genieten. 

Je kan met de boeien trouwens ook kiezen om bijvoorbeeld enkel de handen vast te maken. Of zelfs maar 1 hand. Doordat je met je hele gewicht op je matras ligt (die op zich ook meestal al vrij zwaar is), lig je echt wel goed vast. En comfortabel. Wat wil je nog meer 🙂

Dussss?

Dit is echt een geweldige uitvinding. 
En deze uitvoering van Willie is leuk en makkelijk in gebruik. Uiteraard zijn er dingen die beter kunnen (zoals velcro aan de boeien ;)), maar dat is een detail. 

Je kan het hele systeem bijstellen en groter en kleiner maken door makkelijke trekstukjes. Je hoeft dus niet te boren om je partner ergens aan vast te maken, … En doordat je ze zo makkelijk verstopt en opbergt, kan je experimenteren op je eigen tempo. 
Kortom: een echte aanrader als je eens een stapje verder wil gaan in de slaapkamer!

Je koopt deze Bed Bondage Set voor €34,90 bij Willie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *