App Review: Desire! Speel samen met uitdagende opdrachten.

Het is niet makkelijk om leuke apps te vinden waar je iets aan hebt in een relatie. Er zijn veel apps op de markt met standjes of “waarheid of doen” opdrachtjes ofzo. Kan leuk zijn, maar ik hou meer van apps waar je je op lange termijn mee kunt amuseren en elkaar kunt uitdagen om uit je comfortzone te komen. En toen kwam ik Desire tegen! 

Desire stond eigenlijk al een tijdje te wachten om getest te worden op mijn telefoon. En toen ik de app uiteindelijk connecteerde met mijn partner, merkten we beiden al snel dat dit echt een app voor ons is. 
We waren ook erg tevreden over Honi, maar die gebruiken we nu uiteindelijk toch niet meer.

Desire is een Engelstalige app trouwens. Jee elkaar uitdagingen die je binnen een bepaalde tijd moet uitvoeren. Maar er zit echt zo ongelooflijk veel leuks in deze app.

Hoe werkt Desire?

De dingen die je kan doen!

Je stuurt elkaar een Dare

Het is een vrij simpel concept: je stuurt elkaar Dares. Opdrachten waarvan je graag wil dat je partner ze uitvoert. Je kan zelf een Dare maken, maar je kan er ook gewoon 1tje kiezen uit de grote hoeveelheid Dares die ze je aanbieden bij Desire. 

Je hebt verschillende categorieën: Love, Outdoor, Roleplay & Fantasy, Camping, Board Games, … Er is echt veel keuze. Als je Desire begint, zijn er nog heel wat categorieën waar je niet aan kan, tenzij je betaalt. Beetje jammer, maar ook begrijpelijk. Bovendien bieden ze ook de mogelijkheid om die verschillende categorieën vrij te spelen door gewoon Desire te gebruiken. 

Verschillende categoriën. De gele “kitchen” moet ik nog vrijspelen.

Binnen elke categorie heb je ook 4 verschillende moeilijkheidsgraden. Mild, Spicy, Hot en Chili. Je krijgt in het begin enkel toegang tot de Mild moeilijkheidsgraad. Maar dat is echt wel voldoende om mee te beginnen. Vooral omdat je ook je eigen Dares kan schrijven, mocht je graag was spicyer willen 😉 

Sommige Dares kan je dus nog niet zien omdat je level te laag is.

Leuk is dat er ook een Daily Dare is, die dus iedere dag anders is, zodat er steeds wel wat vernieuwing is. Je kan ook je favoriete Dares opslaan, zodat je telkens een leuke Dare bij de hand hebt als je partner er 1tje heeft uitgevoerd. Dan moet je niet iedere keer beginnen zoeken naar een Dare die je leuk vindt voor je partner.

Je partner accepteert de Dare

Als je een Dare krijgt, kan je kiezen of je de Dare accepteert of niet. Je kan maar 3 Dares hebben staan en iedere Dare dient uitgevoerd te worden binnen een bepaalde tijd. Als je dus zelf al weet dat iets je niet gaat lukken binnen de tijd die je partner je gegeven heeft, dan wijs je de Dare uiteraard beter af. Maar je kan er ook een uitdaging van maken om altijd alles te accepteren 🙂

Vaak moet je partner eerst iets doen, voor jij je Dare kan uitvoeren. Dat maakt natuurlijk dat je het spel echt samen speelt. Zo kreeg ik: A dinner going commando. Daarvoor moest mijn partner mij uitnodigen om samen te gaan eten. Doet hij dat niet? Jah, dan mislukt de Dare sowieso 😀

Deze dares staan nog op mij te wachten 🙂 Als je er op klikt, krijg je een omschrijving van de specifieke Dare.

Punten

Uiteraard doe je je best om de Dares tot een goed einde te brengen voor het einde van de tijd. Het zorgt wel voor een band en veel gelach. Je krijgt vaak ook wel Dares die de fantasie van je partner tonen, wat ervoor zorgt dat je elkaar beter leert kennen. Elke uitgevoerde Dare levert je punten op. Die punten zie je optellen in een balkje op het hoofdmenu onder je avatar. Jammer genoeg kan je niet echt zien hoeveel punten je nodig hebt om een niveau te stijgen. En het duurt ook best wel lang voor je van Mild naar Spicy gaat 😀 

Magic Coins

Gelukkig kan je ook Magic Coins verdienen. Met Magic Coins kan je Categoriën vrijkopen. Je kan ook nieuwe Dares vrijkopen in een moeielijkheidsgraad die je nog niet hebt. 

Er zijn verschillende manieren om Magic Coins te verdienen: Dares uitvoeren, ELove sturen, Trophies verdienen, een filmpje kijken of gewoon door ze aan te kopen.

Iedere 5 Dares die je tot een goed einde brengt, levert je 10 Magic Coins op. 

ELove

Je kan elkaar ook ELoves sturen. Dat is handig omdat je elkaar er zo aan kunt herinneren dat er nog Dares lopende zijn. Of dat je zin hebt in je partner. Hem/Haar graag ziet,… Het is wat banaal, maar soms ook wel heel erg leuk. 

50 ELoves levert je ook 10 Magic Coins op.

Stuur elkaar some ELove!

Trophies

En dan zijn er ook nog Trophies. Die voelen een beetje random aan, je weet niet echt zeker wanneer je een Trophie krijgt voor iets. Je krijgt gewoon een kleine indicatie aan de hand van een woordje. Bijvoorbeeld Cold. Dan is het de bedoeling dat je een Dare zoekt om naar je partner te sturen waar iets met koud in voorkomt. 

Er zijn echt heel veel Trophies die je kunt verdienen en iedere 10 Trophies levert je 50 Magic Coins op. 

Je kan zien welke Trophies jij en je partner al verzamelden. Maar dus niet wat je precies moet doen om bijvoorbeeld “cold” vrij te spelen.

Betalen?

Uiteraard kan je betalen om alles ineens vrij te krijgen. Je kan ook kiezen om enkel kleine delen vrij te kopen: de Chilly Categorie, kunnen zien wat de verschillende Trophies zijn, … 

Het is op zich natuurlijk wel slim gezien van de makers van Desire, want zo zorgen ze ervoor dat de app kan blijven draaien.
Maar: je kan Desire echt perfect spelen zonder er ook maar iets voor te betalen.

Je Homescreen

Op je Homescreen zie je dus je eigen Avatar en die van je partner. Je kan die Avatar aanpassen door er op te klikken. Naast je Avatar zie je denk ik je hoeveelheid punten. En onder je Avatar heb je een gele balk die omhoog gaat naarmate je Dares uitvoert. Het is me niet helemaal duidelijk. 

Daaronder zie je ook de hoeveelheid Trophies die je al gehaald hebt.

Wat wel cool is, is dat je tegen elkaar speelt. Je probeert zoveel mogelijk punten te halen, maar je doet dat niet samen. Als je partner sneller vooruit gaat dan jij, dan krijgt je partner ook sneller toegang tot uitdagendere categorieën. 

Op je Homescreen zie je ook een soort nieuwsoverzicht, een beetje zoals Facebook, maar dan van jullie 2. Al je noemenswaardige gebeurtenissen in Desire komen er op: uitgevoerde Dares bijvoorbeeld.

En dan kan je ook nog een Journal invullen. Dagelijks kan je zelf een soort post maken die dan op je homescherm verschijnt. Over hoe je dag samen was bijvoorbeeld. Je kan er ook een foto aan toevoegen. Zo wordt je Homescreen echt iets van jullie twee. 

Wat zit er nog in Desire.

Oh nee, het is nog niet gedaan! Er zit echt heel veel in deze app!
Zo kan je via Desire met elkaar chatten. Een functie die wij niet echt gebruikt hebben, maar het kan handig zijn. 

Je kan ook Spells Casten. Met je Magic Coins kan je spells kopen. Daarmee kan je bijvoorbeeld een Dare aanvragen aan je partner. Of extra punten cadeau doen. Of je excuses aanbieden. 

Je kan elkaar een stapje vooruit helpen danzij Spells!

Veel van deze functies (zoals de chat en de spells) geven aan dat deze app ook prima gebruikt kan worden bij lange afstand relaties. Dan kan het wel handig zijn dat er zoveel mogelijkheden voorhanden zijn. 

Er zit ook een Dining en Events functie in, maar die werkt niet bij mij, dus die heb ik niet kunnen testen. 

En dan is er ook nog een To do list: een lijstje dat je zelf kan maken met dingen die je samen nog wil doen. Niet echt nodig, maar kan leuk zijn! 

Je kan ook nog je Data toevoegen die belangrijk zijn voor jullie relatie. Maar ook dat werkt weer niet zo goed bij mij, dan crasht de app. Vind het ook geen noodzaak 🙂

Conclusie

Desire is een hele leuke app, die wij zeker gaan blijven gebruiken. De Dares die er in zitten zijn leuk en je kan ze zelfs gebruiken als je op reis gaat bijvoorbeeld. 

Het is een app waarmee je elkaar beter leert kennen en kunt uitdagen om een beetje uit de comfortzone te komen. Het maakt echt wel dat je wat dichter naar elkaar toe groeit.
Wij zijn fan!

Sommige functies van de Desire app werken wat minder goed of zelfs niet, maar het zijn maar kleinigheden. Over het algemeen is Desire een echte aanrader!

Je kan Desire vinden in de App Store en ook in Google Play. Mocht je problemen hebben om het te vinden, dan surf je gewoon even naar hun website!

3 thoughts on “App Review: Desire! Speel samen met uitdagende opdrachten.

  1. Leuk! Ik was laatst ook eens aan het zoeken naar apps in dit genre en was deze nog niet tegen gekomen, ik ga hem gelijk eens installeren 😋 leuke uitgebreide review, mijn interesse is gewekt!

    1. Ik heb er ook al heel veel eens op mijn telefoon gezet en er snel weer af gegooid. Het is echt niet makkelijk om leuke apps te vinden! Maar als ik er 1tje vind, dan deel ik hem graag met jullie 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *