Sextoy Review: Xocoon Penisring met vibrerende duovibrator

Dit is een speeltje dat mij al een aantal keren opgevallen was als ik op de site van Euphoria aan het rondneuzen was. Dus ik was extra blij toen deze Xocoon Penisring met vibrerende duovibrator thuis voor de deur stond. Netjes ingepakt in een neutrale verpakking, uiteraard!

Dit is een speeltje om met partner te gebruiken, als die partner een penis heeft. Maar eigenlijk zou je het ook prima rond een dildo kunnen doen. Het werkt als een redelijk degelijke penisring voor de persoon met de penis: een ring rond de penis en een andere voor rond penis en balzak tegelijkertijd zorgen ervoor dat de Xocoon goed op z’n plaats blijft. Maar geven dus ook een extraatje voor de drager. De gepenetreerde partner krijgt stimulatie door de inwendige vibratie en tegelijkertijd ook door het uitwendige deel. 

Het leek me een super combinatie om uit te proberen. Een beetje een We-Vibe-model dat dan wat beter zou blijven zitten en wat stevigere stimulatie geeft in- en uitwendig. 

Details

De XocoonPenisring met vibrerende duovibrator zit verpakt zijn een redelijk eenvoudig maar kleurrijk doosje. Alles zowat in dezelfde kleurtinten als het speeltje zelf. Dat trouwens appelblauw-zeegroen is. Of zo iets! Een kleur die je niet zo vaak ziet en die me echt wel aanspreekt. 

In de verpakking vind je verder een oplaadkabeltje met een pinnetje, een afstandsbediening en het speeltje. De handleiding is eerder bepekt en te vinden op de verpakking. Op zich niet echt een probleem, want alles is duidelijk en wijst verder zichzelf uit. 

De Xocoon Penisring is dus oplaadbaar met een USB-kabeltje met pin. Dit duw je makkelijk in het speeltje op de daarvoor voorziene plaats. De afstandsbediening werkt met zo’n half AAA batterijtje en die is meegeleverd. Gelukkig, want die zijn vaak wat lastiger te vinden.

Het reinigen van de Xocoon is wel een beetje een ding. De toy heeft namelijk best veel hoekjes, kantjes en ribbeltjes. Best vrij snel na gebruik dus. En anders met een tandenborstel of een ander borsteltje, zodat je bij alle hoekjes kunt. De toy is waterdicht en mag dus gewoon onder de kraan. Meer over het reinigen van je speeltje lees je hier

Knopjes

De Xocoon Penisring heeft 1 redelijk grote knop aan de achterkant van het kortere deel. Die knop is makkelijk in te drukken (wat best belangrijk is bij dit soort toy). Je zet het speeltje er mee aan en uit door langer te drukken en door kort te drukken, zap je door de 10 verschillende standjes. 

De afstandsbediening werk gelijkaardig: je drukt langer op de Aan/Uit knop om de afstandsbediening te activeren. De Xocoon zelf moet ook aan staan en dan is er automatisch verbinding (oh zo gemakkelijk is dat!).
Met het andere knopje zap je dan alweer door de 10 standjes. 

Dat ze op het speeltje zelf maar één knopje hebben voorzien vind ik in dit geval helemaal logisch: 1 grote, makkelijke knop is meer dan voldoende als je ook een afstandsbediening hebt.
Maar op die afstandsbediening had echt nog een terug-zappende knop gemogen. Zodat je ook kan minderen in intensiteit als je graag wat minder wil. Zonder dan door alle 10 andere standjes te moeten zappen of het ding uit en weer aan moet zappen.
Zo logisch, zo simpel en toch niet… 

De Test

Goed, de test!
Wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik het soms wel moeilijk heb om speeltjes getest te krijgen die ik samen met mijn partner moet uitproberen. Maar in dit geval was hij ook meteen redelijk enthousiast en benieuwd naar de vorm en functionaliteit. We zoeken al een tijdje naar een speeltje dat zo wat ‘handsfree’ vibratie kan toevoegen, 

De kleine ring gaat rond de penis, de grotere ring rond penis en balzak. Wij hebben intussen al geleerd dat glijmiddel hier echt wel handig is, dus mijn sliquid sizzle komt nog eens boven! Ook op het speeltje zelf trouwens, en op de penis, maar daar heb ik het zo meteen nog over.
Wat me meteen opvalt, is dat de lengte van de penis van mijn partner en het speeltje zelf zowat gelijk uitkomen. Het scheelt nog wel wat, maar niet zoveel als op mijn kleurrijke dildo op de foto.
Als ik achteraf wat opzoekwerk deed, bleek dat de lengte van het in te brengen deel zo’n 10 a 11cm is. Klinkt prima, maar in de praktijk wil dat zeggen dat de gemiddelde penis (13cm) ongeveer even lang is als tot waar het speeltje komt. En ja, dat is belangrijk. Mijn punt komt eraan! 🙂

Bij het inbrengen (met veel glijmiddel dus!) ging alles eigenlijk prima. Je kan het speeltje aan de basis wat tegen houden, zodat het redelijk gelijk blijft met de penis. Het is wel even wennen, want ja, dat is de penis van de partner + een paar cm extra erbij in breedte. Maar ik merkte al snel dat de top van het speeltje me ergens pijnlijk raakte inwendig. Niet mega pijnlijk, maar toch ook niet echt super aangenaam. 

Nu heb ik dat wel vaker, dat het wat pijnlijk durft aanvoelen als er iets tegen de bovenkant van mijn vagina stoot. Mijn baarmoeder zakt bijvoorbeeld ook behoorlijk als ik dichter bij mijn menstruatie kom. Dus we halen het speeltje eraf en besluiten het later nog eens te proberen. 

2e poging

Helemaal opgewarmd beginnen we een tijdje later aan een volgende test-ronde. Ik had er wat op gelet dat ik wat minder dicht bij mijn regels was, waardoor er vaak wat meer speling is voor iets pijnlijk begint aan te voelen. Maar nog duwde de Xocoon ergens in mijn vagina.
En dit is meteen waarom het soms lastig is om speeltjes getest te krijgen met een partner. Want dan moet ik dus letterlijk vragen om te vertragen en mij de mogelijkheid te geven echt uit te zoeken wat er mis is en wat mogelijkerwijs waarom zo voelt.

De conclusie is voor mij dat het speeltje niet volledig recht mee blijft lopen met de penis. Daardoor durft het soms wat een andere kant uit te bewegen en bij mij dus te duwen in mijn vaginawand.
Aan de andere kant is het ook zo dat een penis zacht en flexibel is. Als die bovenaan tegen drukt, of ergens anders in mijn vagina, dan voelt je daar op zich niet super veel van, tenzij bij snelheid of krachtige bewegingen. In dit geval heb je eigenlijk iedere keer een hard stuk dat je ergens raakt. En in mijn geval voelt dat dus niet altijd even aangenaam.
Maar zoals ik iedere keer aangeef: mijn lichaam is het jouwe niet. Kans is zeer bestaande dat deze het voor jou wel heel erg goed doet!

Wat ik algemeen van deze Xocoon vind?

Mijn partner is best tevreden met de flexibiliteit en de manier van gebruik van de ringen. Het speeltje zit goed vast, de ringen voegen een extra sensatie toe voor hem (net als een gewone penisring zou doen) en voor hem maakt het alles net iets intenser. De vibraties zijn ook best goed voelbaar. 

Wat we beiden opgemerkt hebben, is dat de vibratie niet super diep is. Ze is wel krachtig, maar dus eerder aan de hogere en wat meer scherpere kant. Bij dit soort speeltjes vind ik dat minder een probleem dan bij vibrators die ik vooral alleen wil gebruiken. Maar het blijft wel jammer, want daardoor wordt de vibratie ook minder doorgegeven aan de plekjes waar je het wil.

Opvallend is wel dat de eerste vibratie-stand best goed en diep aanvoelt, daardoor duurde het even voor we doorhadden dat de rest wat dunner lijkt. Dat komt vermoedelijk omdat het speeltje 2 motors heeft: 1 in het korte deel en 1 in het lange. En als die samen vibreren, is de vibratie eigenlijk best ok. Bij heel veel standjes trilt ofwel de ene of de andere, apart of afwisselend. En dat geeft dus eerder een dunner en irritanter resultaat. Maar stand 1 is eigenlijk echt wel top! Beetje geluk hebben dat dat net jouw snelheid is dus. 🙂

Conclusie

Ik vind het idee van deze toy persoonlijk echt heel leuk. En ik kan me ook voorstellen dat het voor sommige lichamen heel goed werkt. Maar voor mij was dat dus jammer genoeg niet zo. Al kan ik me ook niet meteen een manier bedenken waarop het beter zou zijn. Misschien nog een extra ring een beetje hoger aan de penis? Maar dat is dan weer minder makkelijk om in te brengen. 

Naar mijn gevoel is het idee er achter dus heel tof, maar de uitwerking had net iets beter gekund: een extra knopje op de afstandsbediening, net iets meer van die diepe vibraties, het inwendige deel misschien net iets korter,… Er is nog wat werk aan.
Maar het begin is er zeker! Dit is potentieel een hele fijne toy voor sommige lichamen!

Wil je hem graag zelf uitproberen?
Je koopt deze Xocoon Penisring met vibrerende duovibrator voor €55 bij Euphoria! (En ja, voor dat geld vind ik het best een leuke toy om uit te proberen en te experimenteren!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *