Sextoy Review: We-Vibe Tango X!

Woehoew! We-Vibe is blijkbaar bezig met het vernieuwen van hun speeltjes. En wat een geweldig nieuws vind ik dat.
Want waarom zou je een geweldig design volledig veranderen? Gewoon kleine verbeteringen zijn meer dan genoeg in dit geval. En dat deden ze dus met hun icoon: de We-Vibe Tango. Vanaf nu heet die dus “We-Vibe Tango X”. 

Ik moet zeggen dat ik even erg bang werd toen ze het aankondigden. De Tango is namelijk één van de weinige zeer degelijke vibrerende speeltjes die niet gemaakt zijn van silicone. Daardoor kan je er ook perfect silicone glijmiddel op gebruiken en is het speeltje wat “gladder” in gebruik. Het is gemaakt van ABS, een lichaamsveilige, harde soort plastiek. En ik (samen met vele anderen) was dus bang dat ze de Tango X ook helemaal in silicone zouden gemaakt hebben. 

Maar niets is minder waar! De Tango X is een combinatie van het beste uit beide werelden! Waarom? Hier komt ie!

Details

De We-Vibe verpakkingen zijn prachtig. Hard karton, zodat je je speeltje terug in het doosje kan bewaren, mocht je dat willen. Alles volledig gemaakt van karton en dus geen plastieken hoesjes, doorkijk-glaasjes of wat dan ook. De kleuren zijn heel mooi en speels en binnenin het doosje vind je naast het speeltje ook een basic bewaarzakje, een magnetische oplaadkabel, een uitgebreide handleiding en een staaltje glijmiddel. Helemaal toppie. 

Het opladen van deze Tango X is al een heel grote verbetering tegenover de vorige Tango. Die werkte met een raar soort magnetisch systeem waarbij je verschillende stukken op elkaar moest klikken. Nu klik je gewoon het magnetische kabeltje op de metalen stukjes op de Tango X en het opladen kan beginnen. 

Ook de knopjes zijn een enorme verbetering. Bij de eerste Tango had je onderaan het speeltje 1 drukknop waarmee je door de standjes kon zappen. Door als dat vocht en omdat de Tango volledig gemaakt was van ABS, kon het al wel eens een glibberige en slipperige bedoeling worden als je het speeltje wilde verzetten van standje. 

Niet meer dus met de Tango X! Het bovenste deel is namelijk nog steeds van ABS, maar het onderste stuk is gemaakt van silicone. Het is een soort van handvat, waardoor je ook de trillingen (iets) minder in je vingers voelt doorkomen en meer grip hebt op het speeltje. Er staan nu ook 3 knopjes op: een + knop om mee Aan en Harder te zetten, een – knop voor Uit en Zachter en een ~ knopje om mee door de standjes te zappen. 

Er zijn 8 verschillende vibratiepatronen en die kan je elk ook nog eens in 8 verschillende sterktes laten vibreren. Echt enorm veel meer keuze dan bij de eerste versie dus. 

De Tango X is helemaal waterdicht en dus makkelijk te reinigen. Meer daarover lees je hier

De Test

Voor ik verder ga over mijn test-ervaringen, toch nog even dit. Zoals ik eerder al aangaf, was de eerste Tango bij veel gebruikers zo populair omdat het speeltje zo glad is en omdat je er silicone glijmiddel op kon gebruiken. Bij de Tango X is enkel het bovenste deel gemaakt van glad plastiek. Dat heeft voor- en nadelen, afhankelijk van gebruik. En omdat de onderkant gemaakt is van silicone, is er nu wél een risico als je graag veel silicone glijmiddel gebruikt (silicone materiaal en silicone glijmiddel gaan namelijk niet zo goed samen). Toch een beetje mee opletten dus. 

De Tango X is qua vibratie nog minstens even goed als de vorige versie. Daar moet ik trouwens wel even van zeggen dat ik er echt ingegroeid ben: ik vond hem in eerste instantie niet zo fantastisch, terwijl het nu één van mijn favoriete speeltjes is. Deze Tango X vibreert zo mogelijk nog dieper dan de vorige Tango. En je hebt ook echt veel meer keuze in vibratie-standjes.

Daarnaast maken de knopjes van de Tango X maken echt een wereld van verschil. Geen gepruts en geklungel meer om van standje te veranderen, ze zijn gewoon binnen handbereik. Bij de vorige Tango was het soms echt onhandig om op dat ene knopje te proberen duwen (glibbert ook zo uit je handen als alles vol glijmiddel/lichaamsvocht hangt).

De tip van de Tango X is wat afgevlakt. Daardoor kan je het speeltje heel direct en puntig gebruiken, als je dat fijn vindt, maar krijg je ook een platter oppervlak. Zelf ben ik meer fan van dat laatste: je kan er een breder deel mee stimuleren. Het silicone handvat zorgt er echt voor dat ik de Tango X nu ook beter kan vasthouden dan ervoor. Dat klink misschien wat banaal, maar geloof me: met een speeltje dat zo krachtig kan vibreren als de Tango ben je echt blij dat je er een beetje grip op krijgt! 😀

Ik gebruik de Tango X ook heel graag samen met mijn partner. Niet dat ik het speeltje zal doorgeven, daarvoor vind ik het te krachtig en hij voelt niet wat ik voel. Maar het is klein genoeg om makkelijk tussenin te steken. Of om bijvoorbeeld vast te houden en tegen je clitoris te duwen in bepaalde standjes. 

De vibratie is heel krachtig, maar tegelijk ook echt heel diep. Je voelt ze eigenlijk bijna diep in je lichaam doordringen. Daardoor stimuleert de Tango X niet enkel het buitenste deel van de clitoris, maar ook de binnenste delen. En ja, als je het speeltje samen met je partner gebruikt zoals die er ook best wel wat van voelen!

Het speeltje is trouwens ook nog steeds perfect om te gebruiken in combinatie met andere dingen of speeltjes: het design is nog steeds smal genoeg om bijvoorbeeld in verschillende harnassen te passen. Of in een penisring met een minder krachtige bullet. De mogelijkheden zijn echt relatief groot.

Conclusie

Deze Tango X is naar mijn gevoel een echte verbetering op de eerdere versie. De vibraties zijn zo mogelijk nog beter geworden en de knopjes zijn echt énorm hard vooruit gegaan. Je kan het speeltje nog steeds gebruiken als bullet in verschillende andere toys, maar het is wel een klein beetje opletten met silicone glijmiddel bij de nieuwe “X”versie. 

Je koopt de Tango X voor €89,90 bij Loveware

4 thoughts on “Sextoy Review: We-Vibe Tango X!

  1. Als het te gebruiken glijmiddel het enige minpunt is, dan komt hij op mijn lijst. Ik gebruik toch altijd glijmiddel op waterbasis 🙂

  2. Ik heb de tango x kortelings aangeschaft en ben echt wel fan. De trillingen zijn heel intens en gaan ook diep. Supertoy, niet echt goedkoop maar toch de
    prijs meer dan waard. Een absolute aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *