Sextoy Review: The Ribbed One van Kandid.

Een tijdje geleden kwam ik op Instagram een gloednieuw merk tegen! Kandid. Een merk dat inclusief wil zijn naar alles en iedereen en alle genders wil kunnen aanspreken. Ze staan voor een hele open communicatie over seksualiteit en een wereld waarin iedereen gewoon kan zijn wie en wat hij/zij/die/hen wil. Welja, daar kan ik wel in mee. 🙂 Prachtige website hebben ze ook! En hun logo is een eenhoorn! Waaah. 😀 

Ik stuurde hen een berichtje of ik misschien enkele van hun producten mocht uitproberen en kreeg meteen een hele fijne en positieve reactie. Een paar dagen later lag “The Ribbed One” op mijn bureau.
Ondanks het feit dat ik het speeltje helemaal zelf heb mogen kiezen, ben ik toch nog verrast hoe anders het is dan ik me voorgesteld had. Helemaal mijn eigen schuld, want er staat heel duidelijk op de website dat het een flexibele vibrator is en je ziet het zelfs op de foto’s. Maar toch had ik in gedachten dat het een relatief stevig speeltje zou zijn.
Als je even door kijkt op de website van Kandid, dan zie je dat ze het echt prima aangepakt hebben. Alle informatie die je zou kunnen willen over de verschillende speeltjes staat er op. Heel erg duidelijk uitgelegd op verschillende manieren. I like!

Benieuwd of ik deze Ribbed One even leuk vind als het merk Kandid! 

Hele mooie verpakking van de Kandid The Ribbed One
Het mooie doosje van de Kandid The Ribbed One

De verpakking

Ja, hier wil ik zeker wel iets over kwijt. Wat een mooie verpakking is dit! 
Op de buitenste “sleeve” rond het verder witte doosje zie je een toekan in het groen. Heeft absoluut niets te maken met sekstoys, maar het ziet er wel echt super leuk uit! 

Als je de sleeve er ronduit haalt, heb je dus een eenvoudige witte doos met daarin het speeltje. Het witte oplaadkabeltje is verpakt zoals de meeste mac-producten hun kabeltjes mee leveren: met een plastieke omhulseltje errond. Het lijkt een beetje een rage in sekstoy land. Maar het ziet er wel heel proper uit.

Verder krijg je er nog een kleine handleiding bij en ook een zakje om je nieuwe speeltje in te bewaren. En dat zakje is wel eens iets anders dan alle satijnen zakjes die ik meestal bij de speeltjes zie: het lijkt namelijk wel een jutten zakje te zijn. Past helemaal bij het ecologische imago dat Kandid zichzelf wil geven. Ik hoop alleen dat het niet te hard pluist op mijn nieuwe Ribbed One.

Opladen

Met het hele stylishe kabeltje kan je echt heel makkelijk The Ribbed One (die naam ook) opladen. Je prikt het pinnetje gewoon door de achterkant van het speeltje op het daarvoor voorziene plaatje en plugt de andere kant in een USB stopcontactje. De onderkant van het speeltje licht rood op en knippert om aan te geven dat The Ribbed One geladen wordt. 

Eens het speeltje opgeladen is, gaat het lampje uit om aan te geven dat de batterij volledig geladen is. 

Proper maken

Het speeltje is volledig waterdicht. Met een limiet van 1m en maximum een half uur. Dat is eigenlijk bij heel wat speeltjes zo, alleen staat het er meestal niet bij. Niet op de bodem van je zwembad laten liggen dus. Verder ben je wel safe. 😉 Je kan The Ribbed One dus makkelijk afspoelen onder de kraan of douche ofzo. En dat is echt wel nodig ook, want met de ribbels moet je wel altijd goed zien dat je echt op alle plekjes geweest bent, anders blijft er vanalles tussen hangen. Door het donkere kleur is het echt heel moeilijk om het speeltje echt volledig stofvrij te krijgen.

Ikzelf maak graag een sopje met een ph-neutrale zeep (waar geen zeep in zit). Ik was mijn speeltjes dan volledig en spoel ze af. Daarna spray ik ze nog eens in met een toycleaner, zodat echt alle bacteriën helemaal dood zijn. En dan dep ik ze droog. Werkt heel goed voor mij. 

Knopjes

The Ribbed One heeft 2 knopjes: 1tje om het speeltje Aan en Uit te zetten en een andere om door de vibraties te zappen. Ik mis nog een knopje om ook terug door de vibraties te kunnen, maar verder werken de knopjes prima. 

Als het speeltje aan gaat, gaat het licht onderaan de vibrator branden. Best wel mooi gedaan met dat eenhoorn-logo. En toen kwam de verrassing! Want iedere vibratie-snelheid heeft namelijk zijn eigen kleur! Hoe leuk is dat! 😀 Zo kan je de kleuren onthouden die je leuk vindt en weet je altijd wanneer je niet meer verder moet duwen zonder te moeten tellen ofzo. 

Er zijn in totaal 9 vibraties: 3 rechtlijnige en 6 patronen. Als ik zelf had mogen kiezen waren dat er 5 rechtlijnige en 4 patronen geweest ofzo.
En had er nog 1 extra knopje op het speeltje gezeten. Want ik vind het heel erg fijn om mijn vibraties zachter te kunnen zetten op het moment dat ik klaar kom. Anders is alles nogal overweldigend soms. Jammer, maar geen ramp. 🙂

De Test

Poging 1 

Zoals ik eerder al aangaf aan het begin van deze review, had ik dus weer niet goed gekeken naar de verschillende mogelijkheden van The Ribbed One. Ik dacht namelijk dat het een redelijk stevige vibrator zou zijn. En dat is dus niet helemaal het geval. Het midden buigt behoorlijk makkelijk. Zo makkelijk zelfs dat je het speeltje bijna dubbel kunt plooien. Stom van mij, want het staat wel degelijk heel duidelijk aangegeven op de site van Kandid.

Dat dubbel plooien doet me meteen denken aan de Hype van CalExotics. Die had (heeft) dat ook en daardoor kan ik inwendig eigenlijk helemaal niet de delen stimuleren die ik graag wil stimuleren. Ik vervloekte mezelf dus meteen toen ik The Ribbed One uit de doos haalde. Maar ik besloot toch om het speeltje een eerlijke kans te geven. 

En wat een verrassing! De vibraties van deze toy zijn namelijk helemaal niet slecht. Vooral de zachtere vibraties vind ik echt heel goed. Zoveel te harder je hem zet, zoveel te dunner en buzzier worden ze. Maar dat kan wel werken voor sommige mensen en lichamen denk ik. 

Ik deed heel wat van het glijmiddel dat ik kreeg van Kandid (The Silky One, waarover hieronder meer) op het speeltje en probeerde het uit op en in heel mijn vulva. Ik gebruik mijn speeltjes namelijk liefs uitwendig, maar deze The Ribbed One is duidelijk gemaakt om ook inwendig te gebruiken, dus heb ik dat uiteraard ook uitgetest.
En daar werd ik dus aangenaam verrast! Want het speeltje deed wat het moest doen: het stimuleerde mijn G-spot eigenlijk heel behoorlijk en de ribbels voelen extra aangenaam bij het in en uit glijden.

Ik ben zelf niet iemand die makkelijk kan klaarkomen van enkel inwendige stimulans, dus dat verwacht ik ook niet meteen van mijn speeltjes. Deze The Ribbed One zal dat ook niet doen voor mij. Maar in combinatie met iets tegen mijn clitoris, vind ik het wel echt heel erg fijn en kan ik er makkelijk een extra leuk orgasme mee krijgen. 

De ware grootte van The Ribbed One.

Nog meer testen

Ook de volgende pogingen vielen echt heel goed mee. Ik gebruik The Ribbed One heel graag inwendig. Om op te warmen of in combinatie met een andere, externe toy (op luchtdruk dan liefst).

Voor externe stimulans vind ik persoonlijk dat er betere speeltjes zijn. Deze The Ribbed One is dus heel erg plooibaar en dat maakt dat ik er niet de druk mee kan zetten tegen mijn clitoris zoals ik dat graag wil. Het lijkt ook alsof de vibratie op dat moment precies niet meer zo goed door het hele speeltje trekt. Ik vind het heel vreemd. 😀

Zoals al eerder aangegeven, zijn de vibraties van The Ribbed One best ok en zeker heel fijn en diep op de laagste standen. Als je graag wat hardere vibraties hebt die heel diep door je lichaam gaan, dan is deze Kandid The Ribbed One waarschijnlijk niet waar je naar zoekt. Maar voor sommige lichamen is die eerder scherpere vibratie exact wat nodig is. Dan is deze mooie vibrator zeker een hele fijne optie.

Kandid The Silky One

In het doosje dat thuis aankwam zat, naast The Ribbed One, ook nog een flesje van het waterbasis glijmiddel van Kandid: The Silky One. Het is een waterbasis glijmiddel met een relatief dikke, gel-achtige textuur.

Al van bij het eerste gebruik viel de geur me meteen op. Het glijmiddel heeft een lichte citrus-geur. Persoonlijk hoeft dat nu niet meteen voor mij. Ik heb heel graag glijmiddelen met smaakjes en geurtjes, maar dan kies ik daar ook bewust voor. En deze geur is niet helemaal mijn ding.

Dat gezegd zijnde, is het wel een aangenaam waterbasis glijmiddel. Door de dikkere textuur blijft het goed liggen op je speeltje en het voelt ook vrij zijdezacht aan. Uiteraard niet zo zijdezacht als silicone, maar dat kan ook gewoon niet.

Conclusie

The Ribbed One is een fijne vibrator. Vergeleken met alles wat ik al heb is het eerder een gemiddeld speeltje, maar het heeft me toch echt kunnen verrassen.
Als je niet echt op zoek bent naar hele diepe en krachtige vibraties, dan zijn de vibraties van deze toy echt wel heel aangenaam. De ribbels geven een fijne extra bij inwendige stimulans en ook uitwendig doet het speeltje zeker wat het moet doen. 

Je kan deze The Ribbed One kopen via de site van Kandid zelf voor €56 (+verzendingskosten want het wordt verzonden vanuit Engeland. Maar voor een €62 is het speeltje helemaal van jou.) 🙂
Als je kortingscode MissPoppie20 gebruikt krijg je bovendien ook nog eens een leuke korting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *