Sextoy Review: Svakom Siren

Het overkomt me niet vaak, maar af en toe krijg ik een super fijne samenwerking met een nieuwe shop! Ik scan altijd heel goed van welke winkels of webshops ik speeltjes aanneem en waar ik dus effectief een samenwerking mee aanga. Little Secret is dus zo’n shop! Hun webshop is doordacht, ze gebruiken de tips en de kritiek die ze krijgen en het zijn echt hele fijne mensen met nog fijnere ideeën. 

Meestal als ik besluit een samenwerking aan te gaan, kies ik zelf uit welke speeltjes ik graag zou willen krijgen om te testen. Dat was in dit geval niet anders. Maar toen kwam Little Secret zelf met een voorstel: de Svakom Siren. 

Ze kregen dat idee omdat het erg duidelijk was (en is :)) dat de FUN Factory Volta mijn favoriete vibrator is. En de Svakom Siren heeft het design duidelijk goed afgekeken van die voorgaande. Al hebben ze er ook zeker wat vernieuwingen aan aangebracht. Jep! Ik ben dus heel erg benieuwd!

Details

Wat de verpakking betreft doet Svakom dat, zoals gewoonlijk, heel goed. De Siren zit verpakt in een stevige witte doos met daarrond een kartonnen hoes met een grote foto van de Siren er op. De stevige doos kan eventueel gebruikt worden om je speeltje in te bewaren. 

In de doos vind je ook nog een handleiding en een oplaadkabeltje. Geen bewaarzakjes bij Svakom, maar persoonlijk gebruik ik dat toch niet.

De Svakom Siren opladen doe je door het pinnetje van de kabel door het silicone te drukken op de plaats die hiervoor gemaakt is (uiteraard). De andere kant gaat in een USB-stopcontactje.
Omdat de Siren gemaakt is van silicone, heb je dus een lichaams-veilig speeltje. Het is ook waterdicht, waardoor je het makkelijker kunt reinigende water en een hele milde zeep of toy cleaner. Meer over het reinigen van je speeltjes vind je hier.

De Siren heeft 2 knopjes, die elk een motor van het speeltje aansturen. Er zit een motor in het uiteinde, met de bol, en een motor in het voorste stuk met de flapperende lipjes. Om het motortje aan te zetten, druk je iets langer op het bijhorende knopje. Daarna zap je door de verschillende vibratie-snelheden door telkens kort op de knop te drukken. Om uit te zetten, druk je terug wat langer op de knop. 

De Test

Alright! Een speeltje dat lijkt op mijn favoriete Volta! Ik ben razend benieuwd! 

Zoals gewoonlijk laat ik het speeltje altijd eerst helemaal opladen voor ik het ga uitproberen. Daarna zet ik het altijd eerst even aan, gewoon zo in mijn hand. Ik voel meteen de kracht van de vibraties. Wat gaan ze toch weer hard! Maar ik merk ook dat je, door de twee motors, goed kan spelen met waar je hoeveel kracht wil. Dat lijkt alvast een goed begin. 

Voor de duidelijkheid: dit is dus een vibrator met 2 kanten. Je hebt de flapperende lipjes-kant, wat mij in eerste instantie de belangrijkste kant leek. maar je hebt ook de kant met de bol. En eigenlijk vind ik die nog minstens even leuk als de lipjes!

Een beetje Volta-uitleg

Om te begrijpen wat ik positief en negatief vind aan deze Siren, is het misschien wel belangrijk om eerst nog eens uit te leggen hoe ik de Volta het liefst gebruik. Want ik gebruik eigenlijk zelden alleen die flapperende lipjes. De vibraties van de Volta zijn heerlijk diep en rumbly, zoals we dat noemen in sextoy-land. Het is heerlijk om de Volta helemaal plat te leggen op mijn vulva: zo raakt het speeltje mij van mijn clitoris, over mijn binnenste schaamlippen naar de ingang van mijn vagina. 

Het is dus een combinatie van verschillende dingen. De diepe vibratie en het feit dat je het speeltje heel divers kunt gebruiken. Zachter als je het plat legt en heel erg direct wanneer je de lipjes naar je clitoris beweegt.

De Svakom Siren

En dan is er dus de Siren. Ik heb nog niet heel erg veel speeltjes van Svakom mogen testen, maar mijn ervaring met het merk is tot nu toe dat de designs heel mooi zijn, dat er echt over nagedacht is, maar dat de vibraties zijn eerder aan de scherpe kant zijn. 

Verrassend met de Siren, is meteen dat de vibratie aan de bolle kant van het speeltje eigenlijk best goed is, eerder diep dan scherp. Je kan de bol ook op een aangename manier tegen je clitoris leggen, op andere lichaamsdelen gebruiken en zelfs inwendig. De bol-kant is echt goed doordacht en biedt veel mogelijkheden. Daar hou ik wel van, want meer mogelijkheden wil meestal ook zeggen dat iets beter geschikt is voor meerdere lichamen. 

Ik kan niet zeggen dat de bollige kant van de Siren ook echt geweldig voelt inwendig. Daar is de vorm naar mijn mening gewoon niet interessant genoeg voor. Maar het valt op zich wel prima mee en kan handig zijn tijdens bijvoorbeeld voorspel.

Jammer genoeg is de “flapjes-kant” iets minder mijn ding. De motor in dit deel is heel krachtig, maar geeft eerder scherpere vibraties. Je zou hierbij kunnen argumenteren dat dat aan de lipjes ligt, want ja, de Volta voelt ook behoorlijk scherp soms, maar het is toch ook echt gewoon een hardere, scherpere motor in geplaatst. En er is gewoon ook geen mogelijkheid om het motortje wat zachter te zetten, het is gewoon meteen vollenbak. En dat kan de Volta dan weer wel. 

Ik heb op zich geen probleem met sterke en harde vibraties, maar ik zou wel graag de mogelijkheid hebben om hiervoor te kunnen kiezen. En deze Siren (de flapjeskant dan toch) begint ook weer gewoon veel te hard.

Maarrrrrr! Er is een geweldig kantje aan deze Siren! Want door de 2 verschillende motors in het speeltje, kan je er uiteraard ook gewoon voor kiezen om enkel de vibratie van het bolle deel te gebruiken. En dan dus toch de lipjes tegen je clitoris (of waar dan ook) te gebruiken. Je krijgt dan uiteraard meteen ook wel wat meer vibratie in je hand en dat kan echt vervelend zijn,  maar het is zeker een optie die eigenlijk echt nog verrassend goed voelt!

Conclusie

De Svakom Siren is best een leuke vibrator. Je kan er eigenlijk vrij veel mee en dus relatief goed experimenteren. Hij stoot de Volta jammer genoeg niet echt van zijn favorieten-plaats, maar het is zeker een fijn speeltje voor geen al te hoge prijs!

Dankzij de 2 motors, kan je bovendien echt kiezen of je voor relatief zachte, vrij harde of echt super stevige vibraties gaat. Voor ieder wat wils dus. Inwendig, uitwendig, you’ve got it all!

Je koopt de Svakom Siren bij LittleSecret voor €69,00. Met de code “Misspoppie10” krijg je 10% korting bij aankoop van de Siren.
Liever iets anders kopen? Gebruik code “Misspoppie5” en krijg 5% korting op het hele assortiment van Littlesecret!

5 thoughts on “Sextoy Review: Svakom Siren

 1. De bol lijkt erg op de bol die de Nymph van Svakom ook heeft. Die bol is mijn favoriet. De pootjes bij de Nymph zijn dan weer… nutteloos.

  1. Ja, die Nymph heb ik zelf niet getest, maar ik kan het me zo voorstellen… Bij deze Siren zijn de lipjes wel heel voelbaar en bruikbaar, je moet er gewoon een beetje voor zijn 🙂

 2. De volta is hier na de zumio’s ook tot nu toe de meest gebruikte. Ik heb nochtans een womanizer premium in huis, maar ik hou meer van pinpoint 🙂
  Ik gebruik ook de nymph niet zo vaak. De pootjes vind ik een gedoe, en de bol haalt het natuurlijk niet tegenover een doxy 🙂

  1. De Zumio’s zijn tot nu toe niet helemaal mijn ding en ook de volta gebruik ik vaak niet echt voor de pin point. Maar ik vind het wel super hoe verschillend lichamen kunnen zijn en hoe je met speeltjes op zoveel manieren kunt stimuleren!

   De bol van deze komt uiteraard helemaal nog niet in de buurt van de Doxy 3, maar dat is dan ook echt niet de bedoeling 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *