Sextoy Review: Silk Excite

Van Euphoria in Heerenveen (en Leeuwarden tegenwoordig ook, beide Friese steden) kreeg ik onlangs weer een super leuk pakketje toegestuurd met fijne dingen om te testen. Deze Silk Excite van het merk ToyJoy zat er ook bij. 

Normaal gezien test ik geen speeltjes die specifiek “testers” zijn, want dan mis ik de volledige experience. Testers voor winkels komen namelijk gewoon zo los met een kabeltje erbij en meestal zelfs niet eens een handleiding. Zo ook dus met deze Excite… Ik kreeg hem gewoon los in een zakje met een kabeltje erbij, ben zelfs moeten gaan opzoeken welk speeltje het precies was… 😀 Maar voor Euphoria maak ik graag eens een uitzondering. 

De Silk lijn is van het merk ToyJoy. ToyJoy is dan weer een merk van de Nederlands groothandel Scala. Ze hebben verschillende lijnen onder de merknaam ToyJoy, de 1e al wat kwalitatiever dan de andere. Deze Silk reeks ziet (en voelt) er in elk geval prima uit!

Details

Over de verpakking kan ik dus weinig zeggen, helaas. Ik ben ze onlangs wel tegengekomen in een andere seksshop en heb ook wat productfoto’s gevonden: het ziet er allemaal heel proper uit.
Ik vind het doosje ook best wel mooi en bijzonder, met die felle kleuren! Het spreekt me echt aan.

In de verpakking zitten normaal een handleiding, een kabeltje en dus het speeltje. De handleiding kreeg ik er niet bij, dus daar kan ik ook weinig over zeggen.
Het laadkabeltje is (zoals bijna altijd tegenwoordig) een USB-kabeltje. Aan de andere kant heb je een pinnetje dat door het silicone van het speeltje moet duwen op de daarvoor voorziene plaats.

De Silk Excite is gemaakt van 100% silicone en het bovenste deeltje noemen ze zelf “Liquid Silicone”. Geen idee wat het precies is, maar het voelt wel wat zoals de G-Vibe Jack 2. Alsof er verschillende lagen te ruime silicone over elkaar zijn gelegd. Een beetje zoals een stressbal, maar toch ook weer niet. Ik heb niets om het mee te vergelijken en dat is op zich al wel bijzonder. Ze noemen het zelf “zo zacht als zijde”, maar dat vind ik persoonlijk echt overdreven…

Om te reinigen gebruik je gewoon water en een milde zeep. Let wel op met het groefje tussen de twee puntjes bovenaan, want daar kruipt nogal makkelijk vanalles tussen. Hetzelfde met dat zilveren randje. Had er voor mij ook helemaal niet aan gemoeten, gewoon volledig van silicone was minstens zo tof geweest (maar ik vermoed dat daar vanonder de motor zit en dat die op deze manier gewoon op de Silk Excite gedraaid kan worden ofzo). 

Het speeltje is volledig waterdicht en kan dus gewoon onder de kraan, de douche of mee in bad.
Meer over het reinigen van je speeltjes vind je hier

Knopjes

De Silk Excite heeft 1 knopje. Ik heb in het begin wat moeten zoeken hoe ik het speeltje precies aan kreeg (geen handleiding…) want het heeft dus een reis-slot.

Om het reis-slot aan en uit te zetten, duw je een paar seconden op de knop. Als het reisslot op staat, zal het lampje knipperen als je het speeltje probeert aan te zetten.
Wanneer het reisslot af staat, duw je een keer kort om het speeltje te “activeren” (bij gebrek aan een beter woord). En dan komt het verwarrende: als het speeltje in Stand By staat, dan knippert het lampje ook!

Maar je merkt wel meteen, als je nog eens kort klikt want dan begint de Excite normaal meteen te vibreren. Als het speeltje niet begint te vibreren, dan staat het reisslot dus op. 😀

Met de 1e knop zap je door de 10 standjes: 3 gewone steady rechtlijnige vibraties en 7 patronen. De 11e stand is dan weer gewoon de Stand By stand. Best wel veel keuze voor maar 1 knopje. Dat wil zeggen dat je best wel vaak moet klikken als bijvoorbeeld standje 9 jouw favoriet is. Maar goed, het is ook niet het einde van de wereld… 🙂
De Silk Excite weer uitzetten, doe je door iets langer op het knopje te duwen.

De Test

In eerste instantie was ik best wel enthousiast over deze kleine Silk Excite. Vooral omdat het speeltje zo zacht aanvoelt met dat Liquid Silicone. Maar ik heb nog al eens zo een kleiner speeltje getest met van die flapperende bovenkantjes (de CalExotics Red Hot Flare) en dat bleek me toen toch minder goed te bevallen dan verwacht.
Deze Excite heeft weliswaar geen echte flapperende bovenkantjes. Het zijn gewoon 2 iets verder uit elkaar staande stukjes die best wel stevig aanvoelen. Maar ze zijn ook gemaakt van die Liquid Silicone, dus erg benieuwd hoe dat zou voelen. 

Deze Silk Excite blijkt een heel gemiddeld speeltje te zijn. Het voelt niet slecht en als ik opgewonden genoeg ben, dan valt het allemaal wel heel goed mee. Ik kan er een behoorlijk ok orgasme van krijgen. Maar als ik nog niet zo heel opgewonden ben… Dan lukt het allemaal wat minder goed. 

De vibraties zijn niet bijzonder. Ze zijn zeker niet slecht: relatief diep in de laagste stand en wat buzzier als je het speeltje harder zet. Ik vind ze persoonlijk nogal scherp, wat ik echt een eigenschap vind van Buzzy vibraties. Maar het kan ook gewoon wel liggen aan de vorm van het speeltje.

De flapjes bovenaan zijn namelijk best solide, waardoor ze mijn clitoris eigenlijk moeilijk raken. Die is in mijn geval ook eerder aan de kleine kant, ik kan me zo voorstellen dat het anders voelt als je lichaam anders is. Bij mij komen de buitenste deeltjes dus echt niet tegen mijn clitoris, waardoor ik het speeltje al iets te diep in mijn lichaam moet duwen. En zo zacht is het nu ook weer niet. Je kan ook de zijkantjes gebruiken, maar door de relatief dunne vibraties wil ik dan graag wat meer druk zetten. En de buitenste rand is dan wel lekker zacht, maar binnenin zit een harder deel. En dat voel je dus als je met het speeltje wat druk wil zetten.

Conclusie

De Silk Excite is best een ok speeltje. De vibraties zijn relatief goed en mocht het 1 van mijn eerste speeltjes geweest zijn, dan was ik hier vermoedelijk best wel blij mee geweest. Maar dat is het niet en ik vind het verder ook eerder een gemiddeld speeltje. Zeker niet slecht, maar ook niet echt bijzonder.

Dat gezegd zijnde is het zeker wel een degelijke aankoop al je op zoek bent naar een leuke toy die eens iets anders doet dan de anderen. De kwaliteit is prima, het is oplaadbaar, waterdicht en eigenlijk alles wat je wil. 

Je koopt de Silk Excite voor €54,90 bij Euphoria!

One thought on “Sextoy Review: Silk Excite

  1. Lees wel vaker ‘mocht het 1 van mijn eerste speeltjes geweest zijn, dan was ik hier vermoedelijk best wel blij mee geweest’. Als je al veel heel goede speeltjes getest hebt is dat onvermijdelijk 🙂
    Hier ook al veel goede in huis intussen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *