Sextoy Review: Silk Arouse

Ik kreeg weer een pakketje uit het verre Friesland, van Euphoria in Heerenveen! Daarin zat onder andere deze Silk Arouse. Ik mocht via Euphoria al eerder een speeltje testen van Silk, de Exite.
Silk is een fijn merk, de speeltjes hebben allemaal een hele zachte textuur. Het is vooral een ideaal merk voor beginners (vind ik). 

Van deze Arouse sprak het gekke stukje voor de clitoris me heel erg aan. Gek eigenlijk, want algemeen weet ik dat mijn clit best wat druk en diepe vibraties nodig heeft. Maar het ziet er zo leuk uit! En de Arouse maakt ook een ronddraaiende beweging met het inwendige deel. Dat is tegenwoordig redelijk populair (en was het jaren geleden eigenlijk ook al, als je kijkt naar de doorschijnende toys met rabbit-oortjes in bv sex in the city). Benieuwd dus hoe leuk ik deze Silk Arouse ga vinden!

Details

Wat een leuke en kleurrijke verpakking! De Silk Arouse komt in een mooie stevige doos. Aan de buitenkant zie je de toy op ongeveer ware grootte en aan de achterkant de details die je nodig hebt van het speeltje. 

Binnenin vind je de Arouse onder een doorkijk-plastiek in zo’n witte uitgesneden vorm. Het oplaad-kabeltje en de handleiding vind je daar weer onderin. Je moet dus echt alles uit de doos halen om hier aan te kunnen. Het ziet er echt heel mooi uit, maar het kan wel een beetje handiger. 🙂

Om de Silk Arouse op te laden, klik je de magnetische laadkabel op de metalen puntjes. En ja, dat zijn ook ineens de knopjes!
Het speeltje is waterdicht en kan dus volledig onder de kraan om te reinigen (of mee in bad bv, voor de fun 😉 ). De ribbels bovenaan in de toy zorgen wel voor wat miserie bij het proper maken. Daar besteed je dus best wat extra aandacht aan, eventueel met een borsteltje of tandenborstel. Ook het clitoris deel vraagt een beetje extra oplettendheid om helemaal proper te geraken. Maar echt moeilijk is het ook zeker niet. 

Knopjes

De Silk Arouse heeft 2 knopjes, die dus ineens ook dienen om de toy te laden. Met het knopje aan de onderkant van de toy bedien je de vibratie, met de bovenste knop de ronddraaiende beweging van het inwendige deel. Er zijn 3 verschillende standen voor de ronddraai-beweging en 7 verschillende vibratie-snelheden.
Om elk deel aan of uit te zetten, druk je ietsjes langer op het knopje. Als je kort drukt, zap je door de verschillende standjes. 

De Test

Daar gaan we dan! Met behoorlijk wat waterbasis glijmiddel (in dit geval YESforLOV met Seaweed) in de aanslag, begin ik aan het testen. Deze Arouse is een toy die echt inwendig moet worden ingebracht om te gebruiken, dus dan vraagt mijn lichaam wat extra voorbereiding. Je kan het clitoris-deeltje van de toy wel al gebruiken om uitwendig wat te stimuleren en te plagen, zodat je lichaam wat warm gemaakt wordt voor het inwendige stuk. 

En daar begint het voor mij al meteen, want de vibraties van het clit-stukje van de Arouse zijn redelijk aan de dunne kant. Zo lang ik hem zo uitwendig gebruik, zonder het inwendige deel in te brengen, kan ik de vibraties nog wat tegen mij aan drukken en dat helpt een beetje. Maar eens ik het speeltje inbreng, voel ik vrij meteen dat ik eigenlijk al had kunnen weten dat dit rabbit-stukje niets voor mij zou zijn. Het voelt heel licht en dun aan. En dat ligt niet persé enkel aan de vibraties, gewoon ook aan de manier waarop dit clitoris deel gevormd is. 

Begrijp me niet verkeerd: ik kan me voorstellen dat dit voor sommige lichamen super goed werkt! Het is een hele lichte en toch stevige aanraking, die je redelijk gericht kan gaan gebruiken. Maar dat is jammer genoeg dus niet iets waar mijn lichaam echt wild van wordt. Gelukkig kan je de 2 verschillende soorten van stimulatie apart opzetten, dus in dit geval: vibratie uit en ronddraai beweging aan!

Laat maar lekker draaien!

Sorry, deze titel kon ik even niet laten. 😀
Maar dus: dat ronddraaiende gedeelte inwendig. Zelf vind ik het wel fijn om af en toe ook eens inwendig te stimuleren als ik met een speeltje bezig ben. En vibratie doet het dan meestal eigenlijk niet echt voor mij. Of laat ik het anders zeggen: vibratie heb ik inwendig niet nodig. Zoals heel veel mensen met een vagina, ben ik inwendig niet super gevoelig. Dus grotere bewegingen doen het algemeen beter dan vibraties. 

Dus op zich voelt deze ronddraaiende beweging best wel fijn. Alleen had het allemaal wat meer mogen zijn voor mij. Het verschil tussen de eerste en de 3e stand is niet super groot, enkel de snelheid gaat omhoog, maar dus niet de grootte van de draaibeweging. En daardoor voelt het allemaal wel fijn, maar ook niet mega fantastisch wauw. 

Nog meer testen

En dan besefte ik weer waarom het oh-zo-belangrijk is dat ik altijd alle toys meerdere keren test. Want het is echt super afhankelijk van hoe ik mij voel en hoeveel tijd en ruimte ik heb om toys op mijn gemak te testen. Ok, toegegeven, de baseline van wat ik hierboven aangaf geldt wel nog steeds. Maar tegelijk heb ik ook beseft dat mijn lichaam hier best blij mee kan zijn! 

Het eerste wat ik opmerkte is dat het onderste deel van de Silk Arouse behoorlijk lijkt mee te draaien. Mijn bekkenbodemspieren zijn nogal stevig, dus als ik de onderkant wat steviger vast hou, dan draait het bovenste deel iets beter rond. Of toch zeker beter voelbaar. Dit is niet super lang vol te houden, maar op zich voor even wel een leuke extra.
Daarnaast kan ik de Arouse ook hands free gebruiken. Niet zeker of dit voor alle lichamen lukt, maar bij mij blijft ie behoorlijk goed op z’n plaats. 

En het clitoris-deel gebruik ik dan zonder dat flapperende ding bovenop. Dat plooi je gewoon even naar binnen. Op die manier voelt de vibratie wat minder scherp aan en dus echt wel een pak aangenamer (voor mij). 

Deze Silk Arouse biedt dus toch echt nog wel mogelijkheden. Het zal nooit mijn favoriete toy worden, maar ik heb dan ook een heel arsenaal aan andere mogelijkheden. 🙂

Conclusie

Het was wat zoeken met de Silk Arouse, maar uiteindelijk heb ik toch een manier gevonden waarop deze toy eigenlijk wel nog best goed weet te werken voor mij. Ik ben vooral fan van het inwendige deel dat ronddraait. Door de grootte en het materiaal blijft dat goed zitten en voegt het echt wel iets toe. De vibratie vind ik echt minder goed en ook het flapperende deel vooraan werkt niet zo goed voor mijn lichaam. 

Dit is echt een hele fijne gemiddelde vibrator, naar mijn mening. Niet om van de daken te schreeuwen wauw, maar het doet wat het moet doen op een behoorlijke manier. Klinkt mss niet zo sexy, maar dat kan het zeker wel zijn. 

Je koopt de Silk Arouse bij Euphoria voor €84,90.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *