Sextoy Review: Romp Free en Shine. Goedkope kwalitatieve luchtdruk speeltjes?

Speeltjes die goed zijn en ook nog eens goedkoop. Ik roep altijd heel hard dat dat eigenlijk niet kan. Maar Romp heeft me tot nu toe echt al iedere keer het tegendeel bewezen. De Romp Jazz en Beat waren alvast helemaal geweldig, maar ik kreeg nu ook zo goed als de hele rest van de collectie toegestuurd om te testen! Dus hier komt de review van 2 van de 3 luchtdruk-speeltjes uit de collectie: de Free en de Shine.

De reden dat de Romp speeltjes zo goed zijn, is heel simpel. Ze zijn gemaakt door dezelfde mensen als We-Vibe en Womanizer, om zo ook mensen die minder budget hebben, toch echt een goede toy te garanderen. 

Speeltjes op luchtdruk zijn behoorlijk populair momenteel. Voor veel mensen met een vulva is clitoris stimuleren de beste manier om een orgasme te krijgen. En een luchtdruktoy is daar echt heel erg efficient voor. Je plaatst het witte tuutje van het speeltje over de clitoris. De luchtdruk gaat een soort van zuigend effect geven aan de clitoris, het trekt als het ware de voorhuid van de clitoris over het knobbeltje. Jep, een beetje zoals bij de penis.  

Details

De doosjes van de Romp Free en Shine zijn echt heel eenvoudig, maar leuk. Het is een kleurrijk kartonnen doosje met binnenin een plastieken hoesje met daarin het speeltje. Je krijgt er ook nog een leuke en duidelijke handleiding bij, met een tekening om in te kleuren aan de achterkant. En een stikkervel. En een duidelijk herkenbare oplaadkabel. Ik hou van dit merk! 😀

Opladen doe je door het laadkabeltje op de metalen puntjes te klikken. Wel opletten: de magneet is niet super sterk, dus zeker zien dat het kabeltje goed vast zit. 

De knopjes zijn gemakkelijk: een + en een – knop. Met + zet je het speeltje aan en harder, met – zachter en weer uit. Super makkelijk en hetzelfde voor de Free en de Shine. En ze hebben ook meteen hetzelfde probleem: de knoppen werken niet altijd even goed en je voelt ze ook niet zo heel goed zitten. Ze moeten ergens op besparen natuurlijk. 

Beide speeltjes zijn gemaakt van lichaamsveilige materialen. Het tuutje dat over je clitoris gaat is gemaakt van silicone, het omhulsel van ABS (een veilige soort plastiek). Omdat ze beiden waterdicht zijn, zijn ze ook behoorlijk makkelijk te reinigen.
De tuutjes van beide speeltjes kan je eraf halen, zodat je het speeltje echt grondig kunt reinigen. Dat van de Shine zit wel bijzonder los, maar daarover zometeen meer.

De Test

Wie mijn blogs al even volgt en leest, weet dat luchtdruk en ik geen al te goede vriendjes zijn. Wie mij nog maar net volgt weet het dus nu. 🙂 Ik kan alvast verklappen dat noch de Free noch de Shine dat echt heeft kunnen veranderen. Maar in combinatie met een speeltje inwendig kan ik luchtdruk echt wel waarderen. 

De Romp Free is een redelijk klein speeltje, met een afdek-kapje, waardoor je het makkelijk mee kan nemen. Het tuutje is eerder aan de kleine kant. Geen probleem voor mijn kleine clitoris, maar als je een iets meer uitgesproken en grotere clit hebt, kan de Free wel wat voor moeilijkheden zorgen. Het gevoel zit wel zeker goed en de Free houdt makkelijk vast. Mede omdat het een kleiner speeltje is, voelt het wat makkelijker om vast te houden en de vorm ligt ook gewoon echt wel heel goed in de hand. 

De Romp Free heeft 6 verschillende snelheden en ik heb het gevoel dat ze daarmee ook echt wel heel veel mensen zullen kunnen plezieren. Het gaat van relatief zacht naar behoorlijk krachtig. 

De Romp Shine heeft meer de vorm van haar grote zus: de Womanizer. Het is een langwerpiger en meer gestroomlijnd speeltje en ik vind het eigenlijk echt best mooi. Daarnaast is het ook verrassend licht: het weegt echt bijna niets, wat misschien een beetje goedkoop aanvoelt, maar tegelijkertijd ook heel handig is zodat je weinig druk op je handen hebt door het gewicht. 

De Shine heeft meer snelheden dan de Free, maar begint naar mijn gevoel ook ietsje harder. Daar heb ik zelf dan weer wat meer moeite mee. Het kan ook nog veel harder dan de Free, dus als je van sterkere en directere stimulans houdt, is de Shine vermoedelijk meer je ding.

Ik hou zelf ook meer van het hogere tuutje van de Shine. Het past beter rond mijn clitoris en maakt de luchtdrukgolven naar mijn gevoel iets genuanceerder.
Het enige jammere is dat het tuutje heel erg los zit en dat het dus makkelijk van het speeltje valt. Het blijft zelfs wel eens vastzitten tussen mijn schaamlippen. Altijd een beetje idioot als je dat na een orgasme moet gaan opvissen daar beneden. 

De Romp Free en Shine naast een blikje cola om de grootte te vergelijken.

Conclusie

Ik hield van de Romp speeltjes en dat is absoluut nog steeds zo. Het zijn leuke, kleurrijke speeltjes en de kwaliteit is echt prima, zeker voor die prijs. 

Maar met deze luchtdruk-toys voel ik wel wat meer mankementjes dan met de vibrators. Dat is ergens ook logisch, wat vibrators worden al jaren voor lage prijzen geproduceerd, terwijl luchtdrukspeeltjes nog eerder vrij nieuw zijn.
Naar mijn gevoel hadden de knopjes wat beter gekund en ook het tuutje van de Shine vind ik een jammere zaak, dat het zo los zit. 

Dat gezegd zijnde: het luchtdruk-gevoel is voor mij wel vergelijkbaar met dat van een echte Womanizer. Het mist misschien soms een beetje nuance en enkele extra standjes, maar over het algemeen ben ik echt weer aangenaam verrast van de kwaliteit van het gevoel zelf. 

Nog steeds geen fan van luchtdruk, maar dat zal denk ik sowieso niet zo snel veranderen. 🙂

De Romp Free kost €39,90 bij Easytoys
De Romp Shine heb je voor €49,90, ook bij Easytoys. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *