Sextoy Review: Puissante Chouchou

Amaai, wat een verrassing! Ik was net weer terug van vakantie, toen één van mijn buren met een pakketje afkwam. “Ik verwacht niets…” zei ik nog tegen mijn vriend. Dus des te groter mijn vreugde toen ik de verpakking opende en de Puissante Chouchou zag. Ik verwachtte geen pakketje én ik had geen idee dat Puissante weer met iets nieuws bezig was. 

Ter info: Puissante is een Frans merk, dat we sinds een jaar of 2 hebben opgenomen in het FUN Factory Party gamma, het homeparty bedrijf waar ik ook voor werk. Ik testte van hen al eerder de Puissant Coco, een echte bestseller op onze Party’s. Ook de Puissante Toupie en de Mimi Coco liggen hier nog klaar om gereviewd te worden. Maar ja, eerlijk: ik loop geweldig achter.

Met deze Chouchou had ik meteen een klik. Ofja, anders gezegd: het ziet er zo gek bijzonder uit dat ik het meteen wou proberen!

Details

De verpakkingen van Puissante zijn allemaal heel mooi en heel gelijkend. Een donkerblauwe verpakking, met daarop een lijntekening van de toy die er in zit. In dit geval vond ik dat een beetje vervelend, want ik had geen idee wat ik had toegekregen. En dan kan je dat op die doos dus echt moeilijk afleiden. 

De doos klikt open met een magneet-systeem aan de zijkant. Binnenin vind je de toy in een mouche omhulsel. En daaronder de handleiding, de magnetische laadkabel en een subtiel zakje om je speeltje in te bewaren. Helemaal netjes zo.
De handleiding is trouwens erg duidelijk. Met ideeën voor gebruik en alles erin. 

De Chouchou is gemaakt van siliconen en volledig waterdicht. Daardoor ook makkelijk te reinigen met wat water en eventueel een zachte zeep.
Als ik de doos open maak, hangt er een redelijk stevige geur aan de toy, dus ik verduidelijk graag nog eens dat je je nieuwe toy dus best op voorhand ook even wast. 

Opladen is ook super simpel: gewoon de magnetische laadkabel op het speeltje klikken op de metalen puntjes aan de onderkant. En de andere kant in een USB-stopcontactje. 

Knopjes

Aan de onderkant van de Chouchou, aan de platte kant dus (klinkt wat vreemd :D), vind je 4 knopjes. 2 daarvan zijn voor het langere, inwendige deel, 2 voor het uitwendige stuk met bol. 

Met de + knop van beide kanten, zet je dus of de motor van de inwendige deel aan, of die van het uitwendige. En met + en – zap je dan door de verschillende standjes. 

Beide motors hebben 10 standjes. En dat zijn alle 10 gewoon rechtlijnige standjes. Dus gewoon bzzzz, zonder zotte patroontjes. Voor mij helemaal prima, want ik gebruik die patronen meestal toch niet. Maar als je dat wel leuk vindt… Mja, dan heb je dat hier dus niet.

Op zich allemaal helemaal prima, maar ik geef al graag even mee dat de knopjes erg moeilijk voelbaar zijn. En dat is wel jammer, want je weet dus niet waar je op drukt. Geeft wel eens wat lastige situaties. 

De Test

Zoals ik al aangaf, had ik meteen een klik met dit speeltje. Ik hou van innovatieve designs en vernieuwende ideeën. Maar: ik moet toegeven dat ik ook wel meteen twijfelde of deze vorm wel zou werken voor mijn lichaam. En, spoiler alert, dat is dus absoluut niet zo. Ik verklaar mezelf…

Al van bij de eerste keer testen, wist ik dat deze Chouchou het niet zou doen voor mij. Het lange deel kan eigenlijk niet volledig naar binnen als ik wil dat het kortere deel me ook nog raakt. Dat ‘korte’ deel, is voor mij eigenlijk gewoon te lang. Ik kan geen beweging meer maken met het lange stuk, waardoor het me zowel inwendig als uitwendig eigenlijk weinig doet. 

Uitwendig moet ik precies ook wat wringen en verdraaien om ervoor te zorgen dat dat stuk me goed raakt. En bij momenten is dat eigenlijk gewoon zelfs een beetje onaangenaam. Het lijkt alsof deze hele vorm van deze Puissante Chouchou niet gemaakt is voor mijn lichaam. 

De bol bovenop het kleinere deel, is voor mij ook het stuk dat er echt te veel aan is. Om het lange deel tegelijkertijd inwendig te krijgen, moet ik de bol zo hard tegen mijn lichaam drukken, dat het echt lastig wordt. Beide delen zijn flexibel genoeg om wat te kunnen plooien en experimenteren, maar het lukt me niet de juiste draai te vinden. 

En dat is jammer, want zoals ik zei: ik ben fan van Puissante. En niet onbelangrijk: de vibratie van deze Chouchou is echt goed. Zowel inwendig al uitwendig zit een hele aangename, goede vibratie. Dus als ik alles gewoon uitwendig gebruik, lukt het me prima om hier een heel aangenaam orgasme mee te krijgen. Maar, dat is niet de bedoeling. Dus ik vind het algemeen gewoon echt bijzonder spijtig: gemiste kans. 

Over de knopjes wil ik trouwens ook graag nog iets kwijt: je voelt ze echt totaal niet. En je moet bovendien ook nog eens behoorlijk goed drukken om ze te kunnen indrukken. Ik heb voor 1 keer in mijn leven echt lange nagels en ik heb hier echt op gevloekt: eerst op het vinden van het juiste knopje, dan op het kunnen indrukken. En door de vorm van het speeltje, zitten de knopjes ook nog eens behoorlijk ver weg. Nee, ik word hier niet wild van.

Conclusie

Ik ga het kort houden: voor mij doet de Puissante Chouchou het echt niet. Ik kan me voorstellen dat deze vorm voor sommige lichamen wel heel leuk kan zijn, maar voor mij was het op verschillende vlakken echt een no go. 

Er is nochtans aan alles gedacht: de vibratie is top, het speeltje is super flexibel, waardoor je het echt alle kanten op kan buigen, er zijn verschillende speelse mogelijkheden,… En toch doet de Chouchou het helaas niet zoals ik dat graag zou willen. 

Wil je de Chouchou toch zelf uitproberen? Benieuwd naar de goede vibraties? 
Je koopt de Puissante Chouchou hier bij Loveware voor €109.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *