Sextoy Review: PMV20 Base en Tone.

Toen ik de vraag kreeg van Easytoys of ik hun PMV20-collectie wilde testen en reviewen, sprong ik een gat in de lucht! Wat een ongelooflijk mooie speeltjes! Wat een prachtige collectie! De reeks bestaat uit twee vibrators (deze Base en Tone), twee duovibrators (de Copy en Meta review volgt nog) en dan ook nog de Vice (een trippel-vibe die van mij een hele aparte review krijgt!). 

Samen met Tess en Luna nam ik alvast een vlog op over de speeltjes. Die kan je hier bekijken. 

Details

De verpakkingen van de PMV20-collectie zijn echt prachtig. Heel kleurrijk en duidelijk met veel zorg gemaakt. Het speeltje zit in een plastieken inlay, wat ik persoonlijk wat jammer vind. Vooral omdat PMV20 staat voor Post Modern Vibe: vernieuwend, anders, over nagedacht. Dat had volledig in karton gekund dan voor mij. Maar ik muggenzift ook graag. 😉

Het oplaad-kabeltje dat je erbij krijgt, is opvallend, kleurrijk en er hangt een labeltje aan. 1000 punten! De PMV20 opladen doe je door het pinnetje door het silicone te drukken en de andere kant te connecteren met een UBS-blokje. Zo lang de lichtjes knipperen, laadt het speeltje op. Als ze constant blijven branden is het opgeladen. 

Ook nog even wat extra punten voor het geweldige handvat van de speeltjes. Je kan er makkelijk je vinger(s) doorsteken, waardoor je duim heel handig op de knopjes rust. Dit voelt heel ergonomisch en handig! Ook leuk als je partner het speeltje wil bedienen want het houdt erg makkelijk vast. 

Beide speeltjes hebben 3 knopjes. Het onderste knopje (als je het speeltje rechtop houdt) is de Aan/Uit-knop. Het middelste knopje is het “orgasme-standje” en met het bovenste knopje zap je door de 13 vibratie-standen. Dat orgasme-standje hadden ze van mij gerust mogen laten en er gewoon een knop kunnen zetten om in terugkerende volgorde door de standjes te zappen. Maar daarover zometeen meer. 

Beide speeltjes hebben 3 knopjes. Het onderste knopje (als je het speeltje rechtop houdt) is de Aan/Uit-knop. Het middelste knopje is het “orgasme-standje” en met het bovenste knopje zap je door de 13 vibratie-standen. Dat orgasme-standje hadden ze van mij gerust mogen laten en er gewoon een knop kunnen zetten om in terugkerende volgorde door de standjes te zappen. Maar daarover zo meteen meer. 

De PMV20 speeltjes zijn waterdicht en dus redelijk makkelijk te reinigen. Let op met ribbels en bijvoorbeeld ook met de overgang van het silicone naar het ABS-plastiek. Meer over het reinigen van je speeltjes lees je hier

De Test 

Volume

Beginnen bij het begin: ik kreeg de speeltjes erg laat aan. Tess en Luna hadden de hunne al een tijdje gekregen en we hebben een whatsapp-groepje met z’n drieën (eigenlijk met vier, maar Jay mocht even niet meedoen ;)). Ze hadden dus al een klein beetje verklapt dat de speeltjes best wel wat geluid produceren. 

Ik haal als eerste de Vice uit de verpakking (review volgt) en zet hem aan. Qua volume valt dat eigenlijk nog heel goed mee. Maar daarna wordt het alleen maar erger. De Tone klinkt alsof er inwendig iets los zit. Alsof de motortjes rammelen binnen in het omhulsel. Als je hem vast neemt in je hand en er licht op drukt, is het volume meteen heel wat minder. 

De Tone valt heel wat beter mee qua volume. Die doet het eigenlijk helemaal prima. Zo vreemd dat ze dat niet hebben kunnen doortrekken in de rest van de speeltjes. 

Nu moet ik wel zeggen dat we intussen een update kregen van Easytoys en dat ze aan het volume aan het werken zijn. Ik ga er dus verder niet te veel over uitweiden. Maar denk er aan, mocht je interesse hebben om een PMV20 te kopen. 

De PMV20 Tone

De Tone viel me meteen op in deze collectie. Hij lijkt namelijk verdacht hard op de Yummy Sunshine van Satisfyer (die dan weer verdacht hard, net iets minder, maar toch duidelijk, lijkt op de Tiger van FUN Factory). Whyyyy? Maar goed. De Tiger is één van mijn favoriete speeltjes en de Yummy Sunshine staat ook erg hoog op mijn lijstje, dus ik kon niet wachten om de Tone te testen. 

Glijmiddel erop en speeltje in de juiste positie (voor mij is dat om te beginnen altijd plat op mijn schaamlippen) om wat op te warmen. Ik duw de Tone en aan BAM! Wat gaat dat speeltje hard! 

Ik weet eigenlijk niet goed wat ik er nog meer over moet zeggen. Voor mij is het gewoon echt hard, hard en nog veel harder. Het snijdt op iedere manier door mijn lichaam en mijn clitoris. Een echte aanval bijna. 

Het “orgasmestandje” zou me effectief heel snel een orgasme kunnen bezorgen, maar dat is dan ook echt gewoon omdat het zo super hard gaat allemaal dat mijn lijf niet goed weet wat er allemaal gebeurt. En ik ben ook al zeker dat het orgasme zelf alles behalve voldoening zou geven. 

Tussen vibratie-patronen van de Tone zitten er wel enkele die ik nog wel een beetje kan smaken. Mijn lichaam en ik hebben het vaak niet echt voor patronen, maar omdat ik de rechtlijnige vibraties zo scherp vind, klik ik zeker altijd even door naar de patroontjes. Ze zijn niet allemaal leuk, maar sommige zijn net een tikje zachter, omdat ze de 2 motoren in het speeltje apart van elkaar laten vibreren (de laatste standjes).

Inwendig maakt de Tone gelukkig net iets minder lawaai, maar als je hem in en uit beweegt krijg je een bizar auditief gebeuren en ik word er gewoon alles behalve opgewonden van. Ik kan de scherpe vibraties inwendig beter verdragen (want ik ben daar minder gevoelig dan aan mijn clitoris), maar ik kan ook niet zeggen dat ik er echt blij van word. De vorm van de Tone is dan wel weer goed. Dus ik laat het speeltje dan liefst gewoon uit staan en gebruik het als dildo.

Als ik dan een kleine vergelijking moet maken tussen de Yummy Sunshine en deze Tone, dan ga ik in alle gevallen voor de Yummy Sunshine. Behalve de kleur dan misschien. Want deze Tone vind ik echt wel super mooi! 

De PMV20 Base

De Base van deze PMV collectie is best een bijzonder speeltje. Waar de Tone nog heel erg lijkt op andere speeltjes, heb ik eigenlijk nog niet vaak (misschien zelfs nog nooit) een wand-vibrator gezien in deze vorm. Doordat het handvat met de knopjes zo laag zit, kan je de wand namelijk ook gebruiken als inwendige vibrator. 

De vibraties van de Base klinken bij het aanzetten al een pak minder luid dan die van de Tone. En dat trekt zich gelukkig nog door in het gevoel ook. De Base trilt nog steeds heel erg (te) hard, maar toch al net iets beter dan de Tone. Sowieso gebruik ik altijd veel glijmiddel bij mijn speeltjes, maar hier kon ik echt niet anders. De Base is nochtans gemaakt van een aangenaam silicone dat erg zacht aanvoelt, maar het lijkt of het glijmiddel toch een klein beetje een buffer geeft aan mijn arme clitoris. 

Standje 1 vond ik best nog wel aangenaam mijn clitoris. En standje 2 lukt ook nog net. Maar standje 3 (het orgasmestandje!?) is echt moordend! Ik heb het geprobeerd, echt waar. Maar de vibraties voelen zó scherp. Ik weet gewoon niet wat ik ermee moet. 

Inwendig gaat het ook met deze Base beter. Maar de kop is best wel aan de grote kant voor mij. En wie me al even volgt weet dat ik niet zo van hele grote dingen hou, dan voel ik me altijd zo opgerokken… 😀 Het kopje buigt relatief makkelijk en dat maakt het misschien wel wat moeilijker om in te brengen, maar in vond het daardoor ook wel vrij aangenaam om het speeltje in en uit mij te laten glijden. 

Conclusie

Ik zie Easytoys echt heel erg graag, maar ik kan eigenlijk weinig echt goed zeggen over deze twee vibrators. 

De kleuren zijn geweldig, de verpakking is mooi en het idee erachter is heel leuk. Maar de werking van de speeltjes zelf is echt niet wat ik gehoopt had. En je hebt geen idee hoe ongelooflijk jammer ik dat vind. 😀

Hou jij wel van hele harde en scherpe vibraties (want het kan absoluut dat dat zo is), dan kan je de PMV collectie hier kopen bij Easytoys voor €69,90.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *