Sextoy Review: OhhCean OBP-01, 02 & 03

Een tijdje terug kreeg ik de vraag van Sinful of ik eens iets voor hen wilde testen. Sinful is een webshop die redelijk nieuw is in onze regio, maar die zichzelf al dubbel en dik bewezen heeft in Scandinavië. Het leek me dus absoluut de moeite om met hen contact te hebben. En ik werd helemaal enthousiast toen ze me vroegen om voor hen de Ohhcean reeks te testen!

De Ohhcean reeks bestaat uit 3 verschillende toys:

  • een Wand vibrator: OBP-01 Magic Wand
  • een G-spot vibrator: OBP-02 G-spot Vibrator
  • een bullet vibrator: OBP-03 Body Vibrator

De namen hadden wat mij betreft alvast iets origineler kunnen zijn. 😉

Maar wat het belangrijkste is: de hele reeks werd gemaakt met plastiek die uit de oceaan werd gehaald. En daarover werd dan een fijn laagje siliconen gelegd. Er werd enorm veel werk gestoken in alles zo ecologisch te laten verlopen, wat op zich iets is wat ik alleen maar kan toejuichen! Wat een prachtig idee en een geweldig uitgewerkt project!

Details

Zoals wel te verwachten is bij een toy gemaakt van gerecycleerd materiaal, is ook de verpakking van deze Ohhcean toys volledig gemaakt van gerecycleerd karton. Op zich zeker mooi gedaan, al voelt zo’n typisch bruine doos wel al heel snel als “gewoontjes” aan. Ik vind het verder wel super dat ze voor tinten blauw hebben gekozen voor de speeltjes én voor de hoes rond de doosjes. 

Op het doosje zelf, vind je eigenlijk weinig informatie over de toy. Persoonlijk vind ik dat wel een beetje een ding. Want als je ergens een winkel ofzo binnen stapt, dan wil je toch vaak wel enkele dingen weten? En geloof mij, verkopers weten dat vaak ook zelf niet. Dus: ik zou het op de doos zetten. De basics dan toch op z’n minst!

Opladen werkt bij alle 3 de speeltjes hetzelfde: je duwt de oplaadkabel met het pinnetje in de onderkant van het speeltje, de andere kant gaan in een USB-contactje. Ik ben uiteraard even gaan opzoeken of ook de kabeltjes van gerecycleerd plastiek werden gemaakt, maar dit heb ik jammer genoeg nergens kunnen vinden.

Over knopjes heb ik het deze keer bij de test van elk speeltje, want dat verschilt soms een klein beetje. De vibraties zijn wel steeds hetzelfde: 2 rechtlijnige vibraties (bzzz) en 5 patroontjes (bzz-bzz-bzz). Zo meteen meer over de vibraties zelf, maar ik vind 2 rechtlijnige standjes gewoon echt niet genoeg. 

Reinigen is vrij eenvoudig, want de 3 speeltjes zijn waterdicht. Dus gewoon onder de kraan en eventueel reinigen met een zachte zeep. Geen gekke hoekjes of kantjes, behalve helemaal aan de onderzijde. Daar let je best even extra mee op.
Door het gladde silicone zie je, vooral op het donkerder blauw, wel makkelijk nog waterdrukjes die je er echt moeilijk af krijgt.

De test

Omdat het hier om 3 verschillende toys gaat, bespreek ik uiteraard elk speeltje apart.
Maar eerlijkheidshalve kan ik niet anders dan meteen aangeven dat de grootste ‘problemen’ op alle 3 van toepassing zijn. Even voor de duidelijkheid: ik hou echt van het idee. Speeltjes maken van plastiek waar we de oceanen mee vervuilen: hier krijgen ze echt 10.000 punten voor. Maar dit is nog steeds een blog over sextoys. En ik wil dus ook heel graag dat jij op basis hiervan een bewuste keuze kunt maken. Want als je iets niet goed vindt, gooi je het op termijn toch weg. En ja, dat is ook vervuiling. 

De Ohhcean OBP-01 Magic Wand

Ik begin meteen met de grootste! De ‘Magic Wand’. Op zich best een gevaarlijke naam om te claimen, want zo heten ook alle echte grote Wand-vibrators, die meestal met een ongelooflijk krachtige en diepe vibratie komen. En deze Ohhcean Magic Wand is niet echt van dat kaliber. Niet in grootte én jammer genoeg al helemaal niet in vibraties. 

De Ohhcean Wand heeft 2 knopjes: 1tje om het speeltje aan en uit te zetten en het andere om te zappen door de 7 standjes. Gemiste kans, want met 2 knopjes kan je ervoor zorgen dat je beide richtingen uit kan. En dat kan nu dus niet. Als je 1 keer te ver door klikt, moet je weer 6 keer klikken om terug op je favoriete standje uit te komen. 

De vorm van deze Ohhcean Wand is best goed. De kop is groot en licht flexibel. Niet té, net genoeg. Het materiaal is zacht en de toy ligt makkelijk in de hand.
Bij het aanzetten geeft de Wand 2 korte vibratiesstootjes. Ik schrik er altijd een beetje van, want ze gaan best hard. Als je dan 1 keer op het andere knopje drukt, begint de vibratie. En gek genoeg begint die eerste even hard om dan te zakken naar zachter. Opletten met de toy eerste al tegen je lichaam te drukken dus, dat zou best even schrikken kunnen zijn. 

De laagste vibraties vind ik nog best ok. De vibraties voelen redelijk diep aan en lijken goed door te trekken in mijn lichaam. Maar ze zijn net te zacht naar mijn persoonlijke voorkeur. En als ik nog eens klik, krijg ik de tweede rechtlijnige vibratie die meteen een pak harder gaat. En jammer genoeg ook scherper en meer buzzy wordt. Nope, dit is het niet voor mij. Hier word ik gewoon echt een beetje rillerig van. Gewoon niet mijn ding. Te hoog, te hard, te scherp.
En die scherpte trekt zich door in de patroontjes ook. Het voelt allemaal zo hevig. Ik zou soms willen dat het allemaal wat “lieflijker” kon. Als dat enigszins kan verduidelijken hoe ik me hierbij voel. 

De Ohhcean OBP-02 G-spot Vibrator

Laat ik meteen met de deur in huis vallen: qua vibraties verandert er niets tussen de speeltjes. Die blijft voor alle 3 even middelmatig. Ook bij deze OBP-02 vind ik het aller eerste standje nog best leuk en de rest eigenlijk maar… tja. Middelmatig dus. 

Deze Ohhcean G-spot Vibrator heeft maar 1 knopje. Hiermee zet je het speeltje aan en uit en zap je door de 7 standjes. Ik heb liever meer knopjes, maar als het (zoals bij de wand hierboven) enkel is om de toy aan en uit te zetten, dan is 1 knopje eigenlijk ook wel voldoende. 

De vorm van deze OBP-02 is top. De kop is heel leuk voor uitwendige stimulatie: je kan er je clitoris op verschillende manieren mee plezieren. Zo kan je de plattere delen gebruiken om een breder gebied te stimuleren en de punt dan weer als je liever wat meer gericht gaat.

Maar dit is uiteraard een G-spot vibrator, dus wil je natuurlijk weten wat die kop doet in de G-zone.
Wel, deze vibrator lijkt erg hard op enkele andere speeltjes die specifiek voor de G-zone werden ontworpen en dat is met reden. De grotere ronde kop buigt ideaal om je G-spot te stimuleren. Al moet ik er ook wel bij zeggen dat ik persoonlijk liever nog een meer gebogen handvat hebt. Ik stimuleer mijn G-spot namelijk niet met in- en uitgaande bewegingen, maar wel door er druk op te zetten. En vibratie is daar dan eigenlijk ook niet écht voor nodig.
Gelukkig, in het geval van deze Ohhcean, want de vibratie is dus minder mijn ding.

Als G-spot speeltje vind ik deze OBP-02 dus eigenlijk best ok! Als vibrator ben ik wat minder enthousiast. 

De Ohhcean OBP-03 Body Vibrator

De kleinste van de bende en eigenlijk misschien ook wel de meest krachtige. Ik heb zo het vermoeden dat ze in alle 3 de toys dezelfde motor hebben verwerkt en dat maakt dus dat deze kleine variant gewoon extra hard trilt.
Dit is uiteraard gewoon een Bullet Vibrator. Waarom ze hem “Body” vibrator hebben genoemd, weet ik niet heel goed. Je stimuleert hier namelijk echt behoorlijk gericht mee. Als je echt iets voor op je hele lichaam wilt, zou ik eerder voor de Wand kiezen. Maar goed, dat zijn details. En je mag ook met deze kleine toy zo creatief zijn als je wil, natuurlijk!

Het bijzondere aan deze OBP-03 is het kleine puntje op de kop van het speeltje. Dat lijkt zo wel een beetje op die van de G-vibrator en kan je helpen om echt heel gericht daar te gaan raken waar je wil. Tegelijk geeft de rest van de bollere kop de mogelijkheid om een breder gebied te gaan stimuleren, mocht je dat leuker vinden. Het design is dus echt wel goed. 

En eerlijk is eerlijk: ik had bij standje 1 echt behoorlijk goede hoop. De vibratie zit goed en diep en omdat het speeltje kleiner is, is de vibratie dus ook wacht krachtiger precies. Jep, hier kan ik prima van klaarkomen. Maar als ik harder wil, dan is het ook echt omzeep. Het gaat gewoon van “hmm, best goed” naar “nope, dit moet nu af”. Voor mij dan toch, want ik hou persoonlijk echt niet van die hogere scherpere trillingen. 

Conclusie

Ik ben echt hele grote voorstander van het idee om gerecycleerd plastiek te gaan gebruiken voor seksspeeltjes. Voor alles eigenlijk, maar het feit dat de sekstoy-industrie zich hiermee bezig begint te houden, dat kan ik alleen maar toejuichen.
En ja: dat onderdeel hebben ze echt goed gedaan. Het blijven hele mooie toys, het design is echt prima en alles blijft helemaal in het Ohhcean thema. 

Maar jammer genoeg slaan ze voor mij de bal echt mis met hun vibraties. De eerste stand kan er nog mee door, maar vanaf standje twee wordt alles echt wat hoog en scherp. Het is gewoon mijn ding niet, dus ik kan er niet echt enthousiast van zijn. Hoewel ik dat dus van zo goed als al de rest van deze toys wel ben.

Ik moet wel meegeven dat ik even schrok van de prijzen van deze speeltjes. Ik was in eerste instantie op de UK website aan het kijken en daar staan ze allemaal rond de 50pond. 

Op de Belgische website staan ze eigenlijk echt belachelijk laag. 

Zo heb je de Ohhcean OBP-01 al voor €28,95.
De Ohhcean OBP-02 komt op €22,95.
En de kleine bullet Ohhcean OBP-03 kost maar €16,95.

Dus geef ik hier graag even mijn bijgestelde conclusie:

Voor deze prijs kan je prima uitproberen en experimenteren. Als je de vibratie maar niets vindt, heb je dat ook weer bijgeleerd. De G-spot vibrator is ideaal om ook als dildo te gebruiken, de Wand is leuk op je hele lichaam en de kleine bullet is echt best ok op het eerste standje.
En tegelijkertijd moet ik ook meegeven: aan deze spotprijzen zal er ook veel gekocht worden en nooit worden gebruikt. En dat is, jawel, ook echt vervuilend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *