Sextoy review: Lora DiCarlo Onda

De speeltjes van Lora DiCarlo spreken tot de verbeelding. Vooral dan omdat ze zo anders zijn dan zoveel andere speeltjes op de markt. De kleuren zijn best bescheiden en daardoor bijzonder. En aan de vormen, weet je meestal niet zo meteen wat je te wachten staat. Al is dat bij deze Onda wel relatief duidelijk.

Het idee achter de Onda lijkt heel erg op het langere stuk van de Osé. De Onda heeft namelijk zo’n bol-ding om je G-spot mee te stimuleren, een soort robot-achtig systeem. En dat had de Osé ook.
Maar het verschil is er ook zeker wel. Zo is de Onda breder en vibreert de staaf ook, terwijl de Osé dan weer meer gericht is op de dubbele stimulans van clitoris en vagina met luchtdruk.

Details

De speeltjes van Lora DiCarlo zijn echte juweeltjes om uit te pakken. De dozen zijn gemaakt van een zeer stevig karton en je vouwt ze open als een soort boek. Binnenin vind je het speeltje, een handleiding, bewaarzakje en oplaadkabel. De Onda heeft ook een plastieken “kapje” dat je over het hele speeltje klikt. Heel handig om het mechanisme niet te beschadigen tussen je andere speeltjes of als je de Onda mee wil nemen ofzo. Alles ziet er echt super uit. Luxe tot het hoogste niveau!

Opladen doe je eenvoudigweg door de magnetische kabel op de daarvoor bedoelde metalen puntjes te klikken. 

De Onda is volledig waterdicht. Dat maakt reinigen heel makkelijk, zeker ook door het gladde materiaal.

Knopjes

De knopjes zijn wat minder eenvoudig, maar wennen wel snel. De grote LDC-knop op de zijkant van het speeltje is om de Onda volledig Aan of Uit te zetten. Aan de onderkant vind je dan nog 3 knoppen.
De langste smalle knop is voor de vibraties en dit zijn eigenlijk 2 knoppen: een harder en een zachter knop. De vibrates zijn enkel rechtlijnig: gewoon bzzzz en geen patroontjes.
Het kortere smalle knopje is voor het inwendige bolletje tegen de G-spot. Ook dat zijn 2 knopjes om het bolletje sneller en trager te laten bewegen. De aller kleinste knop dient dan weer om te kiezen waar het bolletje precies gaat bewegen. Jep, dat wordt seffens nog wel duidelijker. 

Er zijn 10 verschillende vibratie-settings en ook 10 verschillende bewegingen van het bolletje inwendig. Daarnaast kan dat bolletje dus ook nog op 4 verschillende plaatsen doen bewegen.

De Test

Uiteraard heb ik de Osé een tijdje geleden al mogen testen, dus ik verwachtte eigenlijk niet zo heel veel anders meer van deze Onda.
Het basisprincipe van beide speeltjes is namelijk hetzelfde: in het langere deel, dat inwendig gaat, zit een harde verdikking (een soort bolletje) dat mechanisch heen en weer beweegt. Dat bolletje probeer je zo goed mogelijk tegen je G-spot te positioneren. Niet makkelijk in het begin, het is echt een beetje zoeken. Plus: als je het speeltje te hard beweegt terwijl het aan staat en bijvoorbeeld uit te probeert te halen, kan dat als wat pijnlijk aanvoelen. 

Eens ik het bolletje op z’n plaats heb, voelt de stimulatie over mijn G-spot echt heel aangenaam. De Onda is wel een stuk breder dan de Osé, die ik hiervoor testte. Dat is op zich wel goed, omdat het bolletje dan nog beter tegen mijn G-spot gedrukt wordt. Maar tegelijk is het ook een nadeel. Want ik moet echt al wel wat in de mood zijn om deze omtrek vlotjes naar binnen te krijgen.
En dat is dan weer een voordeel! Want voor G-spot stimulatie, zou je eigenlijk altijd heel erg opgewonden moeten zijn… 🙂

Omdat je echt kan kiezen waar precies op de staaf je het bolletje kunt doen bewegen, vind je normaal gezien echt wel het juiste plekje voor jou. Voor mij is dat bijvoorbeeld echt over de volledige lengte. Terwijl je bijvoorbeeld ook voor kortere bewegingen bovenaan kunt kiezen. Mijn lichaam houdt ook het meest van redelijk snelle en krachtige bewegingen, blijkbaar. Maar daar heb je dus ook meer dan keuze genoeg uit.

De vibratie voegt voor mij echt wel iets toe hier. Je kan de vibratie bijvoorbeeld gebruiken om mee op te warmen, je clitoris mee te stimuleren, een klein beetje inwendig te gaan, … Ook samen met de G-spot stimulatie, voegt de vibratie naar mijn gevoel écht heel veel toe.

Het bizarre is daar wel: ik krijg van de Onda alleen maar heel moeilijk een orgasme. Het zou me wel kunnen lukken, als ik wat geduld heb, maar het gaat niet vanzelf. Terwijl ik met de Osé moet opletten dat ik er niet té snel ben. En toch… Toch zou ik de Onda zo goed als altijd verkiezen boven de Osé. Het gevoel is gewoon echt fijn. Het is inwendige stimulans waarvoor je je tijd kan nemen, alles rustig aan. De Osé voelt op veel vlakken meer agressief, terwijl de Onda gewoon anders werkt. 

Dat gezegd zijnde: ik gebruik meestal wel nog een extra vibrator om tegen mijn clitoris te leggen als ik echt graag een orgasme wil.

De vorm van de Onda 

Toch ook nog even iets zeggen over de dikte van de Onda. Het speeltje is effectief breder dan veel andere seksspeeltjes die ik heb. Maar: veel van die speeltjes duw ik ook naar buiten als ik dicht bij mijn orgasme kom en mijn bekkenbodemspieren aanspan. Dat is bij deze Onda absoluut niet het geval. Door de smallere onderkant en de bredere bovenkant, trekt mijn vagina zich precies samen rond het bredere deel en wordt er helemaal niets naar buiten geduwd. Erg handig!

Minder handig zijn de knopjes. Het is echt niet zo tof dat ze de knopjes aan de onderkant van de Onda hebben gezet. Daardoor moet ik telkens echt redelijk ver mijn arm uitstrekken als ik van standje wil veranderen, mezelf een beetje in een gekke bocht leggen… Gezien de grote van het onderste deel, had dat naar mijn gevoel echt wel beter gekund. 

Conclusie

De Lora DiCarlo Onda is best een fijn speeltje! Qua G-spot stimulators zijn er nog steeds echt betere toys op de markt (Njoy Pure Wand!!!). Maar over het algemeen voelt de Onda echt heel goed, Het gevoel en de ervaring is echt eens iets anders. Je hebt trouwens tegelijkertijd een hele degelijke dildo, een goeie vibrator én een G-spot speeltje. Echt wel waar voor je geld. 

Nadeel is dan weer dat de Lora DiCarlo toys best duur zijn.
En dat kan zonde zijn als ze qua gevoel niet zo wauw zijn als je had gehoopt. Maar dat kan je uiteraard nooit echt zeker weten. 

Je koopt de Lora DiCarlo Onda voor €197,00 bij Easytoys.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *