Sextoy Review: Lelo Sila. Klein en krachtig.

Lelo blijft zo’n merk waar ik altijd wel een beetje nieuwsgierig naar ben, de speeltjes zien er altijd zo luxe uit en de influencers roepen zo mogelijk nog harder hoe geweldig ze wel zijn. Tot nu toe zijn mijn ervaringen met Lelo nog niet helemaal fantastisch. De speeltjes zijn heel duur en het gevoel erbij meestal eerder middelmatig.
Dus vroeg ik aan M. van Easytoys of ik de nieuwste Lelo Sila mocht testen. En jawel! Niet veel later had ik het speeltje thuis liggen. 

Details

De verpakking van de speeltjes van Lelo is net zoals de speeltjes zelf: strak en stijlvol. In dit geval in stylish zwart. Het schreeuwt stijlvolle eenvoud, maar ergens vrees ik dat het vooral dat tweede is. De verpakking is dus best classy, maar tegelijk echt eenvoudig en naar mijn gevoel ook best goedkoop. 
Gewoon een zwarte verpakking met zilveren letters en een doorkijkglaasje. Op de achterkant vind je nog wat basis-info, maar zeker niet te veel.

Je vindt de Lelo Sila in een uitgesneden mousheke en onder het kartonnen stukje zit een oplaadkabel, een handleiding en een staaltje glijmiddel (masturbation gel, noemen ze het zelf, maar dat is uiteraard gewoon glijmiddel ;)). De handleiding is echt super beperkt. Je moet echt al de QR-code scannen voor wat extra uitleg en dan nog moet je heel erg zoeken op de site van Lelo. Jammer dat ze er vanuit gaan dat iedereen dit wel gewoon zelf zal uitvogelen.

De Lelo Sila opladen doe je door de laadkabel in het gaatje de duwen. Het lijkt wat vreemd omdat de kabel niet helemaal in het speeltje lijk te passen, maar dat is dus toch gewoon zo. Het best grote gat doet het ook lijken alsof de Sila niet helemaal waterdicht is, maar dat is dus wel zo (ik heb het getest ☺️), al voelt het echt heel vreemd aan.

Reinigen is verder redelijk makkelijk. De Sila is gemaakt van Silicone en ABS en de materialen zijn dus veilig voor je lichaam. Gewoon met water en eventueel een milde zeep of toy cleaner moeten volstaan. Meer over het reinigen van je speeltjes lees je hier.

Knopjes 

De Lelo Sila heeft 3 knopjes. Een + en een – een euhm… “vulva” knopje? Of zijn het pijltjes? Moeilijk te zien. 😀

In elk geval: je gebruikt het vulva-knopje om de Sila aan en uit te zetten door er iets langer op te drukken. Als je kort drukt, zap je door de 8 verschillende standjes. De Sila begint op de zachtste stand, dus met de + knop kan je harder (en je kan de Sila hier ook mee aanzetten trouwens). Met – ga je weer zachter (maar niet uit). Er zijn in totaal 6 snelheden, denk ik. Hier doet de Sila soms wel een beetje vreemd: het speeltje reageert niet altijd meteen als ik op het knopje druk. Achteraf lees ik online dat het om 8 snelheden gaat… Die voel ik niet, maar goed.

De Test

De Lelo Sila is een klein speeltje dat werkt met luchdrukgolven. Ze noemen het zelf “Sonic Waves”, maar als geluidstechnieker zijnde, kan ik zelf bevestigen dat dat gewoon niet mogelijk is om dat uit zo’n klein speeltje te halen. Het gaat hier gewoon om luchtdruk-golven (wat geluidsgolven in principe ook zijn, dus beetje flauw van Lelo).

Lelo heeft deze Sila ontworpen omdat hun andere speeltjes (de Sona) voor veel clitorissen te intens zijn. Het kopje van de Sona is bovenaan erg smal en de afstand tot het luchdruk-membraam erg kort, waardoor ze vaker pijn doen dan echt fijn aanvoelen. De Sila is een kleinere en zachtere versie met een groter gat dat een langere weg (nog steeds erg kort eigenlijk!) aflegt voor de luchtdruk je clitoris raakt. 

Ik ben geen fan van luchtdruk, nooit geweest en de meeste luchtdruk speeltjes doen dan ook weinig voor mij. Dat is bij deze Sila eigenlijk niet anders. Ik moet wel toegeven dat het kleinere gaatje en de stimulatie die wat dichter bij zit, beter voelt voor mij dan als het wat diepliggender is. Ik vermoed dat dat komt omdat ik een redelijk kleine clitoris heb, die een specifiek soort stimulans zoekt. Lastig dus. 😀

Maar tegelijkertijd geef het mij ook wat het gevoel alsof ik mijn clitoris pijn doe. Het lukt allemaal wel en ik kan er zeker wel een orgasme van krijgen, maar erna moet ik precies altijd even bekomen. Waar ik normaal bij een luchtdruk-speeltje altijd kan aangeven dat je hier makkelijk meerder orgasmes mee kan krijgen omdat ze je clit niet echt aanraken, is dat hier echt helemaal anders. Het lijkt alsof mijn clitoris eventjes geblesseerd is en dus echt niet aangeraakt wil worden. En dat is anders dan het normale “ik heb net een orgasme gekregen” gevoel… Het voelt aan alsof de luchtdruk van de Sila misschien een beetje te agressief is geweest. Ik zet hem nochtans niet echt hard.

De Lelo Sila ligt daarnaast ook wat minder makkelijk in de hand voor mij. Als je hem op je clitoris houdt, kun je eigenlijk niet bij de knopjes. Je zou het speeltje kunnen ronddraaien, maar dan is het weer niet zo gemakkelijk om vast te houden. Mijn clit is ook redelijk diepliggend, dus als het tuutje zo kort is als bij de Sila, dan moet ik de toy echt tussen mijn lippen inwringen. Niet helemaal ideaal. 
Aan de andere kant is de platte vorm dan wel weer super om bijvoorbeeld tussen je benen te klemmen, wat uiteraard weer andere stimulatie- en masturbatie-mogelijkheden kan bieden!

Conclusie

Op zich is de Lelo Sila best ok, maar het is ook geen toy die een blijvende indruk op mij heeft gemaakt. Eerder gemiddeld, of misschien zelfs daaronder.
En zo zijn er al zo enorm veel andere toys aan een absoluut aangenamere prijs… Het enige wat Lelo naar mijn gevoel toevoegt, is de luxe uitstraling van de toy, maar verder is het allemaal eerder “ok”. En daarvoor is de Sila gewoonweg te duur, naar mijn bescheiden mening.

Je koopt de Lelo Sila voor €169,00 bij Easytoys.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *