Sextoy Review: Jouvence 3 van Noir Fontaine

Een tijdje geleden kreeg ik bericht van één van mijn zussen. (Ja, ik heb er drie. 😉 ) Ze vroeg me of ik de Jouvence van “Upperdare” al had en of ik die misschien wilde van haar? We zijn algemeen best open rond seksualiteit en kwalitatieve speeltjes kan je perfect reinigen en ontsmetten, dus in een geval als dit, vind ik dat dus echt geen probleem.
De relatie met Upper at home of de typische Belgische “Upperdare” is altijd een beetje moeilijk geweest. Ik werk voor hun tegenhanger, de FUN Factory Party’s, dus ik krijg niet zomaar iets van hen te pakken om te testen. 😉

Mijn zus had het speeltje op een avondje bij vriendinnen thuis gekocht. Ik herinner me de avond, omdat ze me stuurde om te vragen of ze bepaalde dingen al dan niet zou kopen. Uiteindelijk maakte ze vooral haar eigen keuze en ging ze dus de Jouvence. De verkoopster was er zó lyrische over dat het uiteraard inspirerend was. Maar het bleek niets voor die zus van mij. Dus: kreeg ik hem.
Ein-de-lijk! De “Fontaine de Jouvence” van Noir Fontaine en Upper at home! 😀 

Details

Omdat ik de Jouvence van mijn zus doorkreeg, is de verpakking niet helemaal wat die ooit geweest is. Normaal zit er rond de binnenste stevigere doos nog een licht kartonnen omhulsel. Maar dat kreeg ik er dus niet bij. Je ziet de doos wel hierboven op de foto. 

De zwarte doos die ik wel kreeg, is alsnog best een mooie en stevige doos. Je heft het deksel er af en dan vind je binnenin de Jouvence, een oplaadkabeltje, een bewaarzakje en een handleiding. Vrij standaard dus, maar op zich wel mooi gedaan.
De Jouvence die ik kreeg is bordeauxrood met zwart, maar ze hebben ook nog heel wat andere varianten.

Opladen is makkelijk. Je duwt het kabeltje langs de achterkant in het speeltje in het daarvoor voorziene gaatje. De andere kant is, zoals bijna alle oplaadkabeltjes van speeltjes, een USB.
De Joucance is volledig omhult met silicone en dus helemaal lichaamsveilig. 

Reinigen is op zich ook best eenvoudig. De Jouvence is waterdicht en kan daardoor makkelijk onder de kraan gereinigd worden. Eventueel met wat zachte zeep of toy cleaner. Een kleine moeilijkheid is het hoofdje zelf, want dat is best diep en ook smal, dus je kan hier moeilijk binnenin reinigen. Ik raad dan ook aan hier een borsteltje ofzo voor te gebruiken. Meer over het reinigen van je toys lees je hier.

Knopjes

De Jouvence heeft twee knopjes. Een pijltje naar boven en eentje naar beneden. Met het pijltje naar boven zet je de Jouvence aan en harder, met het pijltje naar beneden zachter of uit. Op zich redelijk eenvoudig. Het speeltje heeft 3 rechtlijnige zuig-standjes en 4 patronen. Patronen zijn in dit geval wel leuk, want dat zie je niet bij veel andere merken!

Ik vind wel dat de knopjes op een onhandige plaats staan. Als ik ze wil bedienen terwijl ik het speeltje vast heb, heb ik 2 handen nodig. Ik had ze persoonlijk op het onderste zwarte deel geplaatst, of langs de andere kant van het speeltje. Details! 😉

De Test van de Jouvence!

Best moeilijk om helemaal objectief aan de slag te gaan met dit speeltje. Ik hoor er dan ook zoveel geweldige dingen over! Maar tegelijk weet ik ook dat luchtdruk niet echt iets voor mijn lichaam is. Dus wat als ik dit nu weer helemaal niets vind? Altijd moeilijk. Maar: ook altijd eerlijk.

En eerlijkheid gebied me te zeggen dat de Jouvence niet meer doet voor mij dan de standaard luchtdrukspeeltjes op de markt. En ik vind dat eigenlijk echt wel jammer. Ik had gehoopt eindelijk te kunnen ontdekken waaróm dit voor zóveel vrouwen zo’n ongelooflijk ding is. Maar helaas dus. 

Hoe werkt de Jouvence?

De Noir Fontaine “Fontaine de Jouvence” (ik moet die naam toch af en toe eens helemaal schrijven he :D) is een speeltje dat werkt met luchtdrukgolven. Bedoeling is dat je het mondje of tuutje helemaal over je clitoris plaatst. In het speeltje zit een membraan dat gaat bewegen, waardoor er luchtgolfjes ontstaan. En die golfjes stimuleren dan de clitoris.

Ik vergelijk het altijd graag met een penis. De clitoris heeft namelijk ook een voorhuid, maar die kunnen we maar heel moeilijk vastgrijpen. Een speeltje op luchtdruk helpt om die voorhuid over en rond de clitoris te bewegen. Het gevoel is heel intens en voor de meesten ook heel direct, met snelle orgasmes tot gevolg.

Verder met testen

Ik heb de Jouvence zowel met als zonder glijmiddel geprobeerd, want voor luchtdruk is het soms een beetje fijner zonder, maar het gaf me weinig verschil. Het tuutje van de Jouvence is heel klein en smal, waardoor ik echt goed met zoeken en voelen dat het helemaal over mijn clitoris zit. Daarnaast is de hoek van de Jouvence best anders dan andere luchtdrukspeeltjes, een beetje meer gebogen. Daardoor krijg ik hem vaak wat moeilijker goed over mijn clitoris.

De kracht van de luchtdruk van deze Jouvence is ook best hevig. Daardoor trek ik het speeltje vaak een klein beetje van mijn clitoris af, omdat ik het gewoon te intens vind, een beetje pijnlijk zelfs.
Als ik het tuutje er zo wat in de buurt boven hou, is dat van gevoel eigenlijk al heftig genoeg. Fijn als opwarming, maar dan weer geen orgasmemateriaal.

En omdat ik dan al zoveel moeite moet doen om de Jouvence op de juiste plaats te krijgen en te houden, is het extra vervelend dat de knopjes op zo’n moeilijke plaats staan. En ze zijn ook nog eens amper voelbaar. Dus als je wil verzetten, moet je echt zoeken en hopen dat je niet per ongeluk fout drukt. 

Alles samen is de Jouvence dus geen succes. Ik probeer het speeltje een aantal keren uit, in de hoop van nog een soort van “dat is het!”-momentje te hebben. Maar dat blijft helaas uit. De Jouvence doet het gewoon niet voor mij. Het tuutje is niet aangenaam, de luchtdruk te heftig (vooral die patronen, amaai mijn clit!) en jah, klaarkomen lukt me ook al niet.

Wel even zeggen dat ik het leuk vind dat de Jouvence dus patroontjes heeft ook. Dat voelt toch echt wel anders! Alleen gaan ze voor mij allemaal te hard. Jammer maar helaas.

Vind niet iedereen luchtdruk leuk dan?

Wat ik nog even wil meegeven is dit: er wordt door zovelen erg overtuigend en enthousiast gedaan over luchtdrukspeeltjes.
Ik vind dit voornamelijk positief, dat we eindelijk durven uitschreeuwen wat we echt geweldig vinden! Maar er is ook een kleine kanttekening bij te maken: ik merk namelijk dat er best veel vrouwen zijn die echt moeite hebben om te durven uitspreken dat luchtdruk helemaal niets voor hen is. En ik kom vrij regelmatig mensen tegen die dan uiteindelijk toch zeggen: nee, die luchtdruk, dat is het echt niet voor mij. Er zijn echt best veel vrouwen die luchtdruk gewoon niet zo tof vinden.

Val dus niet ongelooflijk uit de lucht als je je beste vriendin een luchtdrukspeeltje zou aanraden en ze vindt het uiteindelijk helemaal niets. Het komt meer voor dan je denkt. 🙂
En ja, het is dus ook echt helemaal normaal als je het niet zo super fantastisch zou vinden!

Conclusie

Ik denk dat er zo wild enthousiast gedaan wordt over deze Jouvence door mensen die nog niet veel andere luchtdrukspeeltjes probeerden. Als dit je eerste luchtdrukspeeltje is, kan ik me voorstellen dat je dit heel fijn vindt. En dat is ook weer helemaal prima!

Maar de vorm van deze Jouvence is gewoon niet ideaal: het tuutje is aan de smalle kant en de wat bizarre hoek en het lange handvat maken vasthouden wat ongemakkelijk. En ook de luchtdruk zelf is verre van de beste van wat ik al heb mogen ervaren. En dan zijn de knopjes ook nog eens onhandig.
Welja, de Jouvence is naar mijn gevoel echt heel erg mediocre. Gewoon een gemiddeld speeltje. 

Je koopt de Jouvence hier voor ongeveer €99,00

4 thoughts on “Sextoy Review: Jouvence 3 van Noir Fontaine

 1. Wat vreemd dat hij niet meer gebogen is zodat je kan penetreren terwijl je de kop over de clitoris zet. Ik zou het niet kopen. Of is de onderkant niet gemaakt voor penetratie?

  1. Hoi Bixie,
   Nee, dit is echt puur een speeltje dat met luchtdrukgolven werkt en is ook totaal niet buigbaar of met vibraties. 🙂

 2. Ik ben het eens met wat je zegt. Ik ben fan van de vorige versie maar deze is inderdaad wat te sterk. Als de patroontjes veranderbaar van intestiteit zouden zijn had dit voor mij een absolute winnaar geweest. De bediening is voor mij geen probleem.

  1. He Aimy,
   Bedankt voor je reactie! Ik heb de vorige versies helaas niet kunnen testen, dus kan niet vergelijken, dus je toevoeging is heel erg waardevol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *