Sextoy Review: Iroha Petit

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van Tenga. Of ik hun Iroha Petit ook wilde testen. Iroha en Tenga horen samen, dus regelmatig als er Tenga producten op de markt komen, hoop ik dat er ook iets voor de vulva/vagina bij is. Deze keer had ik dus geluk!  

Ik had de Iroha Petit bijna afgewezen. Het gaat hier om een wegwerpspeeltje, voor éénmalig gebruik. En daar ben ik principieel tegen. Het is niet ecologisch en eigenlijk amper te verantwoorden in deze tijden met bergen afval. Maar ik schoof mijn principes even aan de kant en besloot toch even te willen kijken wat deze Iroha Petit zou kunnen zijn. Qua vorm en gebruik lijkt het namelijk op niets anders wat ik al heb! Leuk dus!

Details

Je koopt de Iroha Petit in een klein kartonnen omhulsel. Dat haal je er makkelijk af. Er staat wat beperkte uitleg op, maar ook een QR-code naar een handleiding. Die moet je dan wel even zoeken, want ze hebben blijkbaar maar één QR-code voor al hun handleidingen, in alle talen… En uiteindelijk word je niet heel veel wijzer van de handleiding online dan wat er gewoon al op de verpakking staat. Basicbasic dus. 

Ik heb wat opgezocht over het materiaal, maar vind er eerlijk gezegd weinig over. Volgens de verpakking bestaat de Iroha Petit voor 98% uit water. Dat is echt heel erg veel! 😀
Grappig wel is dat er ook “agar” in zit en dat is eigenlijk een soort van gelatine. En zo voelt het speeltje ook wel aan, alsof het een soort van super stevige gelei is. 

Je trekt het lipje van het potje en dan doe je het vocht dat er in het cupje zit weg. Daarna kan je het cupje omdraaien op je hand en als je er dan zacht op drukt, komt de Iroha Petit eruit. Ik kreeg de Plum-versie. Die ziet er uit als een bloemetje. Er zijn nog 2 andere vormen.
Een beetje vreemd is de geur. Het speeltje en het water in het potje ruiken heel erg naar rozenwater. Op zich zeker niet slecht, gewoon echt totaal anders dan ik gewend ben!

De Iroha Petit vibreert niet, dus je hoeft niets op te laden. Na gebruik is het de bedoeling dat je het speeltje meteen weg gooit. 

De Test

Ik heb er even over gedaan om aan deze test te beginnen. Want het is iets eenmaligs, dus ik moest er echt wel heel goed klaar voor zijn. En dan was de vraag natuurlijk ook: wil ik het alleen uitproberen of met partner? Ik ben uiteindelijk voor alleen gegaan, want dat raad ik eigenlijk ook altijd aan: je kan dan het best voelen wat je voelt! 🙂

Al van bij het eerste contact wist ik dat deze Iroha Petit iets bijzonder zou zijn. Het materiaal voelt verrassend glad aan en het blijft ook heel lang glibberig. Je hebt dus geen glijmiddel nodig.
Daarnaast kan je ook kiezen of je de Petit koud wil laten aanvoelen (je kan het potje voor gebruik in de koelkast zetten bijvoorbeeld) of warm (daarvoor hou je het enige tijd in je hand, het warmt heel snel op). 

Door het handvatje heb je best een handige grip op het speeltje. Het is niet helemaal hou ik zelf zou stimuleren, misschien dat ik iets van een soort ring handiger zou hebben gevonden, maar dit is wel voor iedereen bruikbaar. 

De bedoeling van de Iroha Petit is niet om je in no time een snel orgasme te bezorgen. Het idee er achter is net om heel rustig en genietend te werk te kunnen gaan. En dat lukt echt perfect. Door de gladde textuur van het speeltje glijdt het vlot over je hele lichaam. En gek genoeg is het speeltje ook niet echt super zacht, waardoor je er op de juiste plaatsen druk mee kan zetten. Ik vind het echt een verrassend aangename ervaring! 

Nog even iets over hoe de Petit aanvoelt, want dat is eigenlijk best bijzonder. Het speeltje zelf is redelijk hard. Ik kan het eigenlijk niet indrukken als ik er op duw. En toch voelt het uitzonderlijk zacht aan. Alsof er samengeperst water in het speeltje zit, dat echt maar een fractie van een millimeter kan verschuiven ofzo. Zoals ik al zei: het lijkt een super stevige gelei, op de één of andere manier. 

Dit is de Plum!

Conclusie

De Iroha Petit is echt een speeltje om je tijd mee te nemen. Verken je lichaam of laat je partner jouw lichaam verkennen. Speel en geniet, langzaam. Ik ben echt super blij dat dit soort toy ook eens op de markt komt. Tussen alle speeltjes van steeds sneller en heviger is dit een heerlijke adempauze. 

Dat wil ook wel zeggen dat deze Iroha Petit niets voor jou is als je meer op zoek bent naar een quick fix. Dit is echt trage masturbatie to the next level. 

Enig minpuntje is dus dat het wegwerp is. En dat blijft wel wat lastig. Ik hoop dat het redelijk afbreekbaar is, aangezien het uit zoveel water bestaat, maar dat is misschien wat mijn naïeve kant. 

Je koopt de Iroha Petit hier voor €7,99.

4 thoughts on “Sextoy Review: Iroha Petit

      1. Dat komt inderdaad in de richting… maar eigenlijk zou het iets groter moeten zijn en je handsfree zou moeten kunnen gebruiken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *