Sextoy Review: GVibe3

Dit is zo’n speeltje waar ik echt al super lang heel erg benieuwd naar ben: de GVibe! Het is een toy die ik al jarenlang op verschillende plaatsen voorbij zag komen: ze hebben hem in heel veel seksshops, in webshops, op beurzen, …
Ik sprak de mensen van GVibe aan op EroFame en kreeg deze GVibe3 thuis gestuurd. Weer zo’n uitpak moment waarbij ik niet kon wachten om het speeltje uit te proberen! 

Van GVibe heb ik trouwens al eerder de Bioskin Jack 2 mogen uittesten. En hoewel het nooit mijn favoriete toy geworden is, is het zeker wel een aangenaam speeltje.
Deze GVibe3 is hun iconische model waar ze naar mijn gevoel bekend door geworden zijn. En toegegeven: het is ook echt iets helemaal anders dan veel andere speeltjes. En er zijn heel veel mensen best wel enthousiast over. Ik kan dus niet wachten om te beginnen testen.

De verpakking

De GVibe verpakkingen zijn echt de MAX! 🙂 Het zijn namelijk geen rechthoekige verpakkingen, zoals met de meeste andere speeltjes het geval is. De GVibe toys zijn verpakt in een soort ronde koker met een touwtje eraan en de Engelse vlag op het deksel. Heel stylish en helemaal anders dan veel andere merken dus. 

Iets minder eraan vind ik dat je het speeltje er moeilijk weer in krijgt en dat je de doos dus absoluut niet kunt gebruiken om je GVibe in te bewaren. Maar je krijgt er wel een satijnen opbergzakje bij, dus dat maakt veel goed. Het wil alleen wel zeggen dat je de doos dus eigenlijk sowieso weggooit. Gelukkig is ze bijna volledig gemaakt van karton, op de kleine mouchekes waarmee het speeltje recht gehouden worden.

Daarnaast krijg je er ook nog een oplaad-kabeltje bij. De kabeltjes van GVibe zijn rood en heel erg herkenbaar. Leuk!

Opladen

Het kabeltje klikt magnetisch vast op de onderste 2 metalen puntjes op het speeltje. De magneet had ietsje sterker gekund, maar als je de GVibe3 stabiel neerlegt, is dat op zich echt helemaal prima. Je klikt het magneetje er gewoon op en stopt het USB-kabeltje in een USB stopcontact. 

Het speeltje is aan het opladen zo lang de lampjes knipperen. Als ze constant blijven branden is de batterij volledig geladen.

Reinigen

De toys van GVibe zijn gemaakt van hoogwaardige en degelijke silicone. Dat maakt ze ook heel erg makkelijk om te reinigen. Ze zijn ook helemaal waterdicht en mogen dus volledig onder de kraan, in de douche en zelfs in bad. Voordeel daaraan is natuurlijk dat je de GVibe3 makkelijk kan onderdompelen en afspoelen met water.

Op zich is dat zeker voldoende qua reiniging als je speeltjes van een degelijk materiaal gemaakt zijn, maar ik hou er toch van om ze ook eventjes te wassen in een sopje met milde zeepvrije zeep. En daarna spray ik mijn speeltjes ook altijd nog eens in met Toy Cleaner. Meer over het reinigen van je speeltjes lees je hier.

Knopjes

Alle GVibe speeltjes hebben een mooi knoppen-systeem: een + en een – waar je het speeltje respectievelijk mee Aan en Uit zet en dus ook harder en zachter. De middelste knop is om te zappen tussen de 6 vibratie-standjes. Elk van die standjes hebben ook 10 verschillende snelheden (denk ik, het is soms moeilijk om ze te tellen) waarop je ze kan laten vibreren. 

Ik hou heel erg van de 3 knoppen en nog meer van de ring om het speeltje mee vast te houden. Al heb ik me ook al vragen gesteld bij waarom het een halve ring is naar de voorkant toe. Met glijmiddel en smalle vingers, glippen diezelfde vingers zo door die halve ring. En dat kan vervelend zijn. Het blijkt esthetisch te zijn: de halve ring lijkt (met wat verbeelding) op een G. 🙂 Achja… 

De Test

De GVibe3 belooft een vibrator te zijn met heel erg veel mogelijkheden. Je kan het speeltje echt op ontelbaar veel manieren gebruiken en ik moet ook echt zeggen dat het een unieke toy is. Je kan de 2 deeltjes samen duwen en de toy in 1 keer inwendig gebruiken. Maar je kan de 2 delen ook perfect uit elkaar houden en spelen met 1 deel inwendig, het andere tegen je clitoris. Of wat dacht je van een stukje anaal en het andere vaginaal? Rond de penis? Penis en balzak? Stimulans voor de vulva? Zoals ik al zei: zóveel mogelijkheden! 

Maar dan is de vraag natuurlijk al snel: maakt de GVibe3 dat ook waar?
Ik moet hier even nuanceren. Dit is echt een iconische toy. Dus de verwachtingen bij dit speeltje waren hoger dan de verwachtingen die ik bij de meeste speeltjes heb. Dat is misschien niet helemaal fair.

Ik ben ook iemand die écht heel erg van hele diepe vibraties houd. En de vibratie van de GVibe3 is naar mijn gevoel relatief dun. Ze zijn wel krachtig (of je kan ze krachtig zetten), maar het blijft een vibratie die moeilijk door je hele lijf trekt. Kan prima werken voor sommige lichamen, maar dus iets minder voor dat van mij.

Daarnaast vind ik het gewoon geen handig speeltje. Ik begrijp het idee van de 2 uit elkaar gaande stukjes. Ik snap wat ze ermee wilden bereiken en het is echt goed gevonden. Alleen werkt het niet altijd zo perfect als ik gehoopt had. Het is geen intuïtieve toy. Ik moet er echt over nadenken. 

Als ik de 2 stukjes tegelijkertijd inwendig wil gebruiken, moet ik ze eerst samen duwen om ze te kunnen inbrengen. Dat voelt relatief onhandig: 1 hand aan het begin van de GVibe, een andere aan het uiteinde voor balans. Eens het speeltje inwendig zit, gaat het wel prima om een stootbeweging te maken, maar let op dat je de GVibe niet net iets te ver naar buiten brengt. Want dan moet je hem dus handmatig weer inbrengen. Voeg daar ook nog heel wat waterbasis glijmiddel aan toe, en je kan je al voorstellen dat dit best wel een gedoe wordt.
Het voelt op zich echt wel helemaal prima, maar het is gewoon echt onhandig.

Ik hoopte vooral dat deze GVibe3 het goed zou doen omdat ik er van hou om mijn hele vulva tegelijkertijd te kunnen stimuleren: de hele lengte. En het leek me zalig om zo’n stukje te kunnen inbrengen en het andere deel dan tegen mijn clitoris te laten vibreren. Maar dat lukt me dus maar niet. Mijn clitoris zit fysiek gewoon te dicht tegen mijn vagina aan. Dus dat buitenste deel raakt mijn clitoris dus echt heel moeilijk. En het inwendige deel is dan naar achteren gericht en ook dat is gewoon niet zo interessant voor mijn vagina: de G-spot zit naar voor in de vagina, naar de buikwand toe.

Na al deze commentaar, moet ik er ook wel bij zeggen dat ik geen probleem heb om een orgasme te krijgen met deze GVibe 3. De vibraties voelen best ok en je vindt altijd wel een manier die voor jou behoorlijk goed aanvoelt.  

Conclusie

Het valt dus eigenlijk allemaal wel mee. De GVibe3 geeft veel mogelijkheden en ik kan me zo voorstellen dat dit voor sommige lichamen echt heel goed werkt. Maar jammer genoeg voor mij dus niet echt. Ik vind de vibraties te licht en de 2 aparte deeltjes te ongemakkelijk om de GVibe echt vaak te willen gebruiken. 

Daarnaast denk ik dat de GVibe3 wel prima kan zijn als je op zoek bent naar een iets lichtere vibratie en een vibrator met veel mogelijkheden (zowel voor jou als voor je partner). 

Je koopt hem bij Bol voor ongeveer €70 (wat echt een koopje is, want normaal kost de GVibe3 echt een pakje meer).

2 thoughts on “Sextoy Review: GVibe3

  1. Naar deze review keek ik uit.
    Ik hoopte na de positieve review van Tesstesst over de gvibe 2 dat de gvibe 3 tenminste goedgekeurd zou zijn qua vibraties..
    Echt zo’n speeltje met verdeelde reviews 🙁

    1. Ik weet het… Het was ook echt een moeilijk speeltje om te reviewen. Ik zie of voel er zelf gewoon niet echt de meerwaarde van. Het doet het niet helemaal voor mij. Maar ik krijg best wel wat reacties van mensen die hem dan weer geweldig vinden. Echt niet makkelijk. Stuur me gerust een mailtje als je nog vragen hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *