Sextoy Review: de FUN Factory Be.One!

FUN Factory… Het is een merk waar ik echt van hou. Nee, niet alles wat ze maken werkt even goed voor mijn lichaam, maar de kwaliteit van hun speeltjes is echt top. Ze zijn creatief, heel erg vernieuwend, uniek en nog zo veel meer. Daarnaast maken en designen ze alles nog volledig in Europa (in Bremen in Duitsland). Van het ontwerp tot en met de laatste afwerking. (en ja, ook de onderdelen die ze gebruiken zijn Europees 🙂 ). Iedere keer ze met iets nieuws op de markt komen, ben ik dan ook super benieuwd! Toen ik deze Be.One de eerste keer zag, dacht ik eerlijk: “Waar komen ze nu mee? Zo’n dingen bestaan toch al?”

De Be.One is een speeltje dat je tussen je vingers plaatst. Het werkt als een soort 6e vinger. En ik twijfelde dus in het begin. Want er bestaan best al wel wat speeltjes die je op je hand kan schuiven of op je vingers vast maakt (neem bijvoorbeeld de DiGiT van Hot Octopuss). Je hebt zelfs ook al speeltje die je tussen je vingers kan klemmen. Maar heel vaak zijn deze systemen ongemakkelijk: je krijgt je vingers er niet rond of door, je moet te veel druk zetten om het speeltje te kunnen vasthouden enzovoort. Bovendien vraag ik me dan ook vaak af wat de meerwaarde ervan is. Ik was dus eerder sceptisch, toen ik de Be.One voor de eerste keer zag. 

Maar dat veranderde heel erg snel toen ik de Be.One mocht vasthouden en bekijken op EroFame (een grote beurs in Duitsland) en waar ik er ook een degelijke uitleg bij kreeg. De Be.One is niet zomaar een 6e vinger. Het is een echte tool om voorspel en aanraking uitdagender en meer bijzonder te maken. Ideaal voor beginners én gevorderden. Het is ook echt een uniseks speeltje: het werkt op alle lichamen. Ik kan je nu al zeggen: wauw. Gewoonweg wauw!

Het doosje van de Be.One is zoals alle FUN Factory doosjes heel stijlvol en volledig gemaakt van karton.
Mooi, klein en erg ecologisch doosje.

Details

Zoals alle FUN Factory speeltjes, komt ook de Be.One in een leuk en eenvoudig kartonnen doosje. FUN heeft geen enkel plastiek in hun verpakkingen en alles ziet er toch heel erg stijlvol uit (ja, dat kan dus!). 

In het doosje vind je het speeltje in een klein, nogal futuristisch uitziend doosje. Heel handig om de Be.One in te bewaren, mee te nemen, wat dan ook. Onderaan het doosje zitten gaatjes, zodat je de Be.One er ook in kunt laten drogen. Het had extra handig geweest als je de Be.One er ook ineens in had kunnen opladen, maar dat kan dus helaas niet.

Daarnaast krijg je ook nog een beknopte handleiding (die zou wat uitgebreider kunnen, maar ze lossen het op met een QR-code). En dan krijg je er natuurlijk ook nog een oplaad-kabeltje bij. Zoals alle FUN speeltjes, laadt ook de Be.One op met een magnetisch systeem dat je gewoon op de 2 metalen puntjes op het speeltje klikt. 

De Be.One heeft maar 1 knopje. Het speeltje heeft 5 snelheden, dus 1 knopje is in dit geval wel genoeg. Ik weet ook niet zeker waar ze er meer hadden kunnen plaatsen, dus 1 zal wel volstaan. Als je er langer op duwt, gaat de Be.One Aan of Uit. Als je kort duwt, verandert de snelheid. Er zijn 4 gewone vibratie-snelheden (steeds harder) en dan ook nog een golf-vibratie, waarbij het heel langzaam harder en weer zachter gaat.
De Be.One heeft ook een reis-slot: als je langer dan 2 seconden op het knopje duwt, gaat het speeltje op slot. Het reisslot weer afzetten doe je door weer langer dan 2 seconden te blijven duwen. 

De Test

Ik had het speeltje intussen al een aantal keer in mijn handen gehad, dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Het idee achter de Be.One is dus dat je het speeltje kan gebruiken als een 6e, vibrerende vinger, maar dat je er ook gewoon je echte vingers door kan doen vibreren. En dat werk verrassend goed. De vibraties zijn zo diep dat ze gewoon doorgegeven worden aan je vingers, dis dan helemaal gaan mee vibreren. Het voelt echt zalig voor massages, strelingen, eenvoudige aanrakingen, vingeren, wat dan ook! 

Het enige wat ik op voorhand ook al opgemerkt had, is dat je die zachtere aanraking niet meer voelt op een ander lichaamsdeel, omdat je eigen vingers de vibratie het meest voelen op de plaats waar de Be.One zit: de vibratie in je eigen hand is overheersend bij masturbatie. Dat bleek ook effectief zo te zijn als ik de Be.One alleen wou gebruiken. Ik kan bij masturbatie niet enkel mijn vingers gebruiken om te strelen of echt te vingeren, op dat moment moet ik echt het topje van de Be.One gebruiken om de vibratie goed te kunnen voelen en te ervaren. Eens ik dat doorhad, was de vibratie wel echt heel goed en een orgasme niet ver weg. Maar: er zijn naar mijn gevoel wel betere opties voor solo-sex. 

Samen?

Uiteraard is deze Be.One dan ook vooral gemaakt om samen te gebruiken. En dat was meteen een echte voltreffer.
Ik hou er meestal niet van om mijn vibrator door te geven aan mijn partner. Zeker krachtige speeltjes kunnen bij een kleine foute beweging al echt pijnlijk zijn voor mij. Maar de Be.One plaats je dus tussen je vingers om er dan mee te gaan strelen en stimuleren. En dat geeft een extra stimulans aan vingers die gewoon hetzelfde doen als anders. Het werkt echt verrassend goed. 

Leuk aan de Be.One is ook dat het echt een uniseks speeltje is. De vibraties zijn heel leuk voor iedereen en voegen iets extra toe aan de normale manier van vrijen. Of je nu een penis hebt of een vulva of wat dan ook: vingeren, aftrekken, strelen, … Je kan er echt vanalles leuker mee maken.

Wat ik ook echt super vind aan de Be.One is dat het speeltje zo makkelijk te integreren is. Het is klein en het stoort echt helemaal niet als je het tussen je vingers hebt, je zou het zo kunnen vergeten. Echt heel fijn voor als je al wat meer ervaring hebt met speeltjes, omdat het zo anders is dan anders. En voor beginners, want het is klein en je kan je normale manier van stimuleren behouden. 

Conclusie

De Be.One is een speeltje dat niet snel zal verdwijnen uit mijn slaapkamer. Om alleen te gebruiken is het ok, maar daarvoor verkies ik andere speeltjes (zoals de Volta 😉 ). Maar samen is deze toy echt fantastisch. Het geeft een extra touch aan je aanrakingen, zorgt voor een heerlijk voorspel, hoogtepunt, wat je wil. En het is leuk voor beginners én gevorderden. Kan eigenlijk gewoon niet beter! 🙂

Je koopt de Be.One bij Loveware voor €69,90

Het speeltje is ook via mij te koop. Stuur me gewoon een berichtje en dan breng ik het voor je in orde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *