Sextoy Review: Dame Eva II

Een tijdje geleden stuurde M. van Easytoys me. Ze vertrok op vakantie en vroeg zich af of ik ervoor toevallig nog wat dingen wilde om te testen. Love dit soort van mails! 😄 Dus ik besloot om voor enkele toys te gaan die gewoon al lang op mijn wishlist staan. Zoals deze Dame Eva II (die ik voor de gemakkelijkheid gewoon Eva ga noemen in deze review)!

De Dame Eva is een hele kleine toy die een beetje op een kevertje lijkt. De beentjes plaats je tussen je vulvalippen en dan blijft de Eva handsfree op z’n plaats zitten tijdens de seks. Of dat is toch de bedoeling… De mensen achter het merk Dame zijn twee vrouwen. De ene ingenieur, de andere seksuologe. En samen besloten ze dat seksspeeltjes er ook echt anders kunnen uitzien!

Details

De Eva is verpakt in een stijlvolle verpakking. Al is het verschil tussen stijlvol en klinisch soms wat moeilijker te omschrijven. Het voelt in elk geval zeer Scandinavisch. De doos is wit met groene en andere kleuraccenten. Past mooi bij de redelijk uitzonderlijke donkergroene kleur van de Eva.

Als je het kartonnen omhulsel eraf schuift, vind je onderin ook weer een mooie, stevige groene doos. Binnenin vind je de Eva in een oplaad-stationnetje. Echt heel mooi gedaan allemaal! Ik vind het echt heel luxe en kan me zo voorstellen dat je de Eva op deze manier gewoon op je nachtkastje laat staan.

Opladen doe je dus gewoon door de Eva in het laad-station te plaatsen en uiteraard de kabel in een stopcontact te steken. Ik had eerlijk gezegd wel even wat moeite om het doosje open te krijgen, maar dat was echt enkel de eerste keer, erna gaat het allemaal heel vlot.

De Dame Eva is ook helemaal waterdicht en kan dus helemaal onder de kraan om te reinigen. En dat is maar goed ook. Want door die gekke kever-achtige vorm, is het niet meteen de aller makkelijkste toy om te reinigen. Meer over het reinigen van je toy, lees je hier.

Qua knopje is het dan weer allemaal super gemakkelijk. Er is er namelijk maar één, aan de bovenkant van de Dame Eva. Door hier langer op te drukken zet je de Eva Aan of Uit. En als je kort drukt, zap je door de 3 verschillende standjes. Super easy en dat is fijn zo ook. Alleen qua snelheden en standjes had het naar mijn mening iets uitgebreider gemogen. Drie is wel erg weinig en voelt ook een beetje als “niet van deze tijd”…

De test

Speetjes om samen te gebruiken. Ik heb er algemeen geen super mega ervaringen mee. Voor mij zijn ze vooral vaak moeilijk te testen, want dan moet ik ze integreren met mijn partner en ik heb vaak lieven dat dat een moment is voor ons twee, zonder heel het getest… Maar de Eva bleek redelijk makkelijk te integreren. Alsof het er amper was eigenlijk, het ging echt vanzelf. Of toch de eerste keer… 🙂

Je plaatst de Dame Eva dus tussen je vulvalippen, met de 2 flexibele beentjes. En ja, dat gaat de ene keer al een pak vlotter en stabieler dan de andere. De eerste keer dat ik de Eva gebruik, met partner, experimenteer ik op voorhand al een beetje. Goed veel glijmiddel erop, zachtjes tussen mijn vulvalippen plaatsen, zien dat alles goed zit…

En tijdens het vrijen loopt dat eigenlijk behoorlijk goed. De Eva blijft goed zitten, zolang ik geen te zotte toeren uithaal of de zwaartekracht niet te hard tart. Het knopje is ook vlot te bereiken en mijn partner heeft er heel weinig “last” van. Hij voelt het uiteraard wel, maar het stoort hem niet. Heel goed begin van de test dus!

Nog meer testen

De volgende test-pogingen verlopen wat minder vlot. Ik bereid wat minder voor en grijp gewoon naar de Eva op een moment dat in denk: nu wil ik iets extra. En dat valt tegen… Ik krijg het speeltje moeilijk goed vastgeklemd tussen mijn vulvalippen. En dat is best frustrerend… Je wil gewoon dat dat soort zaken redelijk vanzelf gaan in “the heat of the moment.”

Daarnaast heeft de Eva wel echt een hele fijne vorm. Het is een kleinere toy die, als je hem op z’n plaats krijgt, gewoon echt tussen je vulvalippen past én tussen 2 lichamen, zonder problemen. Dat is eigenlijk eerder uitzonderlijk.

Wat ik wel al snel ontdekte, is dat het op z’n plaats blijven zitten goed lijkt te werken als ik mijn tijd neem op voorhand. Dan lukt de positionering goed en blijft de Eva beter zitten. Als ik het wat gehaast wil doen, lukt het echt opvallend minder goed. Ik meld hier graag even bij dat mijn vulvalippen misschien eerder aan de kleine en vlezige kant zijn, ik kan me echt voorstellen dat dit wel degelijk een verschil kan maken.

De vibratie is voor mij ook niet zo wauwie als ik gehoopt had. Ze voelt best krachtig, maar ook scherp. En naar mijn gevoel raakt het me vooral net niet goed genoeg en daar zou een diepere vibratie echt mee kunnen helpen. 

De Dame Eva blijkt een speeltje dat perfect zou kunnen werken voor mij, mochten er enkele aanpassingen aan gebeuren. Iets makkelijker op z’n plaatst te zetten en te houden bijvoorbeeld. En daarnaast ook gewoon een diepere en meer aangename vibratie, dat zou echt al veel doen. Qua vorm en plaatsing van het knopje ben ik verder eigenlijk echt enthousiast. En ook de manier van opladen en bewaren vind ik gewoon super.

Conclusie

Ik vermoed dat je dat stukje hierboven eigenlijk als een soort van conclusie kunt zien: de vorm is echt goed gevonden en be basis van de Dame Eva is echt heel goed. Maar er zijn wel wat puntjes van verbetering mogelijk. Zo zou de Eva wat beter op haar plaats kunnen blijven en ook de vibraties kunnen echt nog wel wat extra diepte gebruiken. 

Maar het design van zowel de Eva zelf als het oplaadstation en de verpakking zijn echt goed doordacht en fijn in gebruik. Ik kan hier echt wel aan gewoon worden! 

Interesse in de Dame Eva? Je koopt het bij Easytoys voor €160,99.
De groene is momenteel in korting voor €97,99! Echt een koopje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *