Sextoy Review: Je Joue Uma. Ik hou van die vibraties!

Je Joue is een merk waar ik echt heel veel liefde voor voel. Ze zijn zo eerlijk en oprecht en doen echt hun best om geweldige speeltjes te maken. We hebben de Je Joue Uma in de winkel bij Loveware en het is een speeltje dat me echt heel erg aanspreekt. Toen ik enkele van hun toys mocht kiezen, wist ik dus meteen dat de Uma er bij moest zitten. 

De vorm is relatief basis. Het is een harder speeltje, gemaakt van silicone en met een gebogen vorm. Bovenaan is het wat dikker om dan in het midden wat dunner toe te lopen en naar beneden toe weer breder. Dat zegt me dat deze Uma echt gemaakt is voor G-spot stimulans, maar dat het speeltje ook prima zou kunnen zijn om gewoon op je clitoris te gebruiken.

De verpakking van de Je Jou is prachtig, met bloem-accenten in een kleur. Subtiel en stijlvol.
De prachtige verpakking van de Je Joue Uma.

De verpakking van de Je Joue Uma

De Je Joue verpakkingen zijn over het algemeen echt prachtig! De kleur van de doos is aangepast aan de kleur van je speeltje. Ik heb een roze Uma, dus de doos is ook roos. De andere speeltjes die ik kreeg van Je Joue hebben andere kleuren en de doosjes dus ook. Vind ik wel fijn, dat ze dat aanpassen. 

Er staat ook niets gender-gekleurd op de doosjes. Alles is heel proper en in het midden gelaten. Iedereen kan dit speeltje gebruiken.
Het oplaadkabeltje en de handleiding zijn proper opgeborgen in het zwarte “doosje” aan de zijkant. 

Opladen

De speeltjes van Je Joue laden op met een magnetische oplader. Je klikt de laadkabel magnetisch vast op de onderkant van het speeltje, over de knopjes. Dat is wel anders dan bij de meeste andere magnetisch oplaadbare speeltjes, die meestal gewoon 2 metalen knopjes hebben daarvoor.
Boven het Je Joue logootje staat er een klein hartje dat knippert als het speeltje oplaadt en constant brandt als het helemaal geladen is. 

Proper maken

Uma is gemaakt van hele kwalitatieve silicone. Dat voel je meteen. Uma is ook 100% waterdicht en daardoor makkelijk te reinigen. Gewoon met wat warm wat en eventueel een beetje milde zeep. Een toycleaner erna is ook wel aan te raden om alle bacteriën echt te verwijderen. Meer info over het reinigen van je speeltjes lees je hier. 

Knopjes van de Je Joue Uma

Uma heeft 3 knopjes. Met + zet je het speeltje aan en kan je de vibraties sterker zetten. Met – zet je de vibraties weer minder en kan je Uma ook uitschakelen door er net iets langer op te duwen. Het middenste ~ knopje gebruikt je dan weer om van vibartiepatroon veranderen. Er zijn 7 patronen (waarvan 1 gewoon rechtlijnig bzzzzz en 6 intervallen bzz-bzz-bzz) en die kan je elk ook nog eens 5 keer harder zetten. Veel keuze dus. 

De Test

Ik voelde het al meteen toen ik de Uma aan zette: de vibraties zijn heerlijk diep. Dat wist ik natuurlijk al omdat ik nog al speeltjes van Je Joue getest heb: de Rabbit Bullet en de Mimi Soft. Het lijkt wel alsof Je Joue een hele eigen soort van vibratie heeft uitgevonden. In de traagste stand voel je de vibratie echt precies schokken, het lijkt wat of het speeltje dzz-dzz-dzz doet in een heel erg snel tempo. In het begin twijfelde ik wat of ik dat wel fijn zou vinden, maar ik weet intussen al wel dat dat absoluut het geval is. 

Voor uitwendige stimulans vind ik dit soort van hele diepe vibratie alvast helemaal geweldig. De vorm van het speeltje is niet altijd helemaal ideaal om uitwendig te gebruiken, naar mijn mening. Daarvoor had de kop misschien nog net iets platter mogen zijn. Ik heb uitgetest of je eventueel ook het onderste stukje van de vibrator zou kunnen gebruiken uitwendig (dus het dikkere deel tegen de clitoris, het dunnere in de hand), maar dan komen de vibraties er niet goed genoeg door. Uiteraard kan het gepunteerde kopje wel prima zijn als je eerder van gerichtere pin-point (dus op 1 specifiek punt) stimulans houdt. 

Uiteraard gebruik ik bij uitwendige stimulans ook al glijmiddel (op waterbasis, anders kan je speeltje beschadigd raken), maar als het de Je Joue Uma inwendig gaat gebruiken is het naar mijn gevoel nog veel belangrijker. Ik breng dus wat waterbasis glijmiddel aan op de Uma. Doordat het zo’n glad speeltje is, gebruik ik liever een waterbasis glijmiddel met een dikkere textuur, dan blijft het er een beetje beter op liggen. 

De Uma voelt heel fijn aan. Hij glijdt makkelijk naar binnen en de vibratie voelt heel erg goed. Maar om mijn G-spot goed te kunnen stimuleren, moet ik echt wel wat druk kunnen zetten. En daarvoor is de Uma naar mijn gevoel dan weer niet gebogen genoeg. Het is wel een heel fijn gevoel, maar nét niet dat wat ik zoek en nodig heb. 

Conclusie

Ik vind dit echt een hele goede vibrator. Echt een speeltje dat ik er regelmatig automatisch bij neem. En dat komt dan vooral door de hele zalige trillingen van deze Uma.
Alleen is deze Uma het voor mijn lichaam op veel vlakken nét niet. Het voelt allemaal super, maar raakt me net niet goed genoeg daar waar ik het zou willen. Al krijg ik er verder wel hele zalige orgasmes mee. Moeilijk vak is het, dit testen! 😀 

De echte conclusie is dus: dit is een top speeltje. Het werkt prima en de trillingen zijn geweldig. Op zoek naar een vibrator die wat harder is en een heerlijke gladde textuur heeft? Op zoek naar een gewone, hele degelijke, stevige en zalige vibrator? Deze Je Joue Uma is echt de max. 

Te koop bij Loveware voor €95.
Je kan hem ook kopen via bol voor net geen €76 (jammer genoeg, want dat is echt geen correcte prijs, maar bij deze weet je dat ook :))

3 thoughts on “Sextoy Review: Je Joue Uma. Ik hou van die vibraties!

 1. Telkens als ik zie dat er een review bijgekomen is hoop ik dat het die van gvibe of sweet treat is.
  Een enthousiaste review van een ongekend speeltje is natuurlijk ook altijd leuk, maar mijn wishlist is nu wel al lang genoeg is. Vanaf nu hoop ik nog enkel te schrappen 🙂
  Ik heb trouwens gezien dat de icicles 55 op jouw wenslijst staat: ik heb deze net aangeschaft. Ik vind hem dun uitvallen. Tenzij dat jouw voorkeur is, raad ik je aan de icicles 5 of de purple rain te proberen.. Of eentje die ik nog niet heb natuurlijk, ik hou van glas 🙂
  Het zou trouwens leuk zijn als er hier een aanrader-rubriek zou komen van de lezers. Bij Luna (Climaximaal) was er vroeger een ‘in het nachtkastje van’, ik mis zo’n rubriek wel.

  1. Hihi, ik kan je al verklappen dat de Sweet Treat review nu heel snel online zal komen (morgen misschien zelfs wel). Gvibe staat ergens half tot eind februari op de planning.
   De Icicles 55 heb ik al 🙂 Ik was alleen niet meteen van plan om hem te reviewen, aangezien ik nog genoeg heb liggen.:D Voor mij is die maat relatief ok, mijn lichaam heeft het niet zo met hele grote speeltjes. Maar ik bekijk de andere zeker ook eens! Ik hou ook van glas, dus er mogen er altijd bijkomen!
   Leuk idee van die rubriek! Daar kruipt alleen heel wat tijd in en die heb ik momenteel niet meer over, vrees ik :/ Maar ik bekijk het eens, wat de mogelijkheden ervan zouden kunnen zijn! Bedankt voor de tips!

   1. Leuk, ik blijf de site in het oog houden!
    Ik hou heel veel van glas, vooral het temperatuureffect. En de prijs is meestal mooi meegenomen, tenzij je naar die van Phallix kijkt (wat zijn die mooi!).
    Wat die rubriek betreft: ik lees vooral graag wat een ander als topper en flopper heeft (hoewel ik die rubriek meestal gans las).. Nu zoek ik meestal naar reviews van een bepaald speeltje of lees ik de sites van de testers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *