Sextoy Review: Hot Octopuss Amo

Ik kreeg deze Amo een paar maand geleden op EroFame van Hot Octopuss zelf. Aangezien de Amo toen nog maar net uit was, besloot ik eerst de DiGiT te reviewen.
Mijn eerste idee was dat de 2 speeltjes eigenlijk best wel hard op elkaar lijken. Van de DiGiT was ik best wel heel tevreden, dus echt fout gaan kan het met de Amo sowieso al niet meer, lijkt me. 

De Hot Octopuss Amo is een kleine bullet vibrator. Ik vind de naam dus wel leuk gevonden (am(m)o, bullet, …). De vibrator is krachtig en heeft een heerlijke diepe vibratie en een kopje met een gepunte kant. 

De prachtige verpakking van de Hot Octopuss Amo
De prachtige verpakking van de Hot Octopuss Amo

Verpakking

De verpakkingen van Hot Octopuss zijn echt heel mooi. Langs de buitenkant zijn ze gemaakt van blinkend karton, in het geval van deze Amo is het doosje roze. Op de zijkanten en achterkant vind je alle informatie over het speeltje. De Engelse vlag prijkt op de bovenkant van het kleine doosje. 

Binnenin vind je de Amo in een recycleerbaar doosje. Je krijgt er ook nog een oplaadkabeltje en een handleiding bij. Beetje jammer: de Amo komt niet met een opbergzakje. Alle andere speeltjes van Hot Octopuss wel, dus dat vind ik wel een beetje vreemd. Zal wel iets met de goedkopere prijs te maken hebben. 🙂

Opladen

Om de Hot Octopuss Amo te laden, duw je het USB-laadkabeltje met het pinnetje door de Amo. Op de plaats die daarvoor bedoeld is, uiteraard. Aan de andere kant stop je de kabel in een USB Stopcontactje en hopla, de Amo wordt geladen. Er brandt een heel klein lapje op het speeltje dat knippert zo lang de Amo aan het laden is. Als het lampje constant brandt, is de Amo helemaal opgeladen. 

Proper maken

Reinigen is makkelijk. De Amo is helemaal waterdicht en mag dus helemaal onder de kraan én zelfs mee in bad of onder de douche. Ik reinig graag met een milde zeepvrije zeep en gebruik erna ook altijd nog eens een toy cleaner. In principe is dat niet nodig als je zeker bent dat het speeltje gemaakt is van 100% silicone. Maar aangezien je daar eigenlijk nooit helemaal zeker van kunt zijn, is het wel aan te raden om een bacteriën dodende spray te gebruiken. Het voelt voor mij ook veiliger om te weten dat mijn speeltjes helemaal proper zijn, aangezien ik ze tenslotte toch heel erg intiem gebruik. 🙂 Meer over het reinigen van je speeltjes vind je hier.

Let wel op: de Amo heeft kleine hoekjes en kantjes die misschien soms wat moeilijker te reinigen zijn. De knopjes liggen bijvoorbeeld wat dieper in het speeltje en daar besteed je dus best wat extra cleaning-aandacht aan. Het is ook maar een kleine toy, dus bij gebruik van veel glijmiddel (wat ik absoluut aanraad!) en in combinatie met je eigen lichaamsvocht, durft er wel al eens wat “prut” in de rand tussen het silicone en het hardere stukje te belanden. 

Knopjes

De Amo heeft, net zoals zijn grote broertje, 3 knopjes. 1 langs de 1e kant om het speeltje Aan en Uit te zetten en van vibratie-patroontje te kunnen veranderen. En dan ook nog 2 knopjes langs de andere kant om de vibratie harder en zachter te kunnen zetten. 

Ik begrijp waarom ze de knopjes als diepliggende knopjes hebben gemaakt, want dat maakt het heel erg stijlvol. Maar qua bediening had het wel makkelijker geweest als ze bovenop liggend waren geweest. Het is namelijk niet altijd even handig om de knopjes in te drukken zo. En je voelt ook niet altijd even goed of je nu wel echt op het knopje duwt of gewoon hard op het speeltje zelf zit te drukken. 

Daarnaast houdt de Amo heel fijn vast: je legt je middenvinger op de bocht in het speeltje en hebt je andere vingers er rondom. Maar op die manier krijg je echt helemaal geen knop meer ingedrukt… Nu ben ik zelf niet iemand die heel vaak van vibratie-snelheid wil veranderen, dus op zich is het geen heel groot probleem voor mij eens ik mijn favoriete vibratie-stand gevonden heb, maar echt handig is het toch ook niet. 

De test

De vibratie van de Hot Octopuss Amo is even diep en rumbly als die van de DiGiT. Ik wist dus redelijk meteen dat ik de Amo ook heel leuk zou vinden. Dat werd ook meteen duidelijk bij het testen. Alleen vind ik maar moeilijk mijn draai met het gepunte deeltje van de Amo. Ik had precies liever gehad dat ze de Amo net zo plat en rond hadden gemaakt als de DiGiT

Uiteraard is er wel een oplossing voor te vinden: je kan de Amo namelijk makkelijk ronddraaien en gewoon de achterkant gebruiken. Maar: dan ben je de makkelijke houding om het speeltje vast te houden natuurlijk kwijt én dan zitten de knopjes omgekeerd! Helemaal verwarrend. 

Als je zelf meer ven gerichte stimulatie houdt, dan zal het gepunte stukje van de Amo echt heel erg fijn aanvoelen. Maar voor mijn lichaam is het gewoon net iets te scherp. Ook om bijvoorbeeld op mijn schaamlippen en andere lichaamsdelen te gebruiken heb ik liever een rondere, plattere kant. 

Orgasmes krijgen is met de Amo echt absoluut geen probleem. De vibraties gaan zo heerlijk diep door je intieme delen, dat het eerder moeite kost er niet van klaar te komen! Zelfs als je minder fan bent van het gepunte gedeelte, want dan kan je natuurlijk altijd nog voor de andere, plattere kant van de bullet gaan. 

Samen?

Met mijn partner gebruik ik liever de DiGiT dan deze Amo. Vermoedelijk omdat ik het platte deel gewoon makkelijker verdraag. Dat gezegd zijnde zal ik geen van beide erbij nemen om mezelf tijdens het vrijen te bevredigen, daarvoor gebruik ik liever een net iets groter speeltje. Maar om door te geven aan mijn partner om op mij te gebruiken, jep, daarvoor vind ik dit soort kleine toys echt ideaal. 

Conclusie

De Amo is een heel fijn, klein speeltje met een heerlijke diepe vibratie. Ik vind het persoonlijk veel aangenamer om vast te houden dan de DiGiT, maar vind de gepunte kop minder leuk in gebruik. 

Ben je voor gerichtere stimulans en hou je je speeltje graag vast zoals je zelf wil (net als ik :)), dan kan deze Amo echt fantastisch zijn! De knopjes zijn wat wennen en hadden naar mijn gevoel beter gekund, maar daar raak je wel snel aan gewoon. 

Je koopt de Amo voor €49,00 op de site van Hot Octopuss zelf. Ze verkopen hem ook bij Bol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *