Sekstip: Seks plannen, waarom doe je dat?

Het is iets wat veel koppels overkomt: je gaat alle twee werken, er lopen kinderen in huis rond, je hebt een druk sociaal leven, liefst ook nog met veel hobby’s en plannen, daarnaast natuurlijk ook nog je huishouden,…
Je hebt dan nog maar weinig tijd over voor elkaar, laat staan om met elkaar te vrijen. En zelfs als je tijd hebt, is het niet altijd makkelijk die tijd productief samen door te brengen.
Seks komt bij veel koppels niet echt op de eerste plaats.
En dat hoeft ook niet.

Maar een fijn en goed seksleven is wel heel erg goed voor je relatie. Het brengt je als koppel dichter bij elkaar. Je kent elkaar op die hele close manier.
En het is bewezen: seks en een orgasme, je straalt ervan, je voelt je er goed door.

Een andere situatie die ik veel hoor is routineuze seks. Vrijen met elkaar omdat dat “moet”. Ook wel omdat je het fijn vindt, maar je weet van elkaar wat je graag hebt en het is iedere keer hetzelfde. Liefst ook nog eens niet te langdradig, want je hebt nog wel iets anders te doen.
Of gewoon heel erg vaak vrijen. Omdat je dat zo gewend bent. En op den duur is ook hier de fun er wat vanaf.

Maar wat dan?

Ik heb er zelf lang wat afkeurig tegenover gestaan, want seks plannen, dat is toch alleen maar voor koppels die al lang samen zijn? Of voor koppels die elkaar niet meer aantrekkelijk genoeg vinden om zomaar ineens samen in bed te belanden?

Intussen weet ik wel beter. 

Seks plannen kan zalig zijn. Omdat je beide weet wat er gaat komen en wanneer, bereid je je er beide heel goed op voor. Zeker als je elkaar in de aanloop er naartoe ook nog heerlijk over kan teasen.
Stuur eens een uitdagend smsje, wees eens extra lief voor elkaar, drijf de spanning op tot je aan je geplande datum komt.

Gemeenschapelijke agenda’s kunnen erg handig zijn.

De dagen ervoor kan je er op een rustige manier met elkaar over praten. 
Beslis wat jullie gaan doen.
Je kan bijvoorbeeld beslissen om eens extra aandacht aan je partner te geven op jullie geplande seksdate en hem/haar daar voorbereiden. Houdt je partner van massages? Plan dan een heerlijk lange sensuele lichaamsmassage…
Heeft je partner een kleine voetenfetish? Maak daar dan eens werk van. Je snapt het wel 🙂

Is het nodig?

Natuurlijk niet. Niets is nodig, niets moet. Maar probeer het eens.
Je zal merken dat er vanalles intenser wordt.

Wist je dat een vrouw heel erg veel meer tijd nodig heeft dan een man voor ze helemaal opgewarmd is en klaar voor penetratie?
Door te plannen wanneer je graag vrijen en de spanning langzaam op te drijven, bereid je mekaar al op verschillende manieren voor.
Een vrouw die volledig opgewarmd is en in erecte toestand (want ja, ook vrouwen kunnen een erectie krijgen!), zijn ook veel gevoeliger binnenin. Alleen maar voordelen dus.
Wat natuurlijk niet wil zeggen dat je elkaar dan maar meteen moet bespringen… Maar het mag 😀

Tips

Toch geen fan van het woordje “seks” noteren in je agenda?
Er zijn verschillende andere mogelijkheden.

Het makkelijkst is om gewoon vaste dagen af te spreken om te vrijen. Bijvoorbeeld iedere donderdag. Meer is natuurlijk leuk 😀 Maar dat kies je zelf.

En wat dacht je  van een privésauna? Heerlijk om een paar uur samen alleen te zijn en te ontspannen. Plus: je weet op voorhand dat je gaat en wat er gaat gebeuren.
Je kan je dan ook voorbereiden en dingen meenemen die je leuk vindt. Bijvoorbeeld een glijmiddel op silicone basis! Heel fijn om mee te masseren en als glijmiddel te gebruiken. Ook onder water. Aangezien het niet oplost in water, blijft het lekker lang glijden!

Je kan ook eens samen op weekend gaan natuurlijk. Een andere locatie zorgt meteen voor een ander gevoel, een andere sfeer.
Hier kan je ook eens dingen uitproberen die je misschien thuis wat moeilijk vindt. Vibrators en anale speeltjes zijn erg fijn om mee te nemen.

Conclusie

Doe eens iets anders. Stap uit de routine die je samen hebt.
Het maakt je liefdes- en seksleven een pak spannender en zal jullie beide goed doen.

Het klinkt waarschijnlijk logisch, maar ik vind het toch belangrijk mensen eraan te herinneren dat seks met jezelf of met je partner nooit saai mag of hoeft te worden.
Experimenteer, zoek je grenzen, geniet… En bovenal: amuseer je te pletter 🙂

De FUN Factory Volta op de foto koop je bij Loveware, de review hiervan lees je hier.
De Pjur Woman koop jij bij Fantasieshop.be met 10% korting met de code “poppie”. De review van dit silicone glijmiddel lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *