Sextoy Review: Satisfyer Power Flower

Ik stuurde een berichtje naar Satisfyer met de vraag of ik enkele van hun producten zou mogen testen. Dat deed ik vooral omdat ik van Satisfyer al een heel tijd weet dat ze graag modellen kopiëren van andere merken. Vorig jaar kwamen ze met een hele lijn vibrators die allemaal net geen letterlijke kopieën zijn van de FUN Factory vibrators. En ik ben gewoon extreem benieuwd om te weten of ze er ook in geslaagd zijn de ongelooflijke vibraties van FUN te evenaren. 
Tot mijn eigen grote verbazing kreeg ik van Satisfyer niet “enkele” speeltjes, maar gewoon een hele doos vol: 12 speeltjes!! Waaronder dus deze Power Flower!

Op Instagram deed ik een rondvraag welke van de 12 speeltjes ik eerst moest testen en deze “Rode” Power Flower kwam als winnaar uit de bus. Komt goed uit, want hier ben ik zelf namelijk ook het meest benieuwd naar! Deze Power Flower lijkt namelijk verdacht hard op de Volta van FUN Factory. En laat dat nu even mijn favoriete vibrator zijn! 😀 

Op het einde van deze review maak ik een verschil tussen deze Power Flower en de Volta. Verder pak ik deze review net zo aan als anders!

Basic, maar wel ok doosje

De verpakking

De Satisfyer verpakkingen zijn algemeen nogal basis. Gewoon een kartonnen doosje met daarin een plastieken verpakking. In dat plastiek vind je het speeltje, een oplaadkabel en 2 beperkte boekjes. 

Op zich hoeft het ook niet meer te zijn en ze hebben wel gewerkt aan de look van de hele reeks. De dozen zien er op zich wel leuk uit langs de buitenkant. Alleen wil ik dan graag alle speeltjes mee naar huis nemen als ik ze zou zien staan in een winkel! En ik vind het ook wel jammer dat ze niet investeren in een duurdere verpakking die wat duurzamer is. 

Update: de verpakkingen zijn intussen vernieuwd: speelse en mooie verpakking met minder plastiek.

Opladen

Het opladen van deze Power Flower gaat erg makkelijk. Je stopt het witte USB kabeltje in een USB stopcontact en klikt de andere kant van de kabel magnetisch op het speeltje. De lichtjes in het handvat gaan dan knipperen. Als de lichtjes constant branden, is de toy opgeladen. Om je batterij een lang leven te geven, laat je je speeltjes de eerste keer best altijd volledig opladen.

Proper maken

Het reinigen van deze Power Flower gaat relatief ok, maar ik moet toch ook zeggen dat het niet het makkelijkste speeltje is. De Power Flower is gemaakt van silicone en is ook helemaal waterdicht, dus je kan hem makkelijk proper maken onder de kraan met een milde zeep en eventueel een toycleaner. 

Maar tussen die flapjes proper maken, dat is toch net iets minder makkelijk. Het middelste punt van de 3 flapjes zit ook wel relatief diep, dus je moet al vrij goed je best doen om dat allemaal te reinigen. Daarnaast heeft Satisfyer ook heel wat randjes en extra uiterlijke kenmerken toegevoegd (dat zilveren randje), wat voor extra schoonmaakwerk kan zorgen. Allemaal afhankelijk van hoeveel glijmiddel je gebruikt en hoeveel vocht je zelf verliest uiteraard. 

Knopjes 

De Power Flower heeft 3 knoppen (hoera!). Je duwt iets langer op de middelste knop op het speeltje aan en uit te zetten. Dan zijn er nog 2 knoppen voor harder en zachter. Het kostte me even om door te krijgen welke knop voor wat is. Ik bedoel; je ziet het uiteraard wel. Maar als je ermee bezig bent, is dat uiteraard wat lastiger. Het meest vervelende aan de knoppen voor mij is dat je ze ook niet echt voelt. Het is dus wel wat gokken en erg sensitief voelen om te weten waar je vingers zich precies bevinden. Het went wel, maar het is even zoeken. 

De Power Flower heeft een geweldig handvatje/ring, waardoor je het speeltje makkelijk kan vasthouden en de knopjes binnen handbereik hebt. Alle speeltjes zouden zo’n ring moeten hebben! 🙂

De test

Dit is zo’n speeltje dat ik gewoon niet kan laten liggen. Ik moest het gewoon meteen testen. 
Al van bij testronde 1 wist ik gewoon dat ik geen negatieve review kon schrijven over deze toy. 

Ik deed behoorlijk wat glijmiddel op de Power Flower, want ik weet al dat dat soort “lipjes” behoorlijk krachtig kunnen zijn. Al van bij het aanzetten, kon ik horen dat deze vibraties best wel ok zouden zijn.
De Power Flower is wel erg krachtig. In het begin misschien wat té. Ik moest echt zoeken naar de juiste snelheid en de juiste houding, zodat deze lipjes me geen pijn zouden doen.

Je kan de lipjes rond je clitoris laten trillen en op je clitoris, maar dat is voor mij echt heel erg krachtig. Een beetje pijnlijk zelfs. Ik leg de lipjes liever wat platter op mijn clitoris, door het speeltje beetje harder tegen mijn clitoris te duwen. Wat ik vooral fijn vind, is om de Power Flower plat te leggen, de lipjes tegen de ingang van mijn vagina, de bovenkant met ring richting mijn clitoris.

Het is een hele goede vibrator. Al had ik liever gehad dat de lipjes misschien net iets minder gepunt waren. Want dat maakt de Power Flower soms wel een beetje agressief. 

Ik zeg bewust agressief, omdat ik de vibraties van de Flower Power over het algemeen wel heel goed vind, maar ik vind ze precies ook een beetje “scherp”. Ik heb geen idee hoe ik het anders moet omschrijven. Dat komt misschien ook wel een beetje door de flapjes. 

Het idee van 3 lipjes is op zich ook een beetje vreemd. Het middelste stuk is eigenlijk ook te breed om echt rond je clitoris te laten flapperen. Dus dan moet je er al 1 lipje tegen zetten en moet je met de andere 2 ergens anders naartoe. Het is over het algemeen een beetje zoeken, maar ik ben wel zeker dat heel veel mensen echt hun gading zouden vinden met deze vibrator. 

Flower Power vs Volta

Kijk, ik kan niet anders. Ik moet toch even een vergelijking maken tussen beide speeltjes. Dus: hier gaan we dan. 

  • de volta heeft 2 lipjes, de Power Flower heeft er 3. 2 Voelt gewoon logischer aan. Je kan er precies meer mee, ookal krijg je dus minder 🙂 De 2 lipjes kan je bijvoorbeeld makkelijker plat drukken, je clitoris past er beter tussen enzovoort. 
  • ik vind de FUN Factory knopjes logischer. Je voelt ze beter en kan ze dus makkelijker indrukken en van elkaar onderscheiden. Dat is best wel handig als je ermee bezig bent en een standje wil verzetten. 
  • in verschillende andere reviews las ik dat de vibraties niet echt veel verschillen tussen de Volta en de Power Flower, maar ik vind echt absoluut van wel. De vibraties van de Volta gaan dieper en zijn minder agressief. De vibraties van de Power Flower gaan naar mijn gevoel dan weer iets krachtiger, wat minder verfijnd. 
  • de vorm van de 2 speeltjes is toch nog redelijk verschillend. De Volta heeft een smalle, gebogen vorm, terwijl de Power Flower wat boller is. Het eerste ligt mij persoonlijk beter, omdat ik mijn vibrators dus graag plat leg, zodat ze heel mijn vulva stimuleren. 

De Volta blijft dus absoluut mijn favoriet. Maar de Power Flower is echt een heel goed gemaakte bijna-kopie. Echt de moeite. 

Conclusie

Ik zeg het niet graag van een merk dat niet investeert in innovatie en eigen creatieve designs, maar dit is echt een hele goede vibrator. Ja, ik vind hem soms wat krachtig en scherp en ja, ik vind de Volta nog steeds echt beter. Maar deze Power Flower kost ook maar de helft. En dat is echt een behoorlijk prijsverschil. 

Dus: ben je op zoek naar een hele goede vibrator en wil je eens iets anders dan een standaard model? Dan is de Power Flower zeker iets voor jou.
Heb je genoeg budget? Ga dan zeker voor de Volta. Minder budget? Dan is deze Power Flower een leuk alternatief!

Je koopt de Power Flower voor ongeveer €40 bij Bol.

2 thoughts on “Sextoy Review: Satisfyer Power Flower

    1. Nee, geen layons, helaas! Ik kan er wel eens naar vragen, maar algemeen sturen ze gewoon zomaar dingen op, dus kan niet echt gericht vragen wat ik wil 😀 Ik heb de reeks van 7 kleurrijke vibrators, de Pro 2, de Pro 3, de High Fashion, de 2 penisringen en alle geishaballs nog liggen om te testen. Ik heb dus nog wel wat werk! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *