Review: YESforLOV Ultimate Glides, top silicone glijmiddel!

Glijmiddel! I love it! En al zeker als ze van silicone zijn! Dus toen Rebecca van Loveware me vroeg of ik de drie nieuwe Ultimate Glides glijmiddelen van YESforLOV wilde testen, twijfelde ik geen seconde (ik stond zelfs bijna letterlijk te springen van blijheid 🙂). De YESforLOV Massage Integral testte ik al als 1 van de eerste reviews op deze blog, nu is het dus tijd voor deze 3 ultimate glides!

Om te beginnen: waarom zou je drie zo goed als dezelfde glijmiddelen op de markt brengen? Wel, de textuur van elk glijmiddel is anders, de dikte. Je hebt een heel dik glijmiddel, een dun en één ertussenin. Ik heb dan ook besloten om deze review te gebruiken om eens wat uitgebreider in te gaan op deze textuur. Want waarom zou je nu een dikker glijmiddel kiezen? Of net één dat erg loperig is… Here it goes!

Details

De glijmiddelen zitten in mooie grijze doosjes. Binnenin vind je een flesje in een stijlvol grijs/doorschijnend. Daardoor zie je heel goed hoeveel er nog in je flesje zit. De dopjes zijn proper en makkelijk: je kan goed bepalen hoeveel glijmiddel je precies wil nemen.

YESforLOV is een Frans merk en ze maken hun producten ook zo goed als helemaal in Frankrijk. Zelfs de verpakkingen zijn Frans. Vrij lokaal én ecologisch dus. 

Deze drie Ultimate Glide glijmiddelen hebben bovendien geen PH-waarde. Dat wil gewoon zeggen dat ze geen invloed hebben op je lichaam. Ze zijn zo neutraal als maar kan zijn!

De Test

Silicone glijmiddel is echt iets standaard bij ons in de slaapkamer. We gebruiken het echt heel graag, maar hebben ook duidelijk een favoriet. En dat was tot nu toe eigenlijk altijd de Pjur woman. Waarom? Daarvoor geef ik graag eerst even wat uitleg over textuur.

Verschillende diktes

Verschillende glijmiddelen hebben verschillende diktes, een verschillende textuur of een verschil in loperigheid. Hoewel dat op het eerste zicht misschien niet zo bijzonder lijkt of niet zo relevatie lijkt te maken, is dat dus absoluut wel zo. Uiteraard is het helemaal afhankelijk van wat jij fijn vindt, alleen of met je partner, maar ik probeer hier wat voorbeelden te geven van voor en nadelen van de verschillende texturen.

Dik glijmiddel

Een dik glijmiddel doet me nog het meest denken aan een “gel-achtig “product of een dikkere zeep of zo. Het voelt heel “vol” aan, lijkt bijna of je erop kan knijpen. Zo’n dikker glijmiddel heeft als grote voordeel dat het beter blijft liggen. Daarom is het bijvoorbeeld makkelijker om op (houden, metalen,…) speeltjes aan te brengen dan een vloeibaarder glijmiddel. En eigenlijk ook makkelijker op de penis of op een preciezere plaats op de vulva. 

Het legt als het ware een dikkere laag, waardoor het nog langere blijft glijden, maar ook wat voller en misschien stroever (het is niet het juiste woord, maar ik weet niet meteen hoe ik dit anders moet omschrijven) kan aanvoelen. 

Naar mijn ervaring is een dikker glijmiddel dus ideaal om bijvoorbeeld mee te masturberen of met speeltjes te gebruiken. 

Dun en loperig glijmiddel

Waar een dikker glijmiddel doet denken aan iets gel-achtigs, lijkt een dunner glijmiddel qua textuur wat meer op een massageolie. Het is dun en glibberig en kruipt wat makkelijker in je huidplooien. Een dun glijmiddel op waterbasis vind ik persoonlijk wat minder interessant, omdat dat sneller in de huid trekt en dat wil je eigenlijk liever niet.
Een dun glijmiddel op silicone basis is dan wel weer super leuk. Je kan er makkelijk een long lastig lichaamsmassage mee geven, omdat het zo lang blijft glijden. Smeer er je intieme delen (en die van je partner) mee in en je bent helemaal klaar voor een super lange, glibberige vrijsessie. 

Dun glijmiddel is dus naar mijn mening perfect als je ook graag massages geeft en houdt van lange vrijpartijtjes. 

Medium glijmiddel

En dan heb je natuurlijk nog de middenmaat. Een glijmiddel met een gemiddelde dikte is… goed voor alles, denk ik. 😀 Of ook weer niet…
Het glijdt goed en lang, maar is net iets minder ideaal voor massages dan het dunne glijmiddel. Het is dik genoeg om op een speeltje of een lichaamsdeel te blijven liggen, maar minder makkelijk en goed dat een dikker glijmiddel. 

Waarom wel kiezen voor het medium glijmiddel? Het is een hele goede allrounder. Waar het dikke glijmiddel naar mijn mening soms wat vettig durft aanvoelen en het dunne glijmiddel sneller weg lijkt, is het medium glijmiddel het meest algemeen en het aangenaamst om te gebruiken met partner. 

De test van de Ultimate Glide van YESforLOV

Maar wat nu met deze drie verschillende glijmiddelen? Is er dan echt zo’n groot verschil tussen? Het antwoord is simpel: absoluut. Mijn partner en ik kozen resoluut voor de medium, zonder dat ik echt had meegegeven of bewust gekozen voor dat glijmiddel. Het was gewoon snel duidelijk. 

Daar moet ik wel bij zeggen dat wij niet zo vaak masseren en dat we meestal ander glijmiddel gebruiken in combinatie met speeltjes. Dus voor waar ik/wij het voor gebruiken, is het echt heel erg duidelijk: medium is het beste voor ons. 

Dun heeft neiging om te snel overal af te lopen. Soms vind ik dat zalig, als ik echt voor een langzame vulva massage ga bijvoorbeeld, dan is loperig maar zijdezacht echt top. Maar met partner lijkt het precies te snel weg.
Dik heeft gek genoeg hetzelfde effect: het lijkt in mijn huidplooien te kruipen inwendig, waardoor het aanvoelt alsof het sneller weg is. Alles lijkt nog wel vochtig, maar ik heb zelf precies toch liever dat het beter blijft glibberen allemaal. Wel snel opgelost door gewoon een klein beetje bij te nemen. 

Dus ja, de Medium komt voor mij als beste uit de test. Het glijmiddel lijkt wat op 1 van mijn favorietjes van Pjur, dus dat is zeker goed! Maar ondanks mijn persoonlijke voorkeur: dit zijn alle drie echt super goede glijmiddelen. Je kiest best gebaseerd op wat jij/jullie het fijnst vinden in de slaapkamer en voor welke specifieke doeleinden je het glijmiddel wil gebruiken. 

Basic gids

  • Glijmiddel voor massages? Dun glijmiddel is beter
  • Glijmiddel voor speeltjes/masturbaties? Dik glijmiddel is beter
  • Weet je het niet? Kies dan voor een tussenin glijmiddel, dat is goed voor alles maar blinkt ook nergens specifiek in uit. 

Conclusie

De drie Ultimate Glijmiddelen van YESforLOV horen absoluut tot mijn nieuwe favorietjes! Het is echt top silicone glijmiddel!
Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het medium glijmiddel, omdat het bij penetratie beter lijkt te glijden en langer aanwezig blijft, maar alle drie hebben ze hun eigen voordelen en specifieke doelen. 

Dit glijmiddel geeft bovendien ook helemaal geen PH-waarde, waardoor het super veilig is om te gebruiken op en rond je intieme delen. Altijd leuk om te weten. 

Je koopt ze voor €34,90/stuk bij Loveware

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *