Review: YESforLOV Natural Lubricant With Seaweeds

YESforLOV is een merk waar ik al jarenlang heel erg fan van ben. Het is een Frans merk en al hun producten worden ook volledig in Frankrijk gemaakt (doosjes en al!). Zo ook hun laatste nieuwe Natural Lubricant With Seaweeds! Hun allereerste glijmiddel zonder glycerine.

En daar ben ik best wel blij mee! Want over die glycerine valt best wel wat te zeggen. Het is namelijk een vorm van suiker en wordt voornamelijk gebruikt om ervoor te zorgen dat je glijmiddel langer goed blijft. Maar het nadeel eraan is, dat sommige vagina’s er gewoon echt niet goed tegen kunnen. En de ene glycerine is ook de andere niet. Dus best gewoon glycerine vermijden als je snel irritatie ervaart.

Maar dit natuurlijke glijmiddel met zeewier, dus een glijmiddel op basis van algen. En jawel, zeewier is van nature uiteraard redelijk glibberig, dus het lijkt een prima combinatie!

Details

Je koopt het glijmiddel in een gerecycleerd doosje van bruin karton. Stijlvol op een heel bewuste manier. Binnenin vind je een korte handleiding en natuurlijk ook de tube zelf. 

Het glijmiddel heeft een redelijk dikke substantie en is makkelijk te verdelen via de handige dop. Die klik je open en makkelijk weer dicht, waardoor alles behoorlijk proper blijft. 

De test

Deze Natural Lubricant With Seaweeds is een glijmiddel op waterbasis. Dat wil zeggen dat het glijmiddel in je huid trekt als je er op wrijft. En je hoort me al komen: je hebt hier dus ook best veel van nodig om lang te blijven glibberen. (Als je meer wil weten over verschillende soorten glijmiddel, kan je trouwens hier terecht.)

Met speeltjes gebruik ik altijd glijmiddel op waterbasis. Dat is het beste als je wil dat je speeltjes lang mee gaan. Dus tijdens het testen kan ik makkelijk ineens deze Lube met zeewier uitproberen. En dat gaat best goed! Het glijmiddel is geurloos en heeft een redelijk dikke textuur, waardoor het goed op het speeltje blijft liggen. Maar ook niet te dik, dus het smeert ook goed uit. 

Bij het vrijen met mijn partner gebruik ik normaal altijd silicone-basis glijmiddel, dat glijdt veel langer en voelt wat satijnzacht aan. Mijn partner is normaal altijd de eerste om aan te geven als ik subtiel op waterbasis overschakel (wat dat moet getest worden 😉 ). Maar deze keer… gaf hij geen kik. Het glijmiddel passeerde gewoon. Wat wil zeggen dat het echt een heel aangenaam glijmiddel is, dat niet snel plakkerig aanvoelt. 

Daar wil ik wel graag even aan toevoegen dat ik waterbasis glijmiddel na een tijdje altijd wat plakkerig vind worden. En zeker als je zelf niet zo super veel vocht aanmaakt (kan gebeuren, je lichaam en je hoofd zijn niet altijd helemaal mee 😉 ). Voel je dat het wat te droog wordt? Neem dan ook gewoon wat extra glijmiddel bij. Dat maakt echt alles leuker!

Maar ondanks dat, voelt het glijmiddel echt heel natuurlijk aan. Het is een fijne aanvulling op mijn eigen vochtigheid en mijn vagina lijkt best blij te zijn met de zachtheid en de kwaliteit. Het feit dat het de test doorstond met speeltje en erna ook met partner is echt een grote meerwaarde voor mij!

Conclusie

Ik ben heel blij met dit nieuwe glijmiddel van YESforLOV. Deze Natural Lubricant With Seeweads voelt verrassend natuurlijk aan. Lekker zachte textuur, dik genoeg om handig aan te brengen, maar ook niet te dik en dus makkelijk smeerbaar. 

Als je op zoek bent naar een heel natuurlijk glijmiddel met fijne en veilige ingrediënten, dat ook nog eens in Europa is gemaakt, dan is deze Lube met zeewier echt absoluut geweldig! 

Je koopt de YESforLOV Natural Lubricant With Seaweeds bij Loveware voor €24,90.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *