Review: System Jo Gelato – Salted Caramel

Ik kreeg een tijdje terug enkele leuke producten toegestuurd van de fijne online winkel Littlesecret. De Svakom Siren, waarvan de review al online kwam (en ik best enthousiast over was!) en ook dit glijmiddel van System Jo: Gelato met Salted Caramel smaak. Nu ben ik zelf niet zo’n reuzegrote zoetebek, maar mijn vriend wel, dus dit soort glijmiddelen kan voordelen hebben! 😀

Ik ben, naast de smaak, vooral benieuwd naar hoe goed het glijdt en hoe snel het plakkerig aanvoelt. Dit glijmiddel is op waterbasis en waterbasis glijmiddelen hebben daar nogal wel eens last van.

Details

Dit is het eerste glijmiddel dat ik test van System Jo en ik kan meteen al zien dat ze goed nadenken over de details. Het flesje is handig en lek-proof, met grote klik-dop. Het label is duidelijk en speels, heel leuk, met dat snoepgoed-gevoel.
Aan de achterkant van het flesje kan je goed zien hoeveel er nog in zit en tijdig bij kopen, mocht je dat willen. (dit vind ik dus echt belachelijk goed gevonden! 😀 )

Veel System Jo glijmiddelen zijn zonder glycerine, maar in deze Gelato zit er wel glycerine. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, maar glycerine is een vorm van suiker en sommige vagina’s hebben er last van. Het kan dan jeukerig aanvoelen en je kan sneller last hebben van schimmelinfecties. Let hier goed mee op als je hier gevoelig aan zou zijn.
Wil je meer weten over verschillende soorten glijmiddel? Klik dan hier!

De test

Zelf ben ik dus niet zo voor zoet, maar ik kan het wel eens smaken. Bovendien weet ik dat mijn vriend echt zot is van Salted Caramel, dus ik heb hier best bewust gekozen! 😀
We gevbuiken best graag en veel glijmiddel bij het vrijen en vooral bij voorspel vind ik glijmiddel ook echt een must. Zonder voelt alles vaak wat droog en pijnlijk aan. Je zou natuurlijk speeksel kunnen gebruiken of meteen voor oraal gaan, maar dat is voor mijn lichaam vaak ook wat te direct. Dus glijmiddel is echt aangenaam dan. Maar als je voor een glijmiddel kiest zonder smaak, kan je wel eens vervelend uitkomen als je dan uiteindelijk toch nog voor oraal wil gaan… Smaakjes kunnen dus echt fijn zijn bij het voorspel.

Wij gebruiken samen, zeker bij penis-in-vagina-seks, het liefst van al glijmiddel op silicone basis, vooral omdat dat langer blijft glijden en je er dus een pak minder van nodig hebt. Maar als we speeltjes willen gebruiken, wat wel vaker het geval is, letten we ook wat op met die silicone. En een waterbasis glijmiddel vinden dat aangenaam aanvoelt en niet te snel plakt, bleek een echte uitdaging.

Deze Gelato van System Jo is verrassend glad en zacht. Om eerlijk te zijn had ik dit niet verwacht van een glijmiddel met zo’n zoete smaak. Maar uiteraard is er ook geen plakkerige suiker aan toegevoegd, dus zit vermoedelijk een beetje in mijn hoofd.
Voor oraal is dit glijmiddel echt heel leuk. Het heeft best een verfijnde smaak, niet te overheersend, en het geeft ook geen “ik heb glijmiddel in mijn mond” gevoel.

Om mee te vrijen zijn wij beiden nog steeds meer fan van een silicone glijmiddel (leve Pjur Woman!), maar om met speeltjes te gebruiken, vind ik de Gelato Salted Caramel ook best wel fijn. Het ruikt ook zo lekker en zoetig, waardoor je meteen in een soort van tevreden sfeertje wordt ondergedompeld.

Conclusie

Dit is een leuk en goed glijmiddel! De smaak is lekker en niet te overweldigend. Het is zacht en plakt echt niet snel.
Enkel het feit dat er glycerine in zit, zou voor sommige vagina’s een probleem kunnen zijn, daar let je dus best mee op als je hier gevoelig aan bent.

Je koopt deze System Jo Gelato met Salted Caramel-smaak bij LittleSecret voor €19,90!
Momenteel trouwens met 10% korting!
Liever een ander smaakje? Ze hebben er echt verschillende! En je kan ook kiezen voor kleinere flesjes, zodat je alles kan uitproberen

3 thoughts on “Review: System Jo Gelato – Salted Caramel

 1. Ik heb hiervan net de verkoelende H2O versie gekocht.
  En de misting cleaning spray wil ik ook eens testen.
  Ik zoek nog steeds een spray die niet te straf maar toch fris ruikt sinds Fun Factory de spray veranderd heeft.

  1. Ja, verkoelende glijmiddelen zijn zeker ook iets voor mij!
   Zelf gebruik ik geen toy cleaner spray. Ik was mijn speeltjes met een 0,0% zeep van Sanex en erna even in mijn UV-tasje en ik ga er vanuit dat ze minstens zo proper zijn en ze ruiken dan ook best fris!

   1. Ik vind een spray wel gemakkelijk met kinderen in huis (snel gereinigd en neemt geen plaats in). Dat UV-tasje is momenteel nochtans heel goedkoop bij bol.com..
    Ik moet de verkoelende H2O nog uitproberen, ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *