Review: Sliquid Silver

Waaaahaaaa, iedereen die mij een beetje volgt, weet dat ik fan ben van silicone glijmiddelen. Ik hou van hun zijdezachte textuur en van het feit dat ze maar blijven glijden, waardoor je er ook nog eens weinig van nodig hebt. Easytoys stuurde me (als verrassing!) deze Sliquid Silver. Ik had al vaker horen vallen dat dit één van de beste silicone glijmiddelen is die er zijn. Spannend!

Details

De Sliquid Silver zit in een mooi klein “chubby” flesje. Compact en lekker rond. Het dopje werkt met een klik systeem. Dat is makkelijk voor de verdeling, je kan echt goed doseren hoeveel er uit je flesje komt. Maar ik vind het zelf een iets minder proper systeem: er blijft altijd wel wat glijmiddel achter op de bovenkant, waardoor je zo’n beetje een klonterig laagje krijgt. Beetje muggenziften, maar goed. 🙂
Ik vind het flesje verder echt wel mooi. Doorschijnend met een zwart en zilver etiket. Als ik mag kiezen, wil ik graag de hele Sliquid-reeks! Zo mooi vind ik ze. 

Sliquid staat daarnaast als merk gekend om echt heel erg hun best te doen om alleen maar hele degelijke ingrediënten te gebruiken. Zo zit er bijvoorbeeld ook geen glycerine in hun waterbasis glijmiddelen (ik testte hiervan al de Sizzle en de Swirl). Ik verwacht dus echt het beste van deze Silver ook! Meer over verschillende glijmiddelen lees je trouwens hier

De Test

Laat ik om te beginnen nog even meegeven dat silicone glijmiddel niet met speeltjes gebruikt mag worden. Of toch niet met speeltjes van silicone. Dat wil voor mij concreet zeggen dat ik silicone glijmiddelen meestal met mijn partner gebruik en dus wat minder met toys.
In de meeste gevallen vind ik het het interessantst om subtiel een nieuw glijmiddel te introduceren. Ik wacht dan geduldig de reactie van mijn partner af. Gek genoeg voelt hij dit heel vaak en dan vooral als het wat dunnere glijmiddelen zijn. Zoals deze Sliquid Silver. (Ik schreef onlangs ook een review over drie silicone glijmiddelen met verschillende diktes. Als je daar graag meer over wil lezen, dan kan dat hier.)

Ik ging er dus al een beetje vanuit dat er reactie zou komen op deze Sliquid Silver, aangezien het toch wel wat loperiger is dan het glijmiddel dat we meestal gebruiken (Pjur Woman). Maarrrr: er kwam niets. Alles was gewoon helemaal prima. Ook voor mij. De Sliquid Silver voelt zacht aan en blijft effectief heel lang glijden. Je merkt eigenlijk bijna amper dat je het gebruikt hebt. 

Zelf vind ik het het meest aangenaam om glijmiddel erbij te nemen tijdens het voorspel. Je doet een beetje op de penis en/of de vulva en alles voelt zoveel aangenamer. Erna wordt een glijmiddel zoals dit eigenlijk gewoon “vanzelf” mee opgenomen tijdens het vrijen. Het is er gewoon, het helpt waar nodig, maar is ook niet overvloedig aanwezig (tenzij je dat wil). 

Als ik er één nadeel over moet geven, dan is het de vloeibaarheid. De Sliquid Silver is aan de vloeibare kant en daardoor blijft het wat moeilijker ter plaatse liggen. Bijvoorbeeld als je het op een penis of een speeltje wil aanbrengen. Silicone glijmiddel kan bijvoorbeeld heel leuk zijn met anale toys (die niet van silicone gemaakt zijn, maar dus van metaal of glas ofzo), maar dan is een iets dikker glijmiddel vaak handiger. Als is deze Sliquid Silver wel echt glijdend genoeg om ook daar weer heel erg aangenaam te kunnen zijn. Je hebt er dan misschien gewoon iets meer van nodig.   

Sliquid Spark

Ongeveer een jaartje geleden was ik met mijn vriend in Namen, waar ook een super toffe sexshop is (LovelySins). Ik kocht er toen zelf de Sliquid Spark, want de Silver hadden ze op dat moment niet. Het is een zeer gelijkaardig glijmiddel, maar eerder met het effect van de Sizzle. Het wordt warm wanneer je er op wrijft. 

Op zich best een aangenaam gevoel! Een glijmiddel op basis van silicone met een warm effect bij het vrijen! Alleen blijkt het iets te zijn wat mijn partner eerder als storend ervaart. Daardoor heb ik de Sliquid Sprak met veel liefde weggegeven aan iemand die er wel iets aan heeft. Maar mocht jij ook wel van warmte houden: dat bestaat dus! 😀

Conclusie

De Sliquid Silver is echt een heel fijn silicone glijmiddel dat met alle gemak opgenomen werd in mijn standaard seksleven. Het feit dat iets zo gemakkelijk erbij komt en eigenlijk zelfs amper wordt opgemerkt en dus als vanzelfsprekend aangenaam wordt ervaren, is eerder aan de zeldzame kant. Dus ja! Ik ben fan!

Je koopt Sliquid Silver bij Easytoys voor €19,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *