Review: Pjur Woman Aqua

In het laatste pakketje dat ik kreeg van Euphoria, zat er ook een flesje Pjur Woman Aqua: een glijmiddel op waterbasis. Als toytester gebruik ik hier best wel veel waterbasis glijmiddel, dat hoort naar mijn gevoel dan ook op alle speeltjes! Dus best leuk, zo’n extra glijmiddel.

Details

De flesjes van Pjur zijn robuust en handig in gebruik. Het dopje is zo gemaakt dat er niets (of toch niet meer dan een drupje) uit het flesje loopt mochten ze bijvoorbeeld omvallen op je nachttafeltje of bed. Zelf ben ik niet zo’n super fan van het draaidopje, dat is wat onhandig en glibbert ook altijd een beetje door het dicht te draaien met glijdende vingers. Maar dit is een detail waar je wel omheen kan. 

Zoals eerder gezegd zit er dus glycerine in veel waterbasis-glijmiddelen van Pjur. Glycerine is een soort van suiker, wat ervoor zorgt dat het glijmiddel makkelijk te bewaren is. En suiker is niet zo heel geweldig voor de vagina. Lastig dus. Sommigen beweren dat glycerine bij hen standaard voor schimmelinfecties zou zorgen. Zelf heb ik daar, tot nu toe, weinig last van. Ik moet er wel bijzeggen dat ik nooit “goedkopere” glijmiddelen gebruik. Dus geen glijmiddel van een specifieke webshop ofzo. Het ene glijmiddel is nu eenmaal het andere niet. 

De Test

De Pjur Woman Aqua voelt best zacht aan in gebruik. Ik gebruik waterbasis glijmiddelen meestal enkel op mijn speeltjes. Mijn partner is zelf meer fan van silicone, dus samen gebruiken we meestal een glijmiddel op basis van silicone. (Als je graag een reminder wil over waarvoor je welke glijmiddelen best kunt gebruiken, kijk dan hier.)

Ik kan tot nu toe wel zeggen dat ik echt wel hou van de “Woman” reeks van Pjur. De naam vind ik nogal jammerlijk gekozen, want je sluit er behoorlijk veel mensen mee uit, maar ik mocht al eerder de Pjur Woman testen en oh boy, dat is nog steeds één van mijn favorieten. 

Deze Pjur Woman Aqua is op waterbasis en trekt dus best wel snel in je huid. Bij veel glijmiddelen krijg je dan een plakkerig en eerder irritant effect. Er zijn er zelfs die een beetje beginnen schilferen. Ieuw! Dat is bij deze Aqua echt helemaal anders. Het lijkt alsof het glijmiddel echt wegtrekt en dus geen “plakkerige laag” achterlaat. Voor mij is dat gevoel best wel aangenaam. 

Het glijmiddel is daarnaast ook volledig geurloos en smaakloos. Het “blend” voor mij ook heel goed met mijn eigen vochtigheid, alsof het zowat hetzelfde is. Best aangenaam dus! 

Conclusie

Ik kan hier verder niet zo super veel meer over zeggen. Dit is gewoon een oerdegelijk, fijn en zacht glijmiddel. 

Erg gevoelige vagina’s zijn hier beter wat voorzichtig mee door de glycerine die er in zit, maar zelf heb ik hier bijvoorbeeld echt geen last van. 

Je koopt de Pjur Woman Aqua bij Euphoria voor €12,90.

3 thoughts on “Review: Pjur Woman Aqua

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *