Review: Massageoliën van Exotiq

Ik hou van massages! Ik ben lang iemand geweest die dat echt vreselijk vond: mijn rug zit altijd vast, ik heb veel spanning in mijn lichaam en als je daar dan druk op gaat zetten, dan doet dat ronduit pijn. Maar intussen heb ik geleerd om mezelf een beetje los te laten en te genieten van de aanraking. Of dat nu erotisch is of niet. Van Easytoys kreeg ik een Exotiq massagekaars en massageolie om uit te testen. 

De geur mocht ik zelf kiezen, dus voor de kaars koos ik een geur met violetjes en rozen. De massageolie heeft een Rich Sandelwood geur.  

De verpakking

Over de verpakking van de Exotiq massagelijn valt eigenlijk weinig te zeggen: ze is mooi, subtiel en basic. 

De massagekaars zit in een extra doosje, zodat ze goed beschermd is mocht je ze laten vallen ofzo. De olie zit dan weer in een flesje met een handige doseer-dop. Er zit verder geen doosje rond. 

Een massagekaars? 

Je hebt er misschien nog nooit van gehoord (of misschien al wel), maar massagekaarsen zijn echt heerlijk. 

Je steekt de kaars aan, laat ze een 5 a 10 minuutjes branden en je krijgt massageolie die heerlijk warm aanvoelt. De kaars smelt al op een relatief lage temperatuur (kleine tip voor op reis ofzo: niet in de auto laten liggen 😀 ) en de olie is dus niet warmer dan lichaamstemperatuur. Als je twijfelt over de warmte, raad ik je aan om aan je partner te vragen de olie eerst in de handen te gieten en even te laten afkoelen. 

Massagekaars vs Massageolie

Ik vind massageolie bijna net zo onmisbaar als glijmiddel. Een massage zonder olie kan fijn zijn, maar met is gewoon nog zoveel beter. Als je voor een olie gaat kiezen, raad ik je aan een zachte olie te nemen die lang blijft glijden, maar ook goed in de huid trekt. Te vettige oliën laten plekken na op je lakens en blijven te lang plakken op je huid. Kan leuk zijn, maar meestal niet. 

Op dat vlak zijn deze kaars en de olie vrij gelijkaardig: ze glijden erg goed, maar voelen niet plakkerig aan. Na een grondige massage heb je nog olie op je huid, maar die trekt snel in en voelt niet vervelend plakkerig aan. Dat is uiteraard relatief en wat voor mij niet plakker voelt, voelt voor jou misschien wel zo. Maar het laat in elk geval geen plekken na op de lakens. 

Er zijn enkele grote verschillen tussen een kaars en een olie: 

  • De kaars moet je op voorhand aansteken. Je gaat er dus echt wel op op voorhand aan moeten denken dat je gaat masseren.  Ze gaat op zich wel heel lang mee, dus je kan ze ook gewoon standaard aansteken voor de sfeer en dan zie je wel wat er van komt. 
  • Een massagekaars geeft een warme olie. Ik vind dat echt heel erg ontspannend. Het is alsof je een instant relax effect op je lichaam smeert, gewoon door de warmte. 
  • Een kaars geeft al standaard een geur af. Als je ze op voorhand laat branden kom je zo samen al wat in de sfeer. 

Voordelen aan de Exotiq-massagelijn.

Zoals ik al aangaf, is het een hele aangename olie om mee te masseren: ze glijdt lang, maar trekt ook goed in. Het is een zachte, niet plakkerige massageolie.

Qua geuren is het een beetje zoeken wat er bij jou past, maar daar valt uiteraard niet over te discussiëren.
Mijn massagekaars heeft de geur van violet en roos. Erg bloemig dus en het lijkt voor mij soms wat op een schoonmaakproduct. Jammer, want ik hou heel erg van violetjes, maar dan weer niet zo van rozengeur, dus ik had dit misschien ergens wel kunnen inschatten.

De massageolie die ik kreeg heeft dan weer de Rich Sandelwood geur, een beetje zoals exotische zonnecreme ofzo. Die geur valt mij voor massage precies iets beter mee. Heel persoonlijk natuurlijk.

Voordeel aan de Ecotiq-lijn is dat ze heel veel (echt veel!) verschillende geuren ter beschikking hebben en dat je dus echt kan kiezen wat er bij je past. 

De kaars heeft een handig teutje om de olie mee in je hand te gieten, de massageolie zit in een flesje met een erg makkelijk pompje. Kortom: er is aan alles gedacht. 

Conclusie

Ik ben zeker enthousiast over deze Exotiq-lijn. Wij zijn echter niet met lange professionele massages bezig, dus ik kan hier enkel spreken van recreatief gebruik. 😉 En daarvoor zijn deze oliën echt heel fijn! 

Je koopt de massage-lijn van Exotiq bij Easytoys. De prijzen variëren van €13 tot €20 en dat vind ik echt heel ok voor wat je krijgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *