Review: Happy Diva glijmiddel, clitoris gel en after care!

Ik kreeg een mailtje van een leuke dame met jarenlange ervaring in de sekstoy-industrie: een eigen seksshop gehad, jaren in seksshops gewerkt en nu heeft ze dus haar eigen merk van glijmiddelen en andere producten op de markt gebracht: Happy Diva van de nieuwe lijn “It’s Diva Time”. Door vrouwen, voor vrouwen.

Met deze lijn van producten wil ze vrouwen aanzetten om makkelijker naar deze vaak nodige producten te grijpen. Veel jongere vrouwen denken nog steeds dat glijmiddel iets voor oudere vrouwen in de menopauze is, bijvoorbeeld, en daar wil Happy Diva dus verandering in brengen. 

Ik kreeg zelf 3 producten om te testen. De Spice Me Up is een opwindende clitoris gel, de Lube Me Up een silicone glijmiddel en dan is er nog de Aloe Vera After Care: een zachte gel om te gebruiken op je intieme delen na het vrijen. 

Wat ik erg waardeer, is dat ik een degelijk uitleg kreeg bij de producten. Ik kreeg een erg duidelijk antwoord op al mijn vragen. Dat klinkt misschien logisch, maar is het jammer genoeg vaak niet. 

De doosjes van de Happy Diva producten zijn kleurrijk met telkens een lachende dame erop.
De Happy Diva verpakkingen!

Details

De Happy Diva producten zitten in mooie, kleurrijke verpakkingen. Ik zou persoonlijk nooit kiezen voor die lachende dames op de doosjes, maar het ziet er allemaal wel leuk en jong uit. De doosjes gooi je in de meeste gevallen gewoon weg, dus de inhoud is uiteraard belangrijker.

Op de flesjes zelf staan dezelfde jonge dames. Ook hier zou ik die keuze niet gemaakt hebben. Ik voel me soms een beetje bekeken met die grote ogen op mij gericht. 😉 Maar verder kan je dat gewoon negeren.

De flesjes zijn handig en hebben een sluit-systeem als je ze een halve kwartslag draait. De kwaliteit van de flesjes zelf is ietsje minder. Het sluitsysteem werkt niet altijd even goed, bij een ander flesje werkte het pompsysteem in het begin niet, … Daar kan dus nog wat aan gewerkt worden. Maar meestal is het probleem wel snel verholpen door het flesje even open te draaien.

De Test

Happy Diva Spice Me Up

De Spice Me Up Gel is een licht opwindende gel, voornamelijk ontworpen om op de clitoris te gebruiken. Hier heb ik eerst een beetje over doorgevraagd, want ik word altijd een beetje bang van stimulerende clitoris-gels.
Een tijdje geleden probeerde ik er namelijk eentje dat ik echt gewoon ben moeten gaan afwassen, zo straf spul! En vroeger had je op van die typische upperdare-sekstoy-party avondjes ook altijd zo’n gel op het toilet staan waar je dan echt een half uur van in brand stond. Ik kan zo stilaan zeggen dat mijn clitoris nogal nauw verbonden is met mijn job en ik ben er dus liever wat voorzichtig mee! 😀 

Maar Danny van Happy Diva verzekerde me dat het eerder een zachte warme gloed zou zijn die ik zou ervaren en dat het zou helpen om de clitoris sneller erect te laten worden (ja, ook de clitoris kan een erectie krijgen, daarover meer in een latere post!). Dus ik probeerde het uit, met enige voorzichtigheid. En Danny had helemaal gelijk! De Spice Me Up is aangenaam en zorgt voor een opwarming van mijn lichaam, zonder dat het branderig aanvoelt. 

Ik gebruik deze Spice Me Up nu vrij regelmatig als ik weet dat we gaan vrijen. Soms heb ik het gevoel dat ik wat langzaam op gang kom en hoewel dat zalig kan zijn, vind ik het ook erg fijn om mee te kunnen in een sneller tempo. 

Dit is echter geen wondermiddel dat je zin gaat geven als je er zelf geen hebt. Maar het kan je wel helpen om het allemaal net een tikje vlotter te laten gaan. 

Happy Diva Lube Me Up

Ik hou van silicone glijmiddelen! Ze glijden zo heerlijk lang en voelen satijnzacht aan. Jammer eraan is alleen dat je ze niet mag gebruiken op je speeltjes. Maar Danny van Happy Diva verzekerde me dat dat met dit glijmiddel wél mag. Wat een verrassing! Alleen had ik dat dan wel erg graag vermeld gezien op de verpakking, want nu durfde ik niet echt en weet eigenlijk verder niemand het. 

Bij dit flesje bleef in het begin het pompje ook haperen. Ik gebruik glijmiddelen graag snel, in het heetst van de strijd, en met een haperend pompje is dat echt heel wat moeilijker. Ik heb het flesje dan eens helemaal open gedraaid en weer dicht en toen ging het plots beter.

Van silicone glijmiddel heb je over het algemeen een pak minder nodig dan van waterbasis, maar ik heb de indruk dat deze variant iets sneller in de huid trekt dan andere die ik al probeerde. En ik was niet de enige die dat merkte, want ook mijn vriend vroeg al relatief snel om toch een ander glijmiddel te gebruiken, want dit voelde niet zoals de silicone glijmiddelen die we gewend zijn.

Ik heb de Lube Me Up uiteindelijk dan wel op mijn speeltjes gebruikt en tot nu toe werkt dat prima. Geen aangetaste toys en ook het reinigen gaat best vlot. Er is dus toch ergens een groot verschil in de samenstelling van die silicone glijmiddelen. En hoewel ik heel blij ben dat ik dit zachte glijmiddel ook op mijn speeltjes kan gebruiken, vind ik het dan wel weer erg jammer dat het minder goed lijkt te werken met mijn partner.

Let trouwens wel op als je voor het waterbasis glijmiddel zou gaan: daar zit glycerine in en sommige vrouwen zijn hier erg gevoelig aan (ik niet, dus ik kan het niet echt beoordelen). Als je weet dat je snel last hebt van jeuk en irritatie bij gebruik van glijmiddel, vergeet dan zeker niet om even de ingrediënten te checken. 

Happy Diva Aloe Vera

Wat ben ik blij dat hier eindelijk iemand mee op de markt gekomen is! (ik ga er vanuit dat het al wel zal bestaan, maar ik ben er nog niet veel tegengekomen). Een gel om te gebruiken na het vrijen. Omdat het kan gebeuren dat je je een beetje broos en pijnlijk voelt na seks. 

Er hangt een beetje een taboe rond. Want seks hoort geen pijn te doen: als het pijn doet, is het fout en nog zoveel meer. Klopt uiteraard voor een groot stuk. Maar ik heb bijvoorbeeld zelf heel snel last van dat plekje aan de achterkant van mijn vagina, dat velletje net aan de buitenkant van de vagina in de richting van de anus. Het voelt soms precies een beetje alsof het daar wat te nauw en te smal is. Erg veel glijmiddel helpt, maar dan nog heb ik er achteraf soms last van. Dus ik hoopte heel erg dat deze Aloë Vera Gel dat zou kunnen verzachten. 

En jawel! Ik kan eigenlijk alleen maar zeggen dat ik hier blij mee ben. Ik gebruik de After Care nu heel vaak na het vrijen, voornamelijk als ik voel dat het wat gevoelig is daar beneden. En het heeft me echt al geholpen: de gevoeligheid trekt veel sneller weg en alles voelt weer helemaal gezond aan. 

Een nadeel aan deze gel (en ik ben nog niet helemaal zeker of ik het een nadeel vind), is dat ik er echt heel erg nat van word. Dat zal vermoedelijk ook helpen om de vagina sneller te verzorgen en genezen. Maar het is dus een beetje een nadeel, omdat dit een After Care gel is. Ik ben op dat moment al klaar met vrijen… En het is vooral vervelend als ik de gel op doe voor het slapen gaan, want dan word ik dus ’s nachts regelmatig wakker, omdat alles zo nat aanvoelt daar beneden… Wat een problemen toch. 😉

Conclusie

Hoewel ik de naam en de verpakkingen niet zo wauw vind, zijn de producten zelf zijn wel echt van hele goede kwaliteit en er is duidelijk over nagedacht! En daar hou ik wel van!

Maar ik raad deze Happy Diva producten dus zeker wel aan! Vooral dan de Spice Me Up, die lekker zacht en toch opwindend is, en nog het allermeest de Aloe Vera After Care. Die heeft mijn leven al een stukje beter gemaakt! 🙂

Je koopt de Happy Diva producten bij Bol voor ongeveer €20 per flesje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *