Review: First Kinky (S)Experience Kit

Van Easytoys kreeg ik een tijdje terug deze First Kinky (S)Experience Kit. Ik had er zelf om gevraagd omdat ik weet dat het voor veel beginners echt fijn is om zo’n box te kunnen kopen waar een beetje vanalles in zit. 

De prijs is altijd aan de mooie kant, de kwaliteit vaak wat minder. Maar zelf vind ik het vooral belangrijk dat je dan ook iets kunt kopen wat zeker veilig is voor je lichaam, dus speeltjes of producten gemaakt van veilige materialen. En dat is in zo’n kits absoluut niet altijd het geval!

Deze First Kinky (S)Experience Kit is echt heel goed in elkaar gestoken, er is duidelijk over nagedacht. Dat zie ik uiteraard heel graag. Alleen al de verpakking spreekt echt aan. Daarnaast is er ook bij ieder product een degelijke uitleg voorzien. Echt top als je voor het eerst gaat experimenteren met, in dit geval, kinky seks of BDSM.

Nog even een kleine disclaimer: ik heb zelf geen of toch heel erg weinig ervaring met BDSM. Ik spreek dus alleen maar vanuit mijn ervaringen die ik doorheen de jaren heb opgedaan. En die komen vooral uit boeken, cursussen en gesprekken met mensen.

Details

De verpakking van deze First Kinky (S)Experience Kit is echt super leuk gemaakt. De doos is subtiel en modern, met zwart, grijze en rode accenten. Op de voorkant van de doos zie je eigenlijk niet super veel dat wijst op de inhoud ervan. Aan de achterkant krijg je dan wel een uitgebreide beschrijving van alles wat er in de box zit. 

Als je het doosje open maakt, vind je alle producten verpakt in afzonderlijke zip-zakjes. Dat had van mij nu niet gemoeten, dat dat allemaal apart verpakt is, maar het is wel proper zo.

In de doos vind je dan ook nog een handleiding met echt heel erg veel informatie is. Je krijgt eerst een hele uitleg over waarom het goed kan zijn om als koppel te experimenteren met meer kinky seks. Dan wordt er uitgelegd wat BDSM precies is, waar het voor staat. Allemaal redelijk beknopt natuurlijk, maar wel leuk gedaan. Je krijgt ook nog wat basisregels voor de veiligheid. En dan wordt elk product ook nog apart beschreven, met een uitgebreide uitleg en zelfs een voorbeeld-knoop die je kan uitproberen.

De Test

De flogger

Een flogger is een klein zweepje waar je verschillende kanten mee op kunt. Je kan er echt behoorlijk hard mee doorslaan als je dat wil (al is het ene model al wat pijnlijker dan het andere), maar je kan er ook heel zacht mee zijn. Ideaal om mee te oefenen dus. 

Als ik doorheen de jaren al wat geleerd heb, dan is het dat je in het begin beter zacht begint. Leer elkaar kennen en leer ook wat je partner leuk vindt en wat niet. Je kan je slagen ook perfect oefenen op een kussen bijvoorbeeld, door exact te raken daar waar je het wil. Zo heb je meer controle over waar je je partner raakt. Gebieden waar veel vet op zit zijn bijvoorbeeld ideaal om op te slaan, denk maar aan de billen. De zone net daarboven, de onderrug, kan dan weer heel erg pijnlijk zijn, dus die vermijd je. Klinkt misschien tegenstrijdig, want pijn is toch wat je wil? Maar alles gaat hier wel degelijk om controle én communicatie. 🙂

Het floggertje in deze First Kinky (S)Experience Kit is een kleintje. Ik ben niet helemaal zeker of ik dat echt makkelijker vind om mee te slaan. Het is een redelijk zacht exemplaar, waardoor je minder makkelijk echt pijn kan doen. De kwaliteit is zeker ok om mee te experimenteren! 

Het pluimpje

Een veertje of pluim is ideaal om elkaar zacht mee aan te raken. En je voelt hier al meteen het contrast met de flogger, die dan weer harder is. Streel elkaar heel zachtjes als voorbereiding. Of gebruik het pluimpje op een pijnlijke plek na de flogger. Dat gevoel is echt bijzonder! 

Ook het veertje is niet van absolute top kwaliteit, maar het doet zeker wel wat het moet doen. Het is makkelijk om vast te houden en verliest niet te veel van z’n pluimen onderweg. 😉

De bullet-vibrator

Een Bullet-vibrator heet zo omdat het speeltje in de meeste gevallen veel weg heeft van een kogel. Dat is ook zo bij deze bullet! Het is een klein speeltje, dat je makkelijk kan vasthouden, maar je ook zo overal mee naartoe kunt nemen. Deze bullet werkt op batterijen, maar die zijn meegeleverd (jeej!). Onderaan is er 1 knopje en daarmee kan je de vibrator aan en uit zetten. Super simpel. (de handleiding geeft aan dat er 10 settings zouden zijn, maar dat is dus niet zo).

Experimenteer er op los met dit kleine speeltje. Laat het over het hele lichaam glijden en natuurlijk ook over de intieme delen! Extra spannend als je je partner eerst vastmaakt en bijvoorbeeld blinddoekt!

Deze bullet is zeker geen speeltje dat eeuwig mee zal gaan. Het lijkt me ook wat te eenvoudig om het lang tot dit kleine ding bepekt te houden. Maar het is prima om uit te proberen!

De blinddoek

De blinddoek in deze First Kinky (S)Experience Kit is een super simpel ding. Gewoon een zwart satijnen lapje stof met een elastiek. Simpel, maar zeker efficiënt. Al kan je er wel onderdoor zien als je dat zou willen. Maar het werkt natuurlijk ook enkel maar als je dat eigenlijk niet wil. 😉

Handig om een deel van de zintuigen af te sluiten, waardoor alles net dat tikje gevoeliger wordt. Aan de andere kant is een blinddoek ook heel goed om vertrouwen te geven aan elkaar. Vastgebonden en met een blinddoek op moet je je partner echt wel blindelings (letterlijk ja) vertrouwen. Goeie oefening dus, voor een control-freak als ik!

De Tepelklemmen

Als ik het over tepelklemmen heb op mijn FUN Party’s, dan krijg ik standaard een “aaaauw” en “eeuw” reactie. Ik moet dan steeds weer uitleggen dat een tepelklem niet echt de bedoeling heeft om pijn te doen. Dan kan uiteraard, als je dat graag wil, maar het hoeft niet echt. Het idee is dat je de tepel afklemt en daarmee dus ook het bloed in de tepel houdt. Wanneer je de tepelklem er dan weer afhaalt, en dat kan in het begin zeker al na een 5-tal minuten, dan begint dat bloed weer te stromen en worden de tepels extreem gevoelig! Daardoor kan je er heel leuk mee spelen, bijvoorbeeld door er met een veertje heel zacht over te strelen. 

De klemmen in deze box zijn redelijk breed. Je kan de dus makkelijk wat “rond” de tepel zetten, als je het niet te strak wil. Daarnaast hebben de klemmetjes ook een schroef, waardoor je de druk op de tepels kunt regelen. Wil je dat wel graag strak, dan kan je eenvoudigweg de punt van de klemmen gebruiken en de schroefjes helemaal los draaien. De veertjes zijn heel mooi om te zien, maar daarnaast natuurlijk ook handig om te gebruiken om de tepel mee te strelen. Ze verliezen wel een beetje hun veertjes, wat dan weer een beetje een nadeel is. 

2 satijnen linten

Het duurde even voor ik door had dat het hier om twee linten ging. Ik ken dit soort satijnen linten vooral als 1 lint, dat je dan kan gebruiken om mee te blinddoeken of mee vast te binden. In dit geval krijg je er dus 2. Je kan ze nog steeds gebruiken als blinddoek, maar daarnaast krijg je de mogelijkheid om handen/voeten apart vast te binden. In het boekje staat ook een leuke knoop die je kan proberen. 

Let wel een beetje op met dit soort linten. Je kan er creatief mee zijn, maar dus ook te hard mee vastbinden. Hierdoor kan je de bloeddoorstroming afsluiten. En dat is minder leuk hier dan bij je tepels. 😉 Ze waarschuwen hier in het boekje ook echt wel voor.

Bondage Tape

Leuk, zo’n bondage tape! Je kan er mee vastbinden op de manier die jij wil. De tape plakt namelijk terug vast op zichzelf, dus je kan voor lange ingewikkelde knopen gaan of eerder voor snelle korte knoopjes. Maar: je kan er ook creatief mee zijn! Wat dacht je van een heel kleedje van deze leuke tape? Het kan allemaal!! (ps: het is dus geen echte “tape”: het plak niet! Het hecht zich wat vast op je huid en verder op zichzelf, maar het doet zeker geen pijn om te verwijderen.)

Conclusie

Een First Kinky (S)Experience Kit kan heel leuk zijn om samen te experimenteren en te kijken wat je leuk vindt, wat er werkt voor jullie. Vergeet niet: communicatie is echt super belangrijk.
Verwacht van dit setje zeker geen geweldige resultaten of dat het jarenlang zou meegaan. Maar om mee te experimenteren en proberen is het absoluut wel geschikt!

Je koopt deze leuke First Kinky (S)Experience Kit bij Easytoys voor €39,99, momenteel zelfs aan 31,99!
Niet zo into kinky? Geen probleem, ze hebben ook nog 3 andere setjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *