Review: de Zalo Hero! Mooi, maarrrr…

Ik kreeg van Rebecca van Loveware de Zalo Hero om te testen. We maakten er meteen een soort deal van: zij zou de Zalo Queen G-spot PulseWave Vibrator testen, ik de Zalo Hero. Klinkt meteen belachelijk dat de mijne niet zo’n mega naam heeft. 😀 

We besloten beide onze speeltjes te testen en hebben ook een filmpje van het resultaat. 🙂 Dat filmpje kan je bekijken in onze gesloten community op facebook!

Waarom ik voor de Zalo Hero koos en niet voor de Queen? Simpel. Ik hou om te beginnen al niet echt van luchtdruk speeltjes. Daarnaast spreekt ook de oscillatie ontworpen voor de G-spot me niet echt aan: ik weet dat ik mijn G-spot nog aan het ontdekken ben, dus ik heb wel iets meer nodig. 😀 Vandaar dus mijn keuze. Mijn clitoris ken ik wel al behoorlijk. 🙂 Denk ik.

De speeltjes van Zalo zijn gemaakt van silicone, maar als je de doos opent, komt meteen de vraag of het wel 100% silicone is. Ze stinken namelijk vreselijk. En de geur trekt wel wat weg, maar toch niet helemaal.

Wat ik minder vind aan het merk (maar dat is uiteraard persoonlijk), is dat ze zich heel erg profileren als “wij weten hoe het moet”. Ze hebben het over “lelijke sextoys” en dat “zij het heel anders aanpakken met gouden accenten en diamanten en …”. Ik hou daar niet van. Of laat ik het anders zeggen: klinkt super, maar dan moet de rest van de kwaliteit ook wel echt heel goed zijn. Met uiterlijk alleen kom je er gewoon niet. (letterlijk dan 😀 )

Aan de andere kant ben ik dan wel weer blij dat ze dingen proberen. Het is misschien niet altijd optimaal (en dan zouden ze natuurlijk kunnen opteren om nog wat langer te testen tot het echt goed zit), maar ze proberen wel. En dat is al veel, in sextoy-land. 

De verpakking van de Zalo Hero is zwart met gouden letters. Heel stijlvol gedaan.
De Zalo Hero heeft wel een mooie verpakking!

De verpakking

Zoals ik net al zei, hecht Zalo vooral erg veel belang aan uiterlijkheden. En dat zie je uiteraard ook aan hun verpakkingen. De Zalo Hero is verpakt in een prachtige donkere doos met gouden accenten. Je ziet de Hero mooi zitten door het plastieken doorkijkje. Op de achterkant krijg je relatief duidelijk uitleg over het speeltje in de vorm van symbolen. Kort en krachtig.

Binnenin de doos, vind je de Zalo Hero. Mooi verpakt. Alles straalt klasse uit. Beneden aan de doos heb je nog een kleiner kartonnen doosje. Daarin vind je de handleiding, de oplaadkabel en een satijnen zakje. Ook nog een garantiekaart, maar die heb je in de meeste gevallen niet echt nodig. De oplaadkabel is magnetisch: erg handig en gewoon de best mogelijke manier. 

Ik had de handleiding in dit geval wel even nodig. De Hero heeft heel wat verschillende functies en in eerste instantie kon ik maar niet vinden hoe ik het speeltje moest aankrijgen. Uiteindelijk bleek gewoon dat dat speeltje helemaal niet opgeladen is wanneer het aankomt. En dat ben ik niet gewoon. 😀

Knopjes van de Zalo Hero

De Zalo Hero heeft 2 knopjes. Ze zitten beide goed verstopt, zelf als er licht is. Je kunt je dus al voorstellen dat het wel een beetje zoeken is in het donker. Zowel de knop langs de voorkant als de achterkant kan je gebruiken om het speeltje aan te zetten. En daarna duw je op de knop vooraan voor het bewegende “tongetje”. De knop achteraan bestuurt dan weer de vibrator. 

Om de Hero af te zetten, duw je gewoon ietsje langer. Klinkt allemaal vrij simpel. 🙂

Alleen zij het dus weer maar 2 knopjes om 2 verschillende delen te besturen. Dat wil zeggen dat je geen enkele mogelijkheid hebt om de Hero ietsje zachter te zetten, mocht je dat willen. Je kan enkel harder of uit.

Opladen & proper maken

Opladen is heel simpel: deze Hero wordt geleverd met een magnetisch oplaadkabeltje. De 1 kant in een USB stopcontactje, de andere kant klik je magnetisch op je speeltje. En laden maar! Algemeen duurt het niet erg lang om op te laden en de batterij gaat best wel een hele tijd mee.

Omdat de Zalo Hero gemaakt is van silicone, is reinigen ook erg gemakkelijk. Gewoon onder de kraan (want de Hero is ook waterdicht), eventueel met een lichte zeep. Ik ontsmet ook altijd graag met een spray.
Wat me wel opvalt is dat de textuur van deze silicone (want ja, ook in silicone is er veel verschil) moeilijk echt proper te krijgen is: er blijven vegen en vlekken op zichtbaar. Meer over het reinigen van je speeltjes lees je hier.

Vertel! Hoe is deze mooie Zalo Hero?

Wel, zoals gewoonlijk moest ik ook dit speeltje meerder keren testen voor ik er de meerwaarde van kon inzien. Maar euhm… Ik vrees dat dat laatste nog steeds niet helemaal gelukt is. Deze Hero deed me namelijk wel wat denken aan de Volta. Of de Zumio. Maar dan een andere variant op de flapperende lipjes. En een andere versie is het inderdaad. 

De eerste poging

Zoals meestal ervaar ik directe clitoris-stimulans als onaangenaam. Ik probeer dus eerst het bewegende tongetje op de rest van mijn vulva. Een beetje over mijn schaamlippen, een beetje langs binnen, langs buiten, … En dan het puntje richting mijn clitoris. Nope: nix voor mij! Het is echt extreem krachtig… Dus ik probeer de vibrator functie. Jammer maar helaas: die blijkt dan weer alles behalve krachtig. 

Het tongetje van de Hero heeft 4 verschillende snelheden, steeds sneller en sneller. (ik dacht eerst 7, maar ik was duidelijk wat in de war met die verschillende knoppen 😀 , bedankt TessTesst voor de correctie!)

De vibratie doet het even anders (waarom??): een normale rechte vibratie. En dan een patroon. En dan weer een rechte vibratie, maar iets harder. Weer een patroon. En dan als 5e stand een hardere vibratie. 

Je kunt dan denken: dat is toch allemaal niet zo erg? Nee, klopt. Alleen ben ik zo iemand die zacht begint en dan langzaam wil opbouwen naar een beetje harder. En dat gaat gewoon niet met zo’n patroon ertussen! Waarom zou je dat nu doen, Zalo, waarom? 

Dat gezegd zijnde: de vibratie is echt slecht. Veel te dun, komt niets door in de rest van mijn lijf,… Nee, dit is het niet. 

Nog maar een paar keer proberen

Toen ik het speeltje een beetje later in mijn handen had, viel het me op dat de vibratie ook doorkomt tot in het tongetje. Heb ik misschien nog niet duidelijk gezegd, maar dit is dus een vibrator met 2 kanten. De 1e kant heeft het tongetje, de andere de vibrator. 

Ik bedacht dus ineens dat het wel fijn kon zijn om de vibrator op te zetten en dat het tongetje tegen mijn clitoris te zetten. Veel te zacht, uiteraard, maar het bleek wel een prima opwarming. Door de zachte stimulans kon mijn clitoris langzaam opwarmen en erna bleek de gewone beweging van het tongetje mij wel relatief te bekoren. Vooral dan op andere delen dan mijn clitoris, eerder op schaamlippen enzo. Maar in combinatie met een dildo (ik test momenteel de Eros van Ylva&Dite), bleek een orgasme niet echt een probleem. Al moest ik er wel naar “op zoek”, moet ik eerlijk zeggen, het kwam zeker niet automatisch.

Bovendien zitten de knopjes ook absoluut niet handig als je zou beslissen om het tongetje te gebruiken met de vibrator, dan kan je gewoon niet meer aan de knop van de vibratie. 

En hoewel ik de vibrator dus niet goed vind, wil ik wel graag even punten geven voor de vorm van dit speeltje. Het ligt echt wel goed in de hand en “omvat” (snap je zo wat ik bedoel?) mijn vulva ook redelijk goed. Steek hier een hele goeie motor in en doe wat meer testen met hoe zo’n tongetje zou kunnen bewegen en je hebt hier potentieel een hele goeie toy. Jammer, gemiste kans!

Conclusie

Welja, dit is weer zo’n tussenin speeltje. Ik kan me voorstellen dat als je nog niet veel ervaring hebt, dat deze Zalo Hero dan best ok is voor jou. Maar er zijn zóveel andere en beter speeltjes op de markt. 

Spreekt het tongetje je aan? Ga dan voor de Zumio (ik moet deze dus nog reviewen) of de volta (die is echt zaaaaalig!).
Op zoek naar een goeie vibrator? Wat dacht je van de Tiger? Of alweer de Volta. 😀 De Nomi Tang Tease kan trouwens ook een leuk alternatief zijn, als je toch graag een beetje van alle twee wil.

Wil je de Zalo Hero kopen? Dat kan bij Bol voor net geen €73.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *