Review: Pjur Premium Extra Glide (vs pjur woman)

Toen ik het met Mark van Euphoria in Heerenveen over Pjur glijmiddelen had, kon ik het niet laten van te vermelden dat ik echt heel erg graag het Pjur Woman siliconen glijmiddel gebruik. Hij was dan weer heel erg overtuigd van deze Pjur Premium Extra Glide en gaf me meteen een flesje mee om te testen! 

Het busje

Pjur is niet zo heel consequent met verpakkingen: sommigen komen in een doosje, andere zijn gewoon in een plastiekje verpakt. Deze Pjur Premium Extra Glide koop je in een doosje. Dat je kapot moet maken om open te doen, dus je kan het erna meteen weggooien 🙂 

Ik vind de glijmiddelen van Pjur over het algemeen echt wel goed, maar ik ben helemaal niet zo blij met de busjes waar het glijmiddel inzit.
Die hebben een draaidop!
En als je even zelfs maar heel kort nadenkt over op wat voor momenten je glijmiddel neemt en in welke situaties dat is, dan is een draaidop gewoon heel erg onhandig.
Je hebt er je 2 handen voor nodig. En dat terwijl je meestal ook 1 hand nodig hebt voor het glijmiddel zelf. Je kan dus onmogelijk het busje gewoon op je bed gooien ofzo nadat je glijmiddel hebt genomen, je moet het dichtdraaien of toch op z’n minst wegzetten. Heel vervelend. 

Pjur Premium Extra Glide

Dat gezegd zijnde vind ik dat ook wel echt één van de enige nadelen aan dit glijmiddel. 

Het glijdt heel erg goed en je moet er weinig van gebruiken. Ik vind wel dat het na enige tijd een beetje plakkerig of wat meer terughoudender begint te worden, als je er even mee bezig bent. 

Het glijmiddel is dik en blijft goed liggen. Dat maakt het heel erg handig om bijvoorbeeld voor vingeren of aftrekken te gebruiken. Ook op mijn nieuwe metalen speeltjes (review volgt nog ;)) vind ik het heel handig dat het glijmiddel zo dik is. 

Met de meeste siliconen glijmiddelen kan je ook masseren, kan je elkaar helemaal insmeren. Door de dikte van deze Pjur Premium zou ik dat met dit glijmiddel niet meteen aanraden. 

Een groot voordeel aan de dikte is dan weer dat het goed blijft liggen als je het onder water of bijvoorbeeld onder douche wil gebruiken. Het blijft echt heel lang glijden en legt een zachte dikke laag op je huid. 

Pjur Premium Extra Glide vs Pjur Woman

Het heeft niets te maken met het feit dat ik koppig ben of vind dat ik altijd gelijk heb (wat uiteraard wel zo is ;)), maar ik vind de Pjur Woman toch nog steeds beter. 🙂 Het is iets minder dik en net iets zachter in gebruik, waardoor het precies iets langer duurt voor het wat plakkerig aanvoelt. 

Dat gezegd zijnde vind ik de Premium Extra Glide ook heel erg goed en is het een nieuwe vaste waarde op ons nachttafeltje. 

Ik denk dat het voor mijn vriend trouwens echt niets uitmaakt welke van de twee we gebruiken, hij vindt ze beide heel erg goed.

Conclusie?

Dit is een heel goed glijmiddel, dat lang glijdt en erg fijn is om mee af te trekken of te vingeren. Ook voor gewone seks is het echt heel goed! 

Als je liever een iets minder dik glijmddel gebruikt dat toch ook heel erg goed en lang blijft glijden, dan kan je ook de Pjur Woman proberen. 

Beide zijn te koop bij Euphoria voor amper €17,50! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *