Nieuwe Vlog: de 3e en laatste oefening van de #SmartballChallenge

Ja! We beginnen aan week 3!
Ik merk dat best wel verschillende van jullie intussen gestopt zijn met de challenge. Ergens erg begrijpelijk, ook Luna en Tess ergeren zich dood. “waarom gaat dat niet sneller?” en “ik wil resultaten!”.
Ik begrijp het, echt! Ik voelde me de eerste keren dat ik deze oefeningen deed ook zo. Zelf heb ik er echt wel langer over gedaan dan 3 weken. 

Maar zoals Luna zo mooi zei: dit is een marathon, geen sprint.
Hou je van gewoon boem baf iets doen en heb je geen zin om je rustig te concentreren op wat je voelt? Ga dan absoluut gewoon met je balletjes in naar de supermarkt.
Anders is volhouden de boodschap! En geloof me, je gaat er op termijn echt van genieten dat je hebt volgehouden. Het is een beetje zoals met sporten: zonder inspanning geen resultaat (en wauw, je wil niet weten hoe slecht ik hier zelf in ben! 😂)

Hier is de video met de 3e oefening We beginnen zoals gewoonlijk met wat eerlijke reacties van Tess en Luna. Ook zij hebben het niet makkelijk. 

De uitleg van oefening 3 begint ongeveer op 8min30.

Oefening 3?

Voor oefening 3 ga je dus een enkele smartbal inbrengen (dubbel kan ook, maar is iets moeilijker) en er aan trekken. Je zorgt er met je spieren voor dat de bal op z’n plaats blijft. Dat herhaal je een paar keer.
Daarna trek (of duw) je de bal hoger en probeer je het daar. Je kan de oefening gerust een aantal keer herhalen per spiergroep en vergeet uiteraard ook niet te ontspannen tussen iedere trek-poging! 

Nog vragen? Wil je wat steun? Lukt het bij jou net erg goed? Ik hoor het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *