Menstruatie Tips: Satisfyer Feel Secure Cups

Ik heb er lang voor moeten zeuren: de Satisfyer “Feel Secure” Cups! Als sextoy-tester krijg ik namelijk redelijk makkelijk sextoys toegestuurd tegenwoordig, maar het testen en reviewen van menstruatieproducten blijkt toch vaak nog wat moeilijker. 

Maar: ik vind het echt super hard nodig dat ik het hier ook over heb! Je goed in je vel voelen, ook tijdenss je regels (voor de Nederlanders: ik ga dit woord wel vaker gebruiken. Denk gerust “menstruatie” als ik dit zeg. Gekke Belgen. 😉 ), dat helpt je echt op heel veel vlakken. Ik ben heel blij dat er tegenwoordig steeds meer openheid komt over menstruatie. Dat er steeds duidelijker over gepraat wordt, waardoor ook duidelijker is wat je opties allemaal zijn. En dat juich ik dus echt heel hard toe!

En tegelijkertijd merk ik ook dat er door heel wat mensen gepraat wordt over “de cup”. Laat me hier even heel duidelijk over zijn: er is niet zo iets als één geweldige cup die voor iedereen werkt. En het lastige daaraan is dat als je als eerste aankoop een verkeerde cup kiest, je er vermoedelijk nooit meer aan begint. En dus test en review op ik ook menstruatiecups! 😀 

Op mijn instagram-pagina vind je trouwens een hele reeks stories over verschillende soorten cups. Kan handig zijn om eens te bekijken.
In deze review dus: de Satisfyer Feel Secure Cups! 

Details

De verpakkingen van Satisfyer zijn echt heel mooi! En deze cupjes zijn net zo mooi verpakt als de andere speeltjes van Satisfyer: een stevige kartonnen doosje dat open klikt met een magnetisch flapje. Aan de binnenkant heb je een afscheur-strookje. Zo ben je altijd zeker dat je nieuwe product nog door niemand anders werd aangeraakt. 

Binnenin het doosje vind je dan een handleiding en 2 cups. De Feel Secure Cups zijn echt super schattig! Het is een walvisje met oogjes, vinnen en een staart! Schattig en tegelijkertijd een beetje verontrustend… 😀

Satisfyer verkoopt hun Cups per 2, welk model je ook kiest. Je krijgt dan een grotere en een kleinere maat. Op zich echt heel erg handig als je een eerste keer cups wil kiezen: je hoeft je dan al geen zorgen te maken over de maat. Als je, zoals ik, weet welke maat je moet hebben, dan kan je andere uiteraard niet gebruiken. En dat is dan weer zonde.

Je krijgt verder ook nog een klein roze zakje bij de cupjes. Heel handig om je cup in mee te nemen, zodat je ze altijd bij hebt mocht je het toch eens plots nodig hebben.

De Test

Ik heb intussen al wel wat menstruatiecups liggen. Niet dat dat mij een ongelooflijke expert maakt, maar het zorgt er wel voor dat ik redelijk snel kan aanvoelen of een cup voor mij gaat werken of niet. Ik heb namelijk best sterke bekkenbodemspieren en dat zorgt ervoor dat te zachte cups gewoon niet opengaan wanneer ik ze inbreng. En deze Satisfyer Feel Secure Cups zijn echt heel erg zacht. 

Satisfyer heeft nog 2 andere soorten cups op de markt gebracht en ik vraag me af of deze wel wat steviger zouden zijn qua materiaal. Dat staat helaas nergens bij vermeld op hun site. Zelf vind ik het nochtans echt wel een belangrijk aspect. 

Ik probeer menstruatiecups altijd eerst een paar keer in te brengen en weer uit te halen als ik mijn regels niet heb. Gewoon met wat waterbasis glijmiddel. Tijdens mijn regels heb ik vaak alles behalve zin in gesukkel. Ik raad dit dus ook echt iedereen aan: probeer al eens een paar keer zonder dat je je menstruatie hebt. Raak gewend aan dat gevoel. Zit de cup goed? Kan je hem makkelijk inbrengen en weer uithalen? Zit het cupje vacuüm? Allemaal dingen die je liever uittest als je je regels nog niet hebt. 

Goed, ik doe dat dus. En ik kom er al snel achter dat de Feel Secure Cupjes mij geen “secure” gevoel zullen geven. Het materiaal is zo licht en zacht, dat het geen kans heeft om open te klappen in mijn vagina. En een cup die niet open gaat, die kan je gewoon niet gebruiken. 

Je kunt cups inbrengen met verschillende vouw-technieken. Er is een super fijne Nederlandstalige website die hier een heel duidelijk artikel over schreef. Dat vind je hier. Zelf gebruik ik meestal de C-vouw, maar ik probeerde voor deze Feel Secure Cups ook wat andere technieken. Helaas helaas, het hielp me niet.

Ik probeer het erna nog een keer als ik wel mijn regels heb. Je vagina ziet er op dat moment toch best wat anders uit dan op een ander moment in je cyclus. Maar niets werkt: het cupje blijft dicht gefrommeld inwendig. 

2e tester!

Om zeker te zijn van mijn overtuiging dat dit silicone toch echt wat steviger had mogen zijn, schakel ik één van mijn zussen in. We zijn jaren geleden samen gestart met het cup-gebruiken en zijn er dus beide redelijk goed in geworden. Ik geef haar de grotere versie mee. Zij gebruikt immers al jaren twee verschillende groottes van cup. Een kleintje voor de lichtere dagen, een grotere voor de zwaardere dagen. 

Een paar maanden later krijg ik feedback. “Zeg, Ruud, die cup die je me meegaf, dat gaat niet hoor!” Punt gemaakt. Ook bij haar klapt het cupje niet open. Het silicone is gewoon te zacht.
Ik leg deze Feel Secure Cup hier dus aan de kant voor mocht ik ooit nood krijgen aan een wat zachtere cup, je weet maar nooit.

Reinigen

Het reinigen van menstruatiecups is behoorlijk eenvoudig, maar uiteraard best wel belangrijk. En net zoals bij speeltjes geldt hier ook: zoveel te beter de kwaliteit van het materiaal waarvan de cup gemaakt is, zoveel te minder werk je eraan hebt. Deze Feel Secure Cups zouden gemaakt zijn van echte medische silicone, maar ze voelen redelijk broos aan en het materiaal lijkt snel te verkleuren. Het lijkt me dus echt wel nodig om deze cups echt goed te onderhouden.

Zelf was ik mijn cupjes tijdens mijn regels gewoon telkens uit met water en een zachte zeep. Ik gebruik hiervoor graag zo natuurlijk mogelijke zeep of toy cleaner. Je draagt de cup best lang in je lichaam, dus let op dat je zeker een zeep gebruikt waar je lichaam tegen kan. gewoon uitspoelen met water is trouwens meestal eigenlijk voldoende.

Iedere keer als mijn menstruatie gedaan is, kook ik mijn cupjes uit in een pannetje met kokend water. Op deze manier ben je echt zeker dat alle bacteriën dood zijn. Als je graag op zeker speelt, kan je de cupjes nog eens uitspoelen net voor je menstruatie. Ik heb zelf ook een PureSan, een systeem dat reinigt aan de hand van UV-licht. Deze gebruik ik tegenwoordig echt heel vaak om mijn cupjes en speeltjes een laatste reiniging te geven en ervoor te zorgen dat alle bacteriën echt weg zijn. Ze hebben er bij Easytoys ook eentje, mocht je hier interesse in hebben.

Conclusie

Het is dus erg moeilijk om te spreken over “de cup”. Er is eigenlijk niet zo iets als één cupje dat voor iedereen werkt. 

Ben je een beginner en ben je niet zeker over je bekkenbodemspieren? Dan kan je de Satisfyer Feel Secure Cupjes wel proberen. Maar ik zou ze je eigenlijk enkel aanraden als je al vlot boven de 30 bent of al kinderen hebt gekregen. Je vagina zet dan wat uit en wordt losser, waardoor deze cups misschien wel zouden kunnen werken.
De cupjes zijn ook echt heel goedkoop, dus je kan het risico wel nemen.

Als je wat jonger bent en een beginner, zou ik toch echt kiezen voor een andere cup. Bijvoorbeeld de FUN Cup, dat materiaal is een pak steviger en klapt dus ook veel beter open inwendig. 

Voor de ervaren gebruiker: als je op zoek bent naar een hele lichte en zachte cup, dan is deze Satisfyer Feel Secure misschien iets voor jou. 

Je koopt de Satisfyer Feel Secure Cup voor €9,95 bij Easytoys
Op Bol hebben ze alle kleuren, maar daar schommelen de prijzen wel een beetje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *