Lingerie Review: Rode BH-set met jarretel-string

Lingerie reviewen… Het is zoiets waar ik echt al een hele tijd mee worstel. Wil ik dat wel? Is dat nuttig voor jou als lezer? Hoe breng ik dat in beeld? Lastig, echt…
Maar vorig jaar kreeg ik toch al in goed vertrouwen een setje toegestuurd van Euphoria. Waar ik hen uiteraard heel dankbaar voor ben. En ik ben hen misschien nog wel het meest dankbaar dat ze nog nooit druk hebben gezet op deze review: ze weten dat dit best moeilijk kan zijn en hebben mij daar volledig in gerespecteerd. 

De Euphoria winkels vind je in Heerenveen en Leeuwarden. Een beetje uit de richting voor de Belgen onder ons en vermoedelijk ook wel voor heel wat Nederlanders, maar een uitstapje Friesland is echt de moeite! Naast de prachtige natuur, heb je er dus ook twee fantastische sexshops! Als je bij een Euphoria winkel binnen loopt, weet je meteen dat je goed zit. Ze hebben een heel fijn assortiment aan producten, lichaamsveilig en bewust uitgekozen, en je krijgt er altijd een hele degelijke uitleg en antwoord op al je vragen.
Door Corona zijn de winkels momenteel uiteraard gesloten, maar je kan online bestellen en de mensen van Euphoria zijn zeker ook bereikbaar mocht je vragen hebben. 

Maar goed, ik dwaal af… lingerie reviewen dus… 😀

Details

Zoals eigenlijk meestal het geval is, koos ik ook dit setje zelf uit bij Euphoria. Uiteraard kies je dan wel wat volgens wat de sterktes zijn van je eigen lichaam en dat heb ik hier ook gedaan. 
Let wel op! Dit setje is enkel beschikbaar in wat grotere maten.

De dame op de doos is weliswaar wat mooier afgewerkt dan ik, maar over het algemeen voelde ik wel dat dit setje wel bij mijn lichaam zou kunnen passen. Of misschien komt het door het blonde haar. 😉

Over de verpakking kan ik verder kort zijn. Het is een eenvoudige dunne kartonnen doos met daarop dus een dame met het setje aan. Veel meer staat er niet op, alles lijkt meteen duidelijk. Ik hou niet zo van het “kijk hoe geil ik ben-pijpmondje” van de dame in kwestie, maar dat steek ik dan maar even op smaak. De buitenste hoes komt eraf en er komt een zwart met grijze doos tevoorschijn.
Binnenin zit het setje nog eens extra in een plastiekje.
Moet een lingerie-verpakking meer zijn? Nee, tuurlijk niet. Maar ik hou zelf wel van wat stevigere en verfijndere verpakkingen, zodat ik het setje daar achteraf ook weer in kan bewaren. 

Ik had trouwens verwacht een wat goedkoop aanvoelt materiaal te krijgen, minimaal afgewerkt. Maar dat valt eigenlijk heel erg goed mee! Uiteraard is dit niet dezelfde kwaliteit als een setje van +100€, maar de afwerking en de zachtheid zijn eigenlijk echt top.

De test

Al van de eerste keer dat ik dit aantrok, wist ik dat dit setje echt mijn ding is. Ik heb best wel wat lingerie en ik voel me er altijd wel redelijk goed in (voornamelijk omdat ik vrede heb met mijn lichaam en omdat mijn partner het altijd wel mooi vindt), maar ik heb zelden zo iets van “ja, dit wil ik nu echt super graag aandoen, want het staat me ge-wel-dig!”. En met dit rode setje voel ik me eigenlijk best wel goed.

Laat ik eerst even iets zeggen over de pasvorm. Ik heb grote borsten. Zo simpel is het. Dat is heel vaak echt geen cadeau. Leuke bh’s vinden die echt goed passen is moeilijk, vooral omdat ik vaak geen zin heb in heel veel ondersteuning en ook gewoon graag eens mooie bh’s wil kopen. Ik had dus eerlijk gezegd niet verwacht dat deze bh goed zou passen én dat mijn borsten er ook nog eens mooi in zouden uitkomen.
Ok ok, ik kan hier absoluut geen marathon mee gaan lopen en zou er eigenlijk ook geen hele dag mee gaan werken. Maar als verrassing onder een kleedje ofzo voor een avondje uit? Dat kan echt prima. 

De BH bestaat trouwens uit twee delen. Je hebt het basis-deel en dat is eigenlijk een halve BH, waar je borst zo wat op ligt en je tepel net boven het randje komt piepen. Dat had naar mijn gevoel net een beetje lager mogen komen, want nu moet ik mijn borst echt even omhoog liften zodat de tepel heel nipt boven het randje uit komt kijken. Maar dat zorgt, neem ik aan, ook wel wat voor de ondersteuning.
Het 2e deel is afneembaar. Aan de onderkant zitten kleine bloemen-knoopjes waarmee je het kanten deel kan losknopen. Als je het kanten deel bij de BH draagt, zit alles echt wel een pak steviger. En dan heb je dus ook 2 bandjes over elke schouder lopen.

Ook de jarretellengordel past me echt goed. Met mijn appel-figuur heb ik wel wat buikje. En hoewel ik me goed voel, vind ik het vaak ook leuk als dat toch een klein beetje verstopt zit. Je goeie eigenschappen uitspelen en de slechte verbergen. Zo iets dus. 🙂
De gordel komt dus mooi tot over mijn navel, waardoor er een heel deel van mijn “probleemzone” verstopt zit.
Het enige wat ik er echt niet aan snap, zijn de 2 “touwtjes” die er zo wat aan hangen te bengelen… Waar moeten die komen? Wat is het nut hiervan? Zo vreemd!
En dan zie ik op de foto dat die touwtjes langs achter moeten om het idee van een onderbroek te geven. Je moet er dus echt door stappen om het aan te trekken. Oh! Dan past het dus wel plots heel mooi!
De Jarretelle-bandjes zijn trouwens ook afneembaar en verstelbaar.

Het enige echte probleem aan dit setje is het string-onderbroek-geval dat erbij zit. Laat ik even beginnen met te zeggen dat je dit stringetje dus vastmaakt met knoopjes aan de jarretellen-gordel. Op zich is dat goed gevonden, want het vormt een mooi geheel, maar dat is dan ook alleen maar zo als het ook effectief zou passen. En dat doet het dus niet. Ik snap dat er weinig stof aan is, maar dit is echt wel heel weinig… 😀 Met veel moeite kan ik er alles bijna mee bedekken.
Niet dat dat moet trouwens, maar dan draag ik het eerlijk gezegd liever zonder de string!

Conclusie

Ik vind dit echt een heel leuk setje. Niet alles is helemaal perfect of part echt 100% goed, maar het voordeel is dat zo goed als alles aanpasbaar is. Dat maakt echt dat dit een setje is dat voor heel veel lichamen kan passen. Ik ben hier alvast echt heel blij mee!

Je koopt deze “Rode BH-set met jarretel-string” bij Euphoria. Normaal voor €59.95, maar momenteel met korting voor maar €24!!

2 thoughts on “Lingerie Review: Rode BH-set met jarretel-string

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *