Sextoy Review: FUN Factory Laya II in 3 prachtige kleuren!

Een tijdje geleden kreeg ik van Rebecca van Loveware de gloednieuwe FUN Factory Laya II. Ik schreef eerder al een review van de zwarte Laya II.
FUN Factory maakte deze nieuwe kleurrijke versie met een betere, meer krachtige motor. Ik ben dus benieuwd wat ik van deze vernieuwde versie ga vinden. 🙂

De zwarte Laya II vond ik een fijne vibrator, maar het is zeker niet één van m’n favorieten. De vibratie raakt me niet exact zoals ik dat zou willen, ze gaat precies niet diep genoeg, terwijl het wel een krachtige vibrator is. En zeker omdat dit een vibrator is die ik eerder zal opleggen en niet echt tegen me aan duwen, vond ik dat wel wat jammer. Het feit dat ik van FUN Factory natuurlijk ook gewoon altijd veel verwacht, helpt niet natuurlijk!

Het typische FUN Factory doosje

De verpakking

Deze kleurrijke Laya II komt in een standaard FUN Factory doos. Ietsje anders dan anders, want deze doos is vierkant en niet langwerpig, zoals bij hun andere vibrators. Dat komt natuurlijk door de kleine vorm van de Laya II. 
De doos is stevig en volledig gemaakt van karton. Ze is niet meteen ideaal om je speeltje in te bewaren. Al kan het wel, mocht je dat willen.

In de doos vind je nog een beperkte handleiding, die voornamelijk uit pictogrammen bestaat. Ze kan naar mijn gevoel wel duidelijker. Ik vermoed dat ze makkelijk te begrijpen is voor mensen die ervaring hebben met vibrators. Maar als het de eerste vibrator is die je koopt, dan kan dit tegenvallen.  

En dan krijg je natuurlijk ook nog de standaard magnetische USB oplaadkabel van FUN. En dat moet ik nu wel even kwijt: ze waren de eerste die daarmee op de markt kwamen en het systeem werkt super goed! Je klikt de kabel gewoon magnetisch vast op de 2 kleine metalen puntjes op de Laya II en je kan je speeltje opladen. 
Uiteraard is het magnetische oplaadsysteem intussen overgenomen door tal van andere merken!

De knopjes

Zoals altijd bij FUN Factory, werken hun knopjes prima. Je duwt op FUN voor fun (logisch, toch?). En dan op min (-) voor zachtere vibraties en plus (+) voor hardere. Als je een paar keer op plus duwt, kom je bij de intervallen, dus afwisselende vibraties. 

De FUN Factory vibrators hebben ook altijd een reisslot, zodat je de bediening kan vergrendelen en het speeltje niet ongewild aan kan gaan. Gewoon FUN en + induwen om het slot uit te schakelen. – en FUN zorgt zet het slot weer op. Je weer nooit wanneer je het nodig hebt 😉

Bij mijn review van de zwarte versie schreef ik dat de knopjes voor mij niet logisch zijn als je gewend bent om FUN Factory vibrators te gebruiken. Ze lijken omgekeerd. Maar intussen heb ik begrepen dat je de Laya II echt langs beide kanten kan gebruiken. Dus afhankelijk van hoe je hem graag gebruikt is het dan logisch of net niet. Zo verwarrend allemaal! 😀

Hoe gebruik je de FUN Factory Laya II?

FUN Factory noemt hun Laya II “vulva hugging”. En dat omschrijft het voor mij helemaal. 

Je kan de Laya op je vulva leggen, waardoor deze quasi perfect past over je hele vulva: van je clitoris, tussen en over je schaamlippen, helemaal tot beneden aan de ingang van je vagina. En dat is echt perfect. Veel vrouwen hebben immers graag dat er een groter stuk gestimuleerd wordt dan enkel de clitoris of enkel de vagina. En dat doet deze Laya dus helemaal.
Door de vorm blijft het speeltje ook heel goed liggen, bijvoorbeeld ook als je tegelijk gepenetreerd wordt.

Heb je toch liever directe clitoris-stimulatie? Dan kan je gewoon de tip van de Laya op je clitoris zetten. Super krachtig en heel direct.

En je kan deze Laya II ook op heel wat andere leuke manieren gebruiken. Bijvoorbeeld door het speeltje onder de balzak van je partner met penis te houden terwijl je pijpt. Of als massage-tool op de schouders (klinkt onnozel, maar werkt echt super goed!).

Doordat de Laya zo klein is, is het een makkelijk speeltje om te integreren in de slaapkamer. Het is ook een echte uitwendige toy, wat het voor sommige partners makkelijker maakt om te aanvaarden dan een grote fallus-vormige dildo ofzo. 😉

Omdat het een speeltje is dat van silicone gemaakt is, is het wel goed om altijd glijmiddel te gebruiken. Deze Laya II hoeft dan misschien niet meteen naar binnen te glijden, maar het is wel fijn als het speeltje over je huid glijdt en niet blijft plakken of haperen. Bij siliconen toys gebruik je best altijd waterbasis glijmiddel. Meer over glijmiddelen lees je hier.

Proper maken?

De FUN Factory Laya II is gemaakt van een harde silicone en ABS plastic. Doordat het speeltje helemaal waterdicht is kan je het makkelijk afspoelen onder de kraan. Er zijn ook geen vervelende kantjes of randjes aan die moeilijk zijn om proper te maken, dus het is echt een heel eenvoudige toy om te reinigen.
Als je wil, kan je er altijd een toy cleaner bijkopen. FUN Factory verkoopt zelf ook sprays om je speeltje te desinfecteren. Dat is wel aan te raden, al is het niet echt nodig met medische silicone zoals deze.

Wat vindt Miss Poppie ervan?

Ik vond de zwarte Laya II al wel leuk om te gebruiken en dat is bij deze kleurrijke versie niet anders. 

Als ik eerlijk ben moet ik wel zeggen dat het speeltje niet helemaal perfect past op mijn vulva, waardoor ik het toch nodig heb om altijd wat extra druk uit te oefenen. De vibraties zijn wel lekker diep en krachtiger dat de zwarte Laya II, dus dat maakt deze Laya II naar mijn gevoel wel al echt beter dan de zwarte. 

De FUN Factory Laya II is eigenlijk bijna een wand vibrator als we het over vibraties hebben. Het is echt een extreem krachtige toy. In super klein en handzaam formaat.
Wat ik er erg leuk aan vindt, is dat de Laya II zo goed past tussen 2 lichamen als je aan het vrijen bent. En dat het zo’n leuk speeltje is om op je hele lichaam te gebruiken. Het is echt zalig ontspannend. En ontspannen zijn helpt echt enorm als het over seksualiteit gaat. 
Daarnaast is het ook een toy die gewoon super goed in je hand past. Je geeft hem makkelijk aan elkaar door, het is een klein en verrassend krachtig speeltje. 

Jammer eraan is dan weer dat het zo’n hard speeltje is.
FUN Factory is zo goed in het maken van flexibele speeltjes die meebuigen met je lichaam. En dat is de Laya II net helemaal niet. Daarom waarschijnlijk ook dat ik vind dat het net niet raakt wat ik wil dat er geraakt wordt aan mijn lichaam.

Samen?

Ik denk dat ik het merendeel hiervan al wel aan bod heb laten komen, maar ik vat het toch graag nog even samen 🙂
De Laya II is perfect om samen te gebruiken.

Het speeltje past prima in je hand en op je lichaam en is daardoor heel erg interessant bij verschillende posities (denk maar aan doggy of gewoon missionaris). Omdat het zo een kleine toy is, die niet meteen aan een vibrator doet denken, is het ook een makkelijk speeltje voor mannen die er minder voor open staan.

Je kan de Laya II ook gebruiken bij de man, trouwens. De Laya past prima onder de balzak, met het tipje van de Laya tegen het perineum (dat gevoelige stukje tussen balzak en anus). Win-win, toch? 🙂

Conclusie?

Het zal nooit 1 van mijn favoriete speeltjes zijn, omdat deze FUN Factory Laya II net niet exact doet wat ik ervan verwacht.
Maar het is wel een erg fijn speeltje om te gebruiken en het zal dus ook blijven liggen in mijn schuif naast m’n bed! Vooral dan om te gebruiken bij een lekker lang voorspel met partner. 

Je koopt de Laya II voor €89,90 bij Loveware.
Je kan hem ook bestellen door mij een berichtje te sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *