Sextoy Review: de FUN Factory Laya II, ideaal met twee.

De Laya II is een kleine vibrator die uitermate geschikt is om de clitoris te stimuleren. Door de vorm past hij perfect op de vulva en is hij ideaal om alleen óf met 2 te gebruiken.

Hij is bovendien helemaal waterdicht en dus ook fijn om mee in bad te nemen.

Details van de Laya II

Je koopt de Laya II in een kleine vierkante doos, in het typische design van FUN Factory. In tegenstelling tot de grote langwerpige dozen vind ik de kleinere variant veel makkelijker om je toy in te bewaren.
FUN Factory geeft geen bewaarzakje bij hun vibrators, maar je kan er wel apart ééntje aankopen als je wil.

Zoals altijd vind je er de typische rode oplaadkabel bij. Die klik je bovenaan op de Laya II, erg gemakkelijk dankzij het magnetische systeem.

Zo komt de Laya II uit de doos!


De Laya II is momenteel enkel te verkrijgen in het zwart. Best wel mooi en stijlvol! Ik heb een stiekeme hoop dat FUN Factory toch ook nog eens met een ander kleurtje zal komen.

Eerste gebruik

Je laat de Laya II voor het eerste gebruik best volledig opladen. Dat duurt wel even, maar daarna is de laadtijd relatief kort.
De Laya II gaat ook erg lang mee, dus je denkt er best regelmatig aan om hem aan de stroom te hangen. Plat is namelijk plat en dat kan erg vervelend zijn! En nee, je kan hem niet gebruiken terwijl hij aan het opladen is 😀

De FUN Factory vibrators hebben een reis slot en dat staat ook standaard aan als je hem koopt.

Je duwt op min (-) en FUN tegelijkertijd om het reisslot af te zetten. En op plus (+) en FUN om het weer aan te zetten. Kan handig zijn, je weet maar nooit! 🙂

Hoe zit dat met de knoppen?

Als je FUN Factory vibrators gewend bent, zijn deze knoppen wel even wennen. Volgens mijn logica zitten ze namelijk omgekeerd als ik hem op mijn lichaam leg. Ik duw steeds op harder als ik zachter wil en omgekeerd.

De knopjes van de Laya II
Makkelijk bedienbare knoppen.

Om te beginnen zet je hem aan door op FUN te duwen. FUN voor fun, weet je wel. 😉
Daarna heb je 3 verschillende trilsnelheden en 6 verschillende intervalletjes. Heel wat keuze dus.
Zoals altijd bij FUN Factory, ga je door hun verschillende standen met behulp van de plus (+) en min (-) knoppen. De standen volgen elkaar altijd op. Als jouw favoriete snelheid nu toevallig het laatste intervalletje is, dan heb je wel wat werk voor je daar bent. Gelukkig heeft de Laya II een “herinnerings”functie. Als je een paar seconden op de FUN-knop duwt, dan zal de Laya II jouw laatst gebruikte stand opslaan en hier volgende keer terug mee beginnen.

De FUN Factory Laya II ligt makkelijk in de hand en de knoppen zijn heel makkelijk te bedienen. Zelfs als het speeltje al op z’n plaats ligt op je lichaam.

Wat doet de Laya II?

De FUN Factory is een vibrator die, zoals ik hierboven al zei, behoorlijk goed past op je hele benedenkant. Dat is handig als je zoals ik, graag alles tegelijk stimuleert: van het topje van de clitoris tot ingang van de vagina.
Maar hij heeft ook een iets ronde puntigere kant, die je dan weer direct op je clitoris kan gebruiken.

De Laya II sprak me meteen aan toen ik hem zag. Misschien net omdat hij zo klein is. Door de vorm past hij prima tussen 2 lichamen in en ik ben al enige tijd op zoek naar een vibrator die makkelijk te gebruiken is met partner.

Maar de Laya II mist toch ook wel iets voor mij.
Doordat je hem oplegt en dan eigenlijk geen echte druk meer toevoegt of geen handvat hebt om hem op de juiste manier op je lichaam te drukken, lijkt hij niet altijd mijn gevoelige plekjes te raken. Dat komt vermoedelijk ook wel een beetje door wat ik al gewend ben. Het zit waarschijnlijk wat in mijn hoofd dat ik dat nodig heb.

En zonder partner is dat uiteraard al iets makkelijker om te doen, dat druk zetten, maar dan nog vind ik de vorm van de Laya II voor mijn lichaam blijkbaar minder interessant. Misschien ook omdat het geen echte flexibele vibrator is en ik dat precies wel gewend ben en nodig heb.

De Laya II ligt makkelijk in je hand.
De Laya II ligt erg makkelijk in de hand en je vingers liggen intuïtief op de knoppen.

De vibratie van de Laya II is wel echt heel goed. Hij heeft verschillende standen en kan vrij hard. Door zijn vorm, verspreid de vibratie zich goed, zodat je op verschillende delen tegelijk trillingen krijgt.
De trillingen gaan behoorlijk goed door mijn lichaam en ik denk dat dit voor de meeste vrouwen zeker wel meer dan voldoende is. En al zeker als je een beginner bent.
Maar voor mij persoonlijk, doet hij het dus niet helemaal. Ik mis misschien een beetje diepgang. Hij lijkt nét niet te raken wat ik precies nodig heb.

Samen of alleen?

Om met partner te gebruiken is het wel een handige vibrator. Hij past perfect tussen de 2 lichamen, ook waar het met andere vibrators moeilijker is. Exact de juiste plek raken is dan ook minder evident als je in bepaalde posities ligt! 😉
De Laya II blijft erg goed liggen tussen de lichamen in, ook zonder dat je hem vast hebt.

Het speeltje hinderde mijn partner ook totaal niet, maar het zorgde bij hem niet meteen voor extra stimulatie.
Conclusie: dit lijkt mij dus wel absoluut een ideale vibrator om met twee te gebruiken.

Ook als dit de eerste keer dat je een vibrator wil kopen en je partner nog niet helemaal overtuigd is, is dit een leuk speeltje. Hij is net iets minder intimiderend dan veel andere speeltjes. Bovendien kan je de Laya II ook bij een partner met penis gebruiken: hou de Laya onder de balzak van je partner, eventueel met het topje richting zijn perineum (tussen de balzak en de anus). En tegelijk een heerlijke pijpbeurt geven. Altijd een succes! 😉

Een groot voordeel van de Laya II is ook nog dat hij ideaal is om mee te masseren. Klinkt onnozel, maar ’t is echt wel zo! 😀

Ook om mee te masseren is hij heel fijn!

Waar is de Layaspot I?

Laya I is een vibrator op batterijen en in sommige winkels nog te koop. Hij is een pak minder krachtig dan de Laya II. Batterijen zijn algemeen ook iets mindere interessant dan oplaadbaar. Ze zijn (meestal dan) niet volledig waterdicht, ze maken na een tijdje steeds meer lawaai en ze verliezen aan kracht naarmate de batterijen meer en meer leeg geraken.

Ga je hem vaker gebruiken?

Misschien… Hij ligt in mijn doos met speeltjes, dus als een andere vibrator plat is, zal ik hem er zeker bijnemen. Maar zo lang er anderen beschikbaar zijn, denk ik dat ik waarschijnlijk daarvoor zal gaan.

Je kan de Laya II is intussen niet meer te koop in het zwart, enkel nog in het Donker Paars, Roos of Licht Blauw. Ik schreef ook al een review over de Lichtblauwe Laya (want die is toch nog net een tikje anders!)

Je koopt de Laya II bij Bol voor ongeveer €89,90 of gewoon door mij een berichtje te sturen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *