Sextoy Review: Duo plezier met ToyJoy Ladou Désir Duoballs!

Ik kreeg een tijdje geleden een doos vol spulletjes. Toen ik de doos opendeed en deze Ladou Désir Duoballs zag, was ik meteen enthousiast! Ik ben een grote voorstander van bekkenbodem training en deze balletjes zien er echt heel leuk uit.

Aan de andere kant weet ik ook dat pure vibratie aan de binnenkant voor de meeste vrouwen weinig doet. De meeste vrouwen (ik spreek hier over een dikke 80%) voelen binnenin best wel weinig. En al zeker vibraties zijn dan eigenlijk niet wat je nodig hebt om je vagina te stimuleren.
Maar ondanks dat, was ik toch nog steeds heel erg benieuwd! 🙂

De Ladou Désir Duoballs zijn van het merk ToyJoy. ToyJoy is een huismerk van de Nederlandse groothandel Scala. Onder dat merk vind je nog eens verschillende sextoy lijnen zoals bijvoorbeld deze Ladou.
ToyJoy op zich is geen garantie op veilige materialen. Binnen de andere lijnen vind je erg goedkope en af te raden speeltjes, maar ook dingen van degelijke kwaliteit waar over nagedacht is. Ze hebben designs die ik leuk en innovatief vind, maar evenzeer dildo’s in huidskleurige jelly toestand. Beetje opletten wat je koopt dus. Maar deze Ladou Désir ziet er in elk geval super uit!

De verpakking van de Ladou Désir!

Doosje?

Het doosje vind ik echt heel leuk!
De buitenkant is wit met paars dat goed past bij het fuchsia van de Ladou Désir (en laat dat nu toevallig ook mijn favoriete kleur zijn :D). Het bovenste witte deel van de doos klikt open met een magnetisch systeem. En dan kan je ook het paarse flapje open klappen en zie je de roze duoballs liggen in een grijs fluweel. Heel mooi gedaan, vind ik.
Op de binnenkant van de flappen vind je ook nog wat quotes over de liefde. Mooi in het Frans met Engelse vertaling eronder. Ook wel grappig dat zowel de naam als de quotes in het Frans zijn. Zal wel zijn omdat Frans de taal van de liefde is zeker… 😉

In het doosje vind je ook nog de oplaadkabel. Een eenvoudig wit USB kabeltje met aan de andere kant een pinnetje. Dat pinnetje duw je dus door de onderkant van je Ladou Désit Duoballs, in het gaatje dat hiervoor gemaakt is natuurlijk.
Ik heb het al eerder gezegd: ik ben geen fan van het systeem. Ik moet precies altijd harder doorduwen dan veilig aanvoelt, wat je altijd een beetje het gevoel geeft dat je je speeltje kapot gaat duwen. Maar het werkt wel.

Het boekje dat erbij komt is maar magertjes, je leert er eigenlijk weinig van.
Op de doos staat eigenlijk al even veel. Het speeltje is gemaakt van bodysafe 100% silicone. Er komt geen vreemde geur ofzo af en voelt ook zacht en glad, dus lijkt op het eerste zicht allemaal prima.

Knopjes?

De Ladou Désir Duoballs heeft 1 knopje. Dat bevindt zich aan de onderkant van het speeltje, naast het koordje om de balletjes uit te trekken. Uit wat er in het boekje staat, meende ik af te leiden dat het knopje een harder-zachter functie zou hebben afhankelijk van hoe hard je er op duwt, maar dat is dus niet zo. Het knopje gebruik je eigenlijk gewoon om het speeltje aan te zetten, te zappen door de standjes en als je er langer op duwt, dan gaat het uit. Simpel. 
Er zijn in totaal 7 standjes om mee te spelen. Jammer genoeg maar 1 steady vibratiestandje, al de rest zijn patroontjes.

Er is wel 1 enorm groot nadeel aan een knopje aan de onderkant van vaginale balletjes zetten: hoe the f*ck bedien je dat knopje!!? 😀
Ik probeerde dus om met een vinger binnenin het knopje te vinden en te verzetten: echt heel lastig. Dan maar onderste bal eruit trekken en verzetten en het hele gedoe terug inbrengen…
Daarnaast zijn je vingers vaak toch ook nog wat vochtig van het glijmiddel, waardoor het allemaal wat moeilijker en plakkeriger wordt…
Dus: wat een gedoe! Kan je voor dit soort dingen dan geen remote verzinnen? Of gewoon een knopje onderin dat balletje aan het touwtje ofzo? Hier is hoe dan ook te weinig over nagedacht, lijkt me.

Wat doet het?

De Ladou Désir Duoballs vibreren. Ik ben enorme fan van vibrators maar gebruik ze eigenlijk zelden tot nooit écht inwendig voor een orgasme. Dat komt omdat vibratie mij enkel inwendig niet echt kan bekoren.
Zo ook dus met deze Ladou Désir Duoballs als ik ze inwendig gebruik. Heel jammer, maar ik voel of beter gezegd ervaar er echt weinig genot van. De balletjes maken bovendien eigenlijk behoorlijk veel lawaai, zelfs als ze inwendig zitten, en dat stoort me soms wel een beetje.

Dat gezegd zijnde, zijn de vibraties op zich wel ok. Ze zijn relatief hard, maar gaan wel minder diep dan ik gewild had. 

Wat ik ook gemerkt heb is dat ik ze misschien nog het liefst heb als er 1 bal inwendig zit en de andere uitwendig aan de ingang van de vagina, al dan niet een klein beetje naar boven getrokken. Dit gevoel ervaar je voor de eerste keer als je de balletjes uit je trekt om het standje te veranderen. En toen dacht ik “oh, da’s beter! :D”
Maar: deze balletjes zullen mij geen orgasme kunnen bezorgen als ik ze wil gebruiken zonder een extra speeltje tegen mijn clitoris. En dat is wel jammer.

Let ook op! Door de ribbels in het speeltje (die naar mijn gevoel vooral een esthetische functie hebben) spoel je de Ladou Désir best altijd meteen af achteraf. Anders kunnen er restjes achterblijven in de groefjes en dat is gewoon erg vervelend om proper te maken eens alles is opgedroogd. Een toy cleaner kan ook erg handig zijn… (en een aparte tandenbortsel!)
Meer info over het proper maken van je toys lees je hier!

Wat het trainen van je bekkenbodemspieren betreft: daar schrijf ik binnenkort sowieso nog een heel stukje over. Dat heb je dus nog te goed!
In elk geval kan je deze balletjes inbrengen en mee rondlopen zonder ze aan te zetten. Maar ze zijn wel heel erg licht. Ik heb het gevoel dat je ze enkel kan gebruiken om te trainen als je al een idee hebt van hoe dat moet. Maar dan nog zou ik ze daar eigenlijk gewoon niet voor gebruiken.  

Met partner?

Wat wel heel fijn is, is om deze balletjes in te brengen en dan te vrijen met je partner. Dat leek me in het begin praktisch niet haalbaar, want zo breed ben ik uiteindelijk toch niet. 🙂 Maar bleek eigenlijk toch geen probleem te zijn. Heel aangenaam gevoel!
Niet om een orgasme van te krijgen, maar het is wel een leuke extra!

Dus?

Waar ik de Ladou Désir Duoballs er eerst fantastisch vond uitzien, vond ik ze ook wat tegenslaan om ze alleen te gebruiken. Ik ervaar er weinig genot van.
Omdat ze zoveel lawaai maken zie ik ze me zeker ook niet stiekem in doen en mee rondlopen, dat lijkt me gewoon onmogelijk.

En dan vielen ze uiteindelijk toch weer heel erg goed mee om samen te gebruiken… Het is een speeltje dat zeker mag blijven liggen om er sporadisch nog eens bij te nemen. Al zal ik om een orgasme te krijgen wel altijd nog een andere vibrator ofzo nodig hebben.

Leuk ding dus, als je al wat andere speeltjes hebt en als extra. Of: mocht je echt fan zijn van inwendige stimulans met vibratie!

Je kan de Ladou Désir kopen bij bol voor net geen €40.

One thought on “Sextoy Review: Duo plezier met ToyJoy Ladou Désir Duoballs!

  1. Ik zie op Pornhub veel vrouwen met een enkelvoudig ‘balletje’ met een ‘staartje’ eraan. Altijd in pink en in één materiaalsoort. Kan deze toy nergens vinden op de Nederlandse webshops. Hij wordt ingebracht en blijft daar zitten tijdens andere vormen van seks. Ik vermoedt dat hij ook trilt. Weet jij welke dat is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *