Sextoy Review: Svakom Cici, een prachtige toy!

Svakom is een degelijk merk met vibrators van goede kwaliteit. Hun producten zijn van silicone gemaakt en het is ook een uniek merk: je ziet er geen producten van terug onder een andere merknaam. Ik heb van hen nog niet eerder iets kunnen testen, dus ik ben hier heel erg blij mee! 

Hoe ziet de doos eruit? 

De verpakking is relatief eenvoudig, maar wel stijlvol. Of wacht! Eenvoudig op het eerste zicht. 

Het omhulsel rond de doos is, zoals bij bijna alle speeltjes tegenwoordig: wit met het merk en de naam van het product. In dit geval staat ook de Cici duidelijk en in ware grote op de verpakking. De doos schuift vlot uit het papieren omhulsel. En daar kwam dan de verrassing, want de doos is echt wel van een degelijke kwaliteit; lekker dik en stevig, dus daar kan je je Cici prima in bewaren. 

Het meeste is ook van papier. Dat waardeer ik echt ten zeerste. Al dat plastiek rond die speeltjes, dat is het toch niet. Behalve misschien het deeltje waar de Cici zelf in zit, dat is misschien niet helemaal van papier, maar algemeen ziet het er goed én ecologisch uit. 

In de doos vind je de Svakom Cici. Het is echt een heel mooi speeltje: dat donkerpaars is heel stijlvol. De Cici zelf is lang en smal en gemaakt van siliconen, met op het einde een klein spiegel-metalen stukje. Verder zit er in de doos ook nog een kabeltje, een bewaarzakje (mocht je toch liever de doos niet gebruiken), een handleiding en een garantiebewijs. Fijn om te weten, mocht ie stuk gaan! (al heb je eigenlijk, wettelijk gezien, altijd 2 jaar garantie op elektronica in België. Altijd. Op alles. ‘t Is maar dat je het weet 😉 ).

Opladen? 

De Svakom Cici is een waterdichte, oplaadbare vibrator. 

Ik ben zo iemand die de handleiding niet echt leest als ik iets nieuws koop. Ik kijk er pas naar als ik in de problemen kom of echt aan iets twijfel. Toen ik de oplaadkabel uit de doos haalde, kreeg ik het dus moeilijk. Want wow, dat is een dik stuk kabel. Ik maar draaien en staren naar dat mooie paarse silicone: nergens een oplaad-gaatje te vinden. Dus uiteindelijk valt mijn frank (euro?), ook zonder naar de handleiding te kijken. 🙂 Het onderste metalen stukje draait eraf. En in het gat dat dan vrijkomt, past die USB-kabel natuurlijk exact. 

Waarom Svakom ervoor gekozen heeft het op deze manier op te lossen, weet ik niet. Ze hebben immers nog speeltjes die wel met het “duw een pin door het gaatje” systeem werken. Maar op zich is dit niet slecht. Zo lang je het metalen kapje maar niet kwijt raakt, uiteraard. Want als het speeltje ligt te laden, is het kapje er dus wel af. 

De Svakom Cici

Het is op het eerste zicht meteen duidelijk dat dit een G-spot vibrator is. En dat blijft wat moeilijk voor mij: een speeltje dat vooral 1 doel heeft, dat echt gemaakt is om 1 specifiek deel van mijn lichaam te stimuleren. Maar na het succes met de vorige G-spot vibrator (de Pillow Talk sassy), begon ik met toch wel wat hoopvolle verwachtingen aan het testen van dit speeltje. 

Knopjes 

Hier liep het al meteen een beetje fout en moest ik uiteindelijk toch naar de handleiding kijken. Want deze Cici heeft maar 1 knopje. Om de Cici aan te zetten duw je 1 keer langer op de knop. Tot zover mijn technische skills, yes! De vibraties zijn rechtlijnig en gaan telkens harder per keer ik op die zelfde knop duw. Ok, prima, ook dat snap ik.

Maar ik dacht nu toch op de doos gezien te hebben dat er meerdere vibratiepatronen waren? Door iets langer op de 1e knop te duwen zet je de Cici weer uit. Hm, de handleiding dan maar! 

Daar kom ik er al snel achter dat je van patronen kan veranderen door 2 keer op de knop te duwen. En die partoontjes kan je dan weer harder zetten door 1 keer te duwen. Druk je 2 keer snel na elkaar, dan verander je weer van partoon. 

Eerlijk? Ik snap het allemaal niet zo goed. Eén knop? Voor alles? Dus als ik harder wil duw ik 1 keer kort. Wil ik nog harder, dan nog eens. Wil ik wisselen van standje? Dan duw ik 2 keer snel na elkaar. Te hard? Jammer, dan moet je helemaal rond! En niet te snel duwen, want dan wissel je van patroon. En niet te lang duwen, want dan gaat ie uit. 

Is het nu echt zó moeilijk om er 2 knoppen op te zetten? Of nog beter, drie! Drie is echt ideaal. 
Maar goed. We moeten het dus met deze 1e knop doen 🙂 

Hoe maak je de Svakom Cici poper?

Zoals met alle waterdichte vibrators, kan je deze Cici gewoon onder de kraan afspoelen om proper te maken. Let wel op! De ribbels op het kopje zijn iets minder makkelijk proper te maken. Al zijn ze wel breed genoeg en hoeft het dus geen probleem te zijn. Je let er gewoon best een beetje extra op.
Meer over het reinigen van je speeltje lees je hier.

De vibraties van de Cici

Op het moment dat ik het aanzet, hoor ik het meteen: dat dunne iele gezoem. Als je al ooit een andere, diepere, vibrator hebt gebruikt, dan hoor je dat verschil eigenlijk vaak meteen. Het is moeilijk om geluid te omschrijven, maar het 1e klinkt een beetje als een hoog, mug-achtig geluid. Sommige toys klinken dan weer als een lage brommende hommel. Maar dan een mechanische.

Maar goed, ik laat me niet afschrikken door dat geluid. Ik leerde intussen al dat er verschillende redenen kunnen zijn waarom ik het eigenlijk toch nog een goede toy vind! 

Wat vind ik ervan?

Dus ik probeer de Svakom Cici op mijn gemak een eerste keer uit. En dat slaat een beetje tegen. Ik kan mn G-spot er moeilijk echt mee stimuleren. Ik weet niet hoe het komt, want de bocht van het speeltje is op zich wel goed. Maar ik vermoed dat het gewoon te dun is. Als iemand je G-spot stimuleert, dan is 2 vingers ook beter dan 1, dus ergens lijkt het me logisch. 

De vibraties zelf doen me ook niet zo veel inwendig. En ook uitwendig wordt ik er niet wild van. Het is echt een hele mooie vibrator, maar het werkt voor mij gewoon niet zo goed dat het zo’n dunne is! 

Omdat ik sowieso altijd alles meer dan 1 keer test, pak ik de Cici er een tijdje later nog eens bij. Ik gebruik goed veel glijmiddel en breng hem in. Mja… het gaat nog wel. Het lukt me na wat zoeken wel om mijn G-spot ermee te stimuleren als ik extra mijn best doe. Maar het is het toch niet helemaal.
Die ribbels bovenop maken dat ik toch nog iets behoorlijk voel bewegen tegen die G-spot van mij, maar er echt ongelooflijk van genieten doe ik niet. 

En voor verder simulatie van mijn vagina en andere delen van mijn vulva is het gewoon een té dunne toy. Het raakt me gewoon niet, op geen enkele manier en geen enkele snelheid. 

Maar de Svakom Cici is flexibel!

Ok, het kost me een hele tijd om daar achter te komen, dat de Cici flexibel is. Eerlijk? Het duurde zelfs tot ik een foto zag op een instagram-profiel van een conculega van Upper at Home voor ik door had dat de Cici zo plooibaar was. Het voelt immers niet zo.
En de andere vraag is ook: voegt het iets toe? Nee dus.
Je kan het kopje van de Cici plooien. Leuk. Maar wat dan? Dat kopje geplooid inbrengen? Zelfs dat is eigenlijk niet mogelijk, want het kopje komt meteen terug naar boven.
Dus jep, flexibel is ie wel. Maar het helpt niet, vrees ik.

Met partner?

Dit soort speeltjes zijn moeilijker om met partner te gebruiken als je niet echt te vinden bent voor directe clitoris-stimulans of G-spot stimulatie door een speeltje.
Ik heb hem wel eens met mijn partner gebruikt en het was niet echt een succes. Ik kies dan al snel voor een ander speeltje of gewoon vingers. De stimulans is gewoon niet wat ik nodig heb.

Conclusie

Je houdt er bij deze reviews uiteraard best rekening mee dat mijn lichaam (vermoedelijk) anders is dan dat van jou. Als jij fan bent van hele fijne maar vrij harde aanraking, van 1 vinger op je G-spot, van 1 vinger direct op je clitoris, …? Dan kan deze Svakom Cici absoluut iets voor jou zijn.
De vibraties zijn naar mijn gevoel relatief dun en rijken niet tot diep vanbinnen. Ze zijn dus nogal oppervlakkig. Maar ook dan kan het nog steeds een fijn speeltje zijn. 

Alleen dus niet voor mij en mijn lichaam dat toch echt meer te vinden is voor een stimulans van de hele vulva. Dus van aan de clitoris tot aan de vagina. En met heerlijke diepe vibraties.

Dat gezegd zijnde: het is wel echt een mooie toy! 😀

Wil je graag deze Svakom Cici kopen? Dan kan dat via Bol voor net geen €59,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *