Sekstoy Review: FUN Factory Tiger. Mijn beste vriend!

De allereerste échte goede vibrator die ik ooit kocht, was de FUN Factory Tiger. Ik kocht hem van Rebecca van Loveware op een FUN Factory Party avondje. Ze kwam er uitleg geven over verschillende producten en de Tiger sprak me meteen aan. Ik had ervoor enkel een koud en hard metalen vibratortje met een draaiknop die ietsje sneller of trager ging, afhankelijk van hoe hard ik er aan draaide.

Het was een grote stap, meteen een dure vibrator. Maar: oh my wat een verschil! Iedereen die ooit beweerde dat “een vibrator toch maar een vibrator is”, werd meteen met de grond gelijk gemaakt!

Onlangs kocht ik mezelf ook de nieuwe versie, de G5, met krachtigere motor, in de prachte zwarte Black Line uitvoering. 

Deze review zal dus gaan over de nieuwe G5 versie. Die is een stuk krachtiger dan de vorige. Al vond en vind ik eigenlijk dat de oude Tiger ook al een heerlijk diepe vibratie had, maar dan iets minder stevig. 

De FUN Factory verpakking

De FUN Factory Tiger koop je in de standaard doos van FUN Factory. Ik vind de verpakkingen heel erg mooi. Vooral nu ik steeds meer en meer vibrators aankrijg, begin ik de FUN Factory verpakking steeds meer te appreciëren.
De doos is relatief stevig en helemaal gemaakt van karton. Ze is niet echt gemaakt om je speeltje in te bewaren. Je kan er beste een zakje of doos voor aanschaffen om hem op te bergen. Of op z’n minst een schuif in je nachtkastje. 🙂

In de doos vind je de Tiger en een magnetische oplaadkabel. Het boekje dat FUN Factory erbij stopt, is eerder beknopt, maar alle informatie is er wel in te vinden. Je kan alle oplaadbare FUN speeltjes op slot doen. Erg handig als je ze mee wil nemen.

Opladen is eenvoudig. Je klikt de oplaadkabel gewoon magnetisch vast op de Tiger en stopt het USB uiteinde in een USB stekker. Die krijg je er niet bij, maar tegenwoordig heeft iedereen dat wel ergens liggen, lijkt me. 

De Tiger is ook volledig waterdicht. Dat is heel fijn omdat je hem mee onder de douche of in bad kan nemen. Het allergrootste voordeel aan een waterdichte toy is dat je ze makkelijker kan proper maken, omdat ze gewoon volledig onder water kunnen. De Tiger is zoals alle FUN Factory toys van medische silicone gemaakt. Dat is absoluut fantastisch, maar het maakt ook dat hij heel veel stof aantrekt. Je maakt de Tiger dus best regelmatig proper. Meer over het reinigen van je speeltjes lees je hier.

En dat is voor mij dus ook het grootste nadeel aan de Tiger. De ribbels zijn zalig, maar ze zijn ook heel erg moeilijk te reinigen. Je stopt hem dus best helemaal onder water en reinigt de ribbels met een (tanden)borsteltje ofzo. Een toy cleaner is ook wel aan te raden hier, zodat hij goed gedesinfecteerd wordt iedere keer.

De knoppen

De knoppen van de FUN Factory toys werken altijd een beetje hetzelfde. 

Allereerst moet je het reis- of kinderslot afzetten. Zo’n slot is erg handig als je je speeltje graag mee wil nemen, op reis of naar ergens anders. Afzetten doe je door + (plus) en FUN tegelijk in te drukken. Het reisslot weer opzetten doe je omgekeerd: met -(min) en FUN.

Daarna zet je de Tiger aan door op FUN te klikken. Hij start altijd op standje 3. Ik heb nooit goed gesnapt waarom, maar ik vermoed omdat dat voor de meeste mensen de beste vibratie is. Het is een rechtlijnige vibratie en zo zijn er in totaal 6. Dan heb je ook nog 6 vibratiepatronen, die ook wel leuk zijn, maar persoonlijk gebruik ik ze bijna nooit. 

Het door de patronen gaan vind ik wel een beetje vreemd: je start op standje 3. Klik je +, dat de vibratie harder. -, dan gaat die zachter. Duw je 3 keer op + vanop de beginsnelheid, dan kom je in de intervallen terecht. Klik je dan nog is op -, dan ga je terug naar standje 6 van de rechtlijnige vibratie. Door de vibratiepatronen scrollen kan je dus enkel met de +. Het klink verwarrend om uit te leggen, maar is het dus ook om te gebruiken. En als je een vibrator gebruikt, dan zet je je verstand wel graag even op nul. Niet al te handig dus. 🙂 Maar je went er wel aan, zeker als je de intervallen niet zo vaak gebruikt, zoals ik dus.

Wat maakt de Tiger zo’n leuke toy?

Ik had het al bij de vorige versie, maar dat werd bij de G5 nog beter: hij raakt alle plaatsjes die hij moet raken. Diep en zalig.
In het begin vond ik de G5 wel wat hard gaan. Waarschijnlijk omdat ik de iets zachtere fijnere vibratie van m’n oude Tiger gewoon was. 

De FUN Factory Tiger is een vibrator, maar eigenlijk ook gewoon een leuke dildo. Je kan hem perfect gebruiken zonder de vibratie aan te zetten. Hij is relatief groot en dat is best wel fijn als je hem als dildo wil gebruiken.
De verdikking bovenaan maakt dat ik hem goed voel in en uit mij glijden. Ik ben zelf niet heel erg gevoelig binnenin. Ik weet mijn G-spot wel zitten en kan die stimuleren, wat ik heel leuk vind. Maar ik zal er geen orgasme van krijgen zonder dat ik er iets van clitoris stimulans bij haal.

Een groot voordeel aan de FUN Factory vibrators is de flexibiliteit. Dat maakt dat hun speeltjes zich eigenlijk aan jou aanpassen en dat jij je niet hoeft aan te passen aan je speeltje Heel fijn dus, en handig. Ik ben al lang enorm fan van de ring die ze aan een deel van hun vibrators hebben gezet. Je houdt hem op die manier heel makkelijk vast en kan ook goed druk zetten waar je dat wil. Op die manier kan je perfect het onderste stukje van de Tiger in je laten zitten, terwijl je het bovenste stuk naar je toe trekt om tegen je clitoris te vibreren. Heeeeel erg aangenaam!

Ik gebruik de Tiger het liefst als opleg vibrator. Dat lijkt wat vreemd, aangezien hij echt meer de vorm heeft om inwendig gebruikt te worden. Maar voor mij werkt het perfect: ik leg de verdikking net op mijn venusheuvel, waardoor het stuk net daaronder mijn clitoris raakt. De rest van de vibrator loopt dan helemaal door over mijn binnenste schaamlippen. Het uiteinde zit dan meestal net binnenin mijn vagina. 

De ribbels geven een leuke extra als je hem oplegt en dan lichtjes je bekken beweegt: dan voelt alles nóg beter.
De trillingen zijn zo intens en diep dat als je hem zo gebruikt, je ze echt door heel je lijf voelt gaan. En je kan meebewegen, wat ik meestal erg fijn vind.

Met partner?

Hoewel het niet onmogelijk is om de Tiger samen te gebruiken (terwijl je partner toekijkt, je partner die hem bij jou gebruikt, tijdens anale seks, …), vind ik het toch meer een speeltje om alleen te gebruiken. Door de grootte en de mogelijkheden, heb je er alleen gewoon meer aan. Je krijgt hem moeilijk tussen 2 lichamen in gelegd, daarvoor is hij te groot en zit de sterkste vibratie te dicht bij het handvat.
Wat je er wel mee kan, is hem als dildo gebruiken. En dat kan je partner ook bij jou natuurlijk.
De Tiger is trouwens ook prima voor anaal gebruik.

Dusss?

Ik vind de FUN Factory Tiger echt fantastisch.
Het is zo’n ongelooflijk goede vibrator voor mij dat ik benieuwd ben of een ander speeltje hem ooit zal overstijgen. Om alleen te gebruiken dan toch.
Samen met mijn partner, grijp ik meestal naar mijn Volta. 🙂

Dus ben je op zoek naar een sekstoy waar je eigenlijk alle kanten mee op kan? Dan is deze Tiger echt super fantastisch!

Je koopt bij bij Loveware voor €99,90 in 3 kleuren: blauw, paars of zwart.

Als je wil kan je hem ook gewoon bestellen door me even een berichtje te sturen!
Als je hem liever op Bol wil kopen, dan kan dat hier.

5 thoughts on “Sekstoy Review: FUN Factory Tiger. Mijn beste vriend!

  1. Zalig speeltje deze, ik heb hem zelf in het roze. Trilt goed en makkelijk in de handen te nemen :D. Mijn vriend en ik gebruiken hem erg vaak om een extra toets aan ons seksleven te geven. Nooit gedacht dat hij zo opgewonden zou geraken van te zien hoe ik mezelf graag verwen ;). Zeker dus niet het laatste dat we kopen, integendeel, wij willen nog veel nieuwe dingen proberen!

    1. Heel fijn om te horen! De Tiger blijft nog wel even in mijn lijstje van favoriete speeltjes denk ik. Het is een echte topper! Blij dat jullie er ook zo van genieten!

  2. Een toffe review.
    Op uw bevindingen heb ik deze vibrator cadeau gegeven aan mijn vrouw en die heeft er al leuke tijden mee gehad.
    De knoppen zijn inderdaad wat gewoon worden maar het is echt een top ding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *